Anaokulu öğrencilerine “Güvenli İnternet Kullanımı” eğitimi

Rize İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilimiz genelindeki anaokullarında, öğrenci ve görevli okul öncesi öğretmenlere yönelik “Güvenli İnternet Kullanımı ve Teknoloji Bağımlılığı” eğitimi düzenlendi. İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetlerine bağlı..

Anaokulu öğrencilerine “Güvenli İnternet Kullanımı” eğitimi
Son Güncelleme: Bu Haber 235 views Whatsapp

Rize İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilimiz genelindeki anaokullarında, öğrenci ve görevli okul öncesi öğretmenlere yönelik “Güvenli İnternet Kullanımı ve Teknoloji Bağımlılığı” eğitimi düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetlerine bağlı Ruh Sağlığı Birimi koordinasyonunda yürütülen “Rize İli Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Eylem Planı” kapsamında ilçelerimizdeki 11 anaokulunda düzenlenen eğitim faaliyetleri ile 200 öğrenci ve 30 öğretmene ulaşıldı.

Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetlerine bağlı Ruh Sağlığı Birimi tarafından gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerinde güvenli ve bilinçli internet kullanımı, siber zorbalık ile teknoloji bağımlılığı, sosyal suçtan korunma ve kişisel güvenlik, sosyal medya ve internet bağımlılığı konuları ile ilgili bilgiler sunuldu.

Gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri hakkında değerlendirmede bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, “ Dijital çağda internetin yeri yadsınamaz. Teknolojinin her gecen gün bize sunduğu yeniliklerin hızına ulaşabilmemiz mümkün değil ve internetin her alanda işimizi kolaylaştırdığı da bir gerçek. Peki, internetin bu nimetlerinden faydalanırken çocuklarımızı bekleyen tehlikeler var mı, bilgisayar oyunlarının yararları ve zararları nelerdir, siber zorbalık nedir, çocuklar nasıl korunabilirler, güvenli internet kullanımı nasıl olmalıdır? Bu soruların cevabını bulabilmeleri, geleceğimiz olan çocuklarımızın dijital ayak izlerini doğru bir şekilde bırakabilmelerini sağlamak ve iyi birer dijital vatandaş olabilmeleri adına eğitimin ilk adımı olan anaokullarımızda, çocuklarımızı interneti nasıl güvenli ve doğru kullanılacağı hakkında bilinçlendirerek eğitimler düzenledik.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Tepe ebeveynler için de, “Bu yaş dönemi çocukların oyun çocuğu olduğunu unutmayalım ve evlatlarımıza gerçek dünyadan gelebilecek zararları nasıl anlatıyorsak internet ortamından gelebilecek tehlikeleri de sık sık anlatalım. Anne ve babalar çocuklarınıza güvenin ve onların size güvenip sorunlarını rahatlıkla ifade etmelerine imkân verin. Böylece çocuklarınız internette ve gerçek hayatta karşılaştıkları sorunlar karşısında sizden yardım istemekten çekinmeyeceklerdir.” diyerek sözlerini tamamladı.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş