GÜNÜMÜZDEN-13 ”Seçimde vaatler”

http://: https://gazete53.com/gunumuzden-13-secimde-vaatler/ ‎İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle GÜNÜMÜZDEN-13   31 Mart seçimi için son haftaya girmiş bulunuyoruz. Belediye Başkanlıkları için aday olanların oy alma bahasına çok inandırıcı vaatleri var. Meydanlara çıkan..

GÜNÜMÜZDEN-13 ”Seçimde vaatler”
Son Güncelleme: Bu Haber 91 views Whatsapp

http://: https://gazete53.com/gunumuzden-13-secimde-vaatler/ ‎İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

GÜNÜMÜZDEN-13

 

31 Mart seçimi için son haftaya girmiş bulunuyoruz.

Belediye Başkanlıkları için aday olanların oy alma bahasına çok inandırıcı vaatleri var. Meydanlara çıkan adaylar il veya ilçelerde yapılmayacak iş bırakmayacak

AKP adaylarının Genel Başkanları ile yan yana yapılan pankartlarını görünce seçmen aday Erdoğan’a mı oy vereceğiz yoksa diğer adaya mı sorusunu sormuyor değil.

———

Vaatlerde Ovit Yolu hiç yok

İktidar ve Muhalefet Belediye Başkan ve İl Genel Meclis adaylarının hiçbirinden önemli işler için destek sözü duymadık.

Önemli hizmetlerden birisi 2018 yılından bu yana taş üstüne taş konmayan, AKP iktidarının atanmış Bakanları sayesinde bir kazma vurulmayan İkizdere-Ovit Yolu arasındaki 20 km lik yoldur.

Yalnız Ovit Yolu değil elbette Derepazarı -Kendirli yoludur.

2011 yılında göstermelik bir şekilde AKP zevatının törenle başladığı yol da da hiçbir çalışma, gelişme maalesef olmadı, ne zaman olacak o da belli değil. İsterdik ki İktidar sahiplerinin Rize’deki temsilcileri atanmış Bakanları bir kenara iterek bu yollar için küçük bir ışık olsa.

Daha doğrusu Cumhurbaşkanına atanmış Bakanların yapmadıkları yol hakkında ayrıntılı bir bilgi arz etseler. Zira Cumhurbaşkanına atanan Bakanlar tarafından olumlu bilgi verilmiyor.

———–

Bunu da gördüm,

Ramazan akşamı Rize meydanında dolaşırken duyduklarıma inanamadım.

Önce şunu özellikle belirteyim Rize’deki mevcut meydanın ismi 15 Temmuz’a kadar Atatürk Alanı idi. Bunu gençler belki bilmez ama bizim nesil çok iyi bilir.

Birçok yerden silindiği gibi buradan da Atatürk adı kasıtlı mı, bilinçli mi oldu silinerek 15 Temmuz Meydanı diye değişime uğradı. Olan oldu buna takılmayacağım.

Dedim ya Ramazan akşamı burada Gazeteci arkadaşım Osman Köseoğlu ile sohbet ederken bir Milletvekili geldi. Benimle arkadaşımla iyi akşamlar diyerek

konuşup kısa sohbet ederek hal hatırını sorduk. Hemen yanımızda oturan kadınların yanına giderek onlarla da sohbet etmek istedi. Kadınlar siz kimsiniz deyince ben Rize Milletvekiliyim diyerek ismini söyledi. Kadınlardan birisi, ben sizi tanımıyorum, partinize 20 yıldır oy verdim haram olsun demesi insanımızın hangi hale geldiğinin göstergesiydi.

Ekonomik şartların çok ağırlaşması, adaletsiz hizmetleri kadının Milletvekilinin yüzüne haykırması yerinde oldu dersem abartmıyorum.

Gösterilen tepkinin benzerini Cumhurbaşkanının kısa süre önce aynı yerde yaptığı mitinginde de görmedik mi. Meydan da eski mitinglerinden hiç eser yoktu, sebebini uzakta değil vatandaşın gönlüne girerek bulabilirsiniz.

Vatandaşın herşeyden haberi bilgisi var.

————

Fatih Altaylı yazmış

’’Çin dünyanın en uzun otoyolu Beijing-Urumçi’yi hizmete açtı.2.540 km uzunluğundaki yolun maliyeti 2,5 milyar dolar,

Bizim 463 km’lik Kuzey Marmara otoyolu 8 Milyar dolar,426 km’lik İstanbul-İzmir otoyolu maliyeti ise 11 Milyar dolar.’’

Çin ile Türkiye arasındaki böylesi büyük fark niye acaba.2540 km yol 2,5 milyar dolara yapılabiliyorken, Türkiye’de 463 km yol 8 milyar dolara niye oluyor. Yanlız o kadar değil 426 km’lik İstanbul-İzmir yolu 11 milyar dolara yapılmış.

Biz mi çok zenginiz Çin böyle fiyata nasıl yapıyor.

Yönetenler dikkat eder mi acaba.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş