İKİZDEREDE HES TEPKİLERİ DİNMİYOR

İKİZDEREDE HES TEPKİLERİ DİNMİYOR 28 KASIM 2023 DA İKİZDEREDFE YAPILMAK İSTENEN HALKIN KATILIM TOPLANTISINA ŞİMDİDEN TEPKİLER VAR İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-İkizdere Vadisinde Reis enerji tarafından yapılmak istenilen 87 MW lık HES..

İKİZDEREDE HES TEPKİLERİ DİNMİYOR
Son Güncelleme: Bu Haber 249 views Whatsapp

İKİZDEREDE HES TEPKİLERİ DİNMİYOR

28 KASIM 2023 DA İKİZDEREDFE YAPILMAK İSTENEN HALKIN KATILIM TOPLANTISINA ŞİMDİDEN TEPKİLER VAR

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-İkizdere Vadisinde Reis enerji tarafından yapılmak istenilen 87 MW lık HES konusunda tepki açıklamaları devam ediyor.

Koruma altındaki İkizdere Vadisinde yeni HES istemiyoruz diyerek tepki gösteren İkizdereliler konu hakkında çok kararlı. Bölgede 49 yıllığına proje yürütmek isteyen şirket, onaylanması durumunda “doğal sit sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı” içerisinde kalan alanda HES yapacak. HES Kabahor Deresi üzerine inşa edilecek. .

AKP Rize Milletvekili Muhammet Avcı açıklaması,

Vadide HES yapılmasını istemiyoruz diyen Milletvekili Muhammet Avcı bir süre önce şunları söylemişti’’ İkizdere Dereköy mevkiinde yapılmak istenen HES’le ilgili daha önce tarih ve yer bildirilen ÇED halkın katılımı toplantısı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından iptal edilmiştir. Rize’nin turizm hedefleri ile ilgili yaptığımız tüm master planlarda çok özel bir yere sahip olan İkizdere ilçe merkezimizin üst kotlarında kalan bölgenin tamamında hiçbir şekilde HES ve benzeri bir yatırımın yapılmasını istemiyoruz. Bu görüşümüzü ilgili bakanlıklara da bildirmiş durumdayız. Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olmaya aday olan bu bölgede doğa turizmini öne çıkarmak önümüzdeki süreçte yegâne hedefimiz olacaktır’’ demişti.

Hakan Karagöz: İkizdere Belediye Başkanı

Belediye Başkanı Hakan Karagöz ‘’ Devletimiz güçlüdür, ihtiyaç olan enerji kaynaklarımızı birçok alandan karşılayabiliyor bu vadi gibi bölgelere artık hoyratça girilmemesi bilinci devletimizde var ve siyasi irademize güveniyoruz İkizdere’mizin yanında duracaklarına İkizdere halkı olarak inancımız tamdır. Biz İkizdere halkı olarak yine de hazır bekleyeceğiz ve bu toplantının yapılmaması, toplantı yapıldı tutanaklarının imzalanmaması noktasında irademizi göstereceğiz’’ dedi.

İkizdere Dernek Başkanı Süleyman Durmuşoğlu

Başkan Süleyman Durmuşoğlu’’ Projeye ilişkin şirket tarafından 28 Kasım 2023 saat 10:00’da halkın katılımı toplantısı (HKT) düzenleyecek. Daha önce de Haziran ayında yapılması planlanan HKT, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından iptal edilmişti.28 Kasımda yapılacak olan Halkın Katılımı Toplantısı çok önem arz etmektedir, Toplantıdan olumsuz

sonuç çıkması ve HES projesinin iptal edilmesi, İkizdereli hemşerilerimizin hassasiyet göstermesi ve dahil olması tek dileğimizdir. İkizdere Derneği olarak İlçemize sahip çıkıyor, HES projesinin yapılmasına karşı duruşumuzu bildiriyoruz ve gereken girişimleri başlatıyoruz. Vadimizde HES istemiyoruz’’ dedi.

AKP Rize İl Başkanı Hikmet Ayar

AKP Rize il başkanı Hikmet Ayar İl Başkanlığında bir süre önce bir araya geldiği Gazetecilere yaptığı açıklamada’’ İkizdere’de HES’e karşı olduğumuzu ifade ettik. İkizdere’de yapımı düşünülen HES projesi bu Haziran ayında gündeme geldi. Bütün unsurlarımızla buna karşı olduğumuzu ifade ettik. Bakanlıkta buradaki ÇED buluşmasını iptal etti ancak o arada yargıya gitti. Yargının ÇED yapılmadan iptalin uygun olmadığını düşünerek, bakanlığın o kararını bozduğunu öğrendik. 28 Kasım’da ÇED toplantısı yapılacağı bilgisi geldi bize. Bunu kimin yapacağı çok önemli değil şunu özellikle belirtmek istiyorum o bölgede planlanan koruma altına alınan bölgede böyle bir projenin yapılmasına biz AK Parti teşkilatları olarak karşı duracağımızı ifade ediyoruz. Yani birileri bunu beyan ederek, farklı çalışmalara girme hevesine girmesin çünkü en önce biz karşı karşıya olacağız, karşı çıkacağız.

Bütün teşkilatlar olarak eğer yapımına direnilirse ilk karşılarında biz olacağız. Bunu Rize için çok önemli buluyoruz. Bunu Sayın Muhammed Avcı Vekilimiz de bir vesile ile açıklamıştı. Biz de Rize teşkilatları ve Rize teşkilatlarının Başkanı Hikmet Ayar olarak ta bunu kamuoyuyla paylaşma gereği duyduk. Eğer herhangi bir hukuki boyut ortaya çıkarsa olmayacağını biliyoruz ama direnilirse bir karşı direnç göstermek gerekirse onu bizim yapacağımızı ifade etmek istiyoruz” dedi.

Ali Rıza Coşkun İkizdere Platformunun açıklaması:

Coşkun’ HES projelerinin ilçemizde yapılmasını, derelerimizin kurutulmasını ve vadilerimizin yok olmasını istemiyoruz. Dereköy-HES projesi eğer hayata geçerse, bunun devamında elimizde son kalan; Ovit, Çamlık, Sivrikaya, Tulumpınar, Kabahor, Petran, Meles, Kama, Diktaş, Mahura, Cimi Vadisi, Güvenköy, Tron, Kaplıcalar, Vane, Homeze, Velkü, Koylav, Mize ve diğer tüm yerleşim yerlerinde HES Projeleri yapılacak ve hayal ettiğimiz turizm vadisi asla gerçekleşmeyecektir. Bizlere miras kalan, yasadığımız bu cennet vadiyi, gelecek kuşaklara aynı şekilde teslim etmek asli görevimizdir. Bu mücadele siyasi bir mücadele değildir. İkizdere hepimizindir. Mücadelenin özünde, İkizdere Vadisinin korunması ve doğallığının yok olmamasıdır. Katkı sunan tüm paydaşlarımızla birlikte, İkizdere-Dereköy HES Projesinin yapılmasına ve İKİZDERE VADİMİZİN yok olmasına asla izin vermeyeceğiz’’ dedi

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş