Ozaki Yöntemi” yapılan operasyon ile 53 yaşındaki Melek Safi isimli hasta sağlığına kavuştu.

Karadeniz’de ilk kez uygulanan “Ozaki” yöntemi ile hastaya kalp kapakçığı yapıldı. 53 yaşındaki hastanın kardiyoloji polikliniğine başvurması üzerine yapılan kontrollerinde aort kalp kapakçığında kireçlenmeye bağlı ileri derece daralma olduğunu tespit..

Ozaki Yöntemi” yapılan operasyon ile 53 yaşındaki Melek Safi isimli hasta sağlığına kavuştu.
Son Güncelleme: Bu Haber 313 views Whatsapp

Karadeniz’de ilk kez uygulanan “Ozaki” yöntemi ile hastaya kalp kapakçığı yapıldı.

53 yaşındaki hastanın kardiyoloji polikliniğine başvurması üzerine yapılan kontrollerinde aort kalp kapakçığında kireçlenmeye bağlı ileri derece daralma olduğunu tespit edildiğini belirterek, bunun üzerine kalp kapakçığını değişmesi gerektiğine karar verdik.

-Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Karadeniz’de ilk kez uygulanan yöntem ile kalp zarından elde eline yaprakçıklarla hastaya özel kalp kapakçığı yapıldı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde, Dünya’da ve Türkiye’de sayılı merkezlerde yapılan “Ozaki Yöntemi” yapılan operasyon ile 53 yaşındaki Melek Safi isimli hasta sağlığına kavuştu.

Karadeniz’de ilk kez yapılan ve Gürcistan’dan gelen kalp cerrahlarının da izlediği operasyonda ozaki yöntemi ile hastanın kendi kalp zarından, hastaya özel kalp kapakçıkları yapıldı.

Japon bilim insanı Dr. Shigeyuki Ozaki tarafından 2000 yılların başlarında bulunan teknikle hastanın kendi kalp zarından elde edilen yaprakçıklarla hastaya özel kalp kapakçıkları yapılıyor.

Hastane Başhekimi Doç.Dr. Özcan Yavaşi, ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Sedat Ozan Karakişi, Doç. Dr. Doğuş Hemşinli, Op.Dr. Üyesi Hakan Karamustafa, Op.Dr. Hüsniye Sarıyıldız ile yoğun bakım sürecinin ardından servise alınan hastayı birlikte ziyaret etti.

Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sedat Ozan Karakişi,yaptığı açıklamada, 53 yaşındaki hastanın kardiyoloji polikliniğine başvurması üzerine yapılan kontrollerinde aort kalp kapakçığında kireçlenmeye bağlı ileri derece daralma olduğunu tespit edildiğini belirterek, bunun üzerine kalp kapakçığını değişmesi gerektiğine karar verdik. Hastanın hem yaşı hem de uzun dönem kan sulandırıcı kullanmasını istemediğimiz için bilinen yöntemlerin dışında ozaki yöntemini uygulamaya karar verdiklerini söyledi. Karakişi, “İlk kez Japon kalp cerrahı Prof. Dr. Shigeyuki Ozaki tarafından bulunan ve kendi adıyla anılan yöntemin hastanın kendi kalp zarından yeniden kalp kapakçığı yapılması ameliyatını hastanemizde başarılı bir şekilde gerçekleştirdik.” dedi.

Dünyada ve ülkemizde sayılı merkezlerde yapılabilen Karadeniz bölgesinde de ilk kez yapıldığını belirten Karakişi, şöyle devam etti:

“Bu ameliyatla kireçlenmeye bağlı aort kalp kapağında darlık olan ve nefes darlığı şikâyeti olan hastamızın kendi kalp zarından oluşturduğumuz yeni kalp kapakçığını yerine diktik. Bu yöntemin en büyük avantajı da hasta ömür boyu kan sulandırıcı ilaçlar kullanmak zorunda kalmayacak ve haliyle bunun yan etkilerinden de korunmuş olacak. Kendi zarı olduğu için herhangi bir yan etkisi olmayacaktır.”

Operasyonun 6 saat sürdüğüne söyleyen Karakişi, sayılı merkezlerde yapılabilen operasyonun hastanemizde yapılabiliyor olmasından dolayı son derece mutlu olduklarını belirtti.

Operasyonda bize eşlik eden Ankara’da Kalp Damar cerrahisi asistanlığımızı beraber yaptığımız Op. Dr. Murat Çiçek’e, her zaman yanımızda olan anestezi ekibimize, ameliyat öncesi ve sonrası kapak fonksiyonlarının değerlendirilmesinde yardımcı olan Kardiyoloji kliniğimize, ameliyathane hemşireleri ve personeline, bu önemli ameliyatı izlemek için yurtdışına gitmek yerine Gürcistan’ dan gelen kalp cerrahisi ekibine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Başarılı operasyonla sağlığına kavuşan Melek Safi ise, “6 aydır bu hastalıkla uğraşıyorum. Rahat nefes alamıyordum, ev işini dahi yapamıyordum. Ozan hocamdan Allah razı olsun. Şimdi çok rahat nefes alıyorum, ameliyatım çok iyi geçti. Kendisine ve destek olan herkese teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

HABER: NECATİ DİLİ

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş