Yürüyemez durumda olan şeker hastası Rize’de sağlığına kavuştu

Rize’ de kontrolsüz kan şekeri bulunan ve buna bağlı yürüyemez duruma gelen Ali Ekşi, uygulanan başarılı tedavi sonucunda sağlığına kavuştu. Rize’de kontrolsüz kan şekerine bağlı periferik arter hastalığı(atar damar hastalık),..

Yürüyemez durumda olan şeker hastası Rize’de sağlığına kavuştu
Son Güncelleme: Bu Haber 266 views Whatsapp

Rize’ de kontrolsüz kan şekeri bulunan ve buna bağlı yürüyemez duruma gelen Ali Ekşi, uygulanan başarılı tedavi sonucunda sağlığına kavuştu.

Rize’de kontrolsüz kan şekerine bağlı periferik arter hastalığı(atar damar hastalık), venöz yetmezliği (iç varis), ayak mantarı ve diyabetik ayak şikâyetleriyle Rize Devlet Hastanesine gelen 62 yaşındaki Ali Ekşi, bir aylık uygulanan tedaviler sonucunda sağlığına kavuşarak taburcu oldu.

Tedavi sürecini yakından takip eden Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Şaban Ergene, taburculuk aşamasına gelen hastayı tedavi sürecine destek olan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Süleyman Koç ve Dâhiliye Uzmanı Dr. Mohammad Mustafa Omar serviste ziyaret etti.

Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Şaban Ergene, yaptığı açıklamada, “Hastamız Ali Bey, yaklaşık 5 yıldır şeker hastalığına bağlı şikâyetleri olan bir vatandaşımızdır. Kılcal atar damarlarının etkilenmesine bağlı yaralar ve parmak mantar enfeksiyonlarıyla beraber ayağın ciddi bir şekilde enfeksiyona uğramış haliyle bize geldi.” dedi.

Ergene, “Diyabetik ayak enfeksiyonlarına bağlı iskemik yaralar ve zemininde diyabetik hastalarda bu tür yaralar iyileşmediği zaman maalesef toplum nezdinde ampütasyonlara yani ekstremite kayıplarına kadar ciddi problemler geliştirmektedir. Biz bu noktada hasta bu yaralardan dolayı daha da kötü duruma düşmemesi, ayaklarda herhangi bir ekstremite kaybı olmaması ve ciddi hayati tehlike oluşturmaması için kendi aramızda konsey kararı aldık ve hastamızı yatırdık.” şeklinde konuştu.

Bu tür hastalıkların tek branş tarafından tedavi edilemeyeceğini vurgulayan Ergene, “Yaklaşık bir aylık süreç içerisinde; dahiliye, enfeksiyon hastalıkları, cildiye bölümü, yara iyileşmesi noktasında plastik cerrahisi, pansuman ünitesi ve hemşire arkadaşlarımızın özverili çalışmalarıyla, kan şekeri regülasyonu ve enfeksiyon parametrelerine bağlı antibiyotik tedavisi, ölmüş dokuların yara yerinden uzaklaştırılması, ıslak pansuman yöntemi ile beraber tedavi planı uyguladık. Hastamızın tedavisinde ilk geldiği günden şu anki güne kadar elhamdülillah gözle görülür ilerleme kaydettik.” diye ifade etti.

Ergene, “Tedavi sonrasında ağrılarımız kayboldu, iskemik yaralarımız geriledi ve hastamız yattığı günden itibaren tedavinin olumlu sonuçlandığını kendisi gözlemledi ve şimdi de hastamızı taburcu etme aşamasına getirmiş bulunmaktayız. Özellikle diyabetik yaralar üzerine gelecek enfeksiyonlar, sekonder hatalıklar beraberinde oluşabilecek yaralar bu şekilde güzel bir ekip çalışmasıyla tedavi edildiğinde ne kadar güzel sonuçlar alındığı görmek bizi de çok mutlu etti.” ifadelerini kullandı.

Başarılı tedavinin ardından sağlığına kavuşan Ali Ekşi de, “5 senedir şeker hastalığıyla mücadele ediyorum, bir yıldır da ayaklarımın üzerine basamıyordum. Rize devlet hastanesine müracaat ettim. Ayaklarıma doktorlar çok iyi baktı çok güzel tedavi uyguladılar ve günde iki defa pansuman yaptılar, ayaklarım tertemiz oldu. Bu hastane iyileştirdi beni. Bütün hocalardan Allah razı olsun.” değerlendirmesinde bulundu.

HABER MERKEZİ

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş