Bir süre öncesine kadar uçaklarda yapılan ikramlar ücretsizdi.

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle HAVADA BEDAVA İKRAM-DOLMUŞ ZAMMI Bir süre öncesine kadar uçaklarda yapılan ikramlar ücretsizdi. Tasarruf diyerek veya maliyetlere yük geliyor denilmiş ki önce özel Uçaklarda yapılan ikramlar ücretlendirildi…

Bir süre öncesine kadar uçaklarda yapılan ikramlar ücretsizdi.
Son Güncelleme: Bu Haber 72 views Whatsapp

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

HAVADA BEDAVA İKRAM-DOLMUŞ ZAMMI

Bir süre öncesine kadar uçaklarda yapılan ikramlar ücretsizdi.

Tasarruf diyerek veya maliyetlere yük geliyor denilmiş ki önce özel Uçaklarda yapılan ikramlar ücretlendirildi. İçecek bir bardak su dahi paralı.

THY’nin bir başka ismi A Jet ile yapılan yolculuklarda yapılan ikramlar ücretlinmiş. Bazı fiyatları yazmak istedim.

Bir başka detay bu ikramlarda Kredi Kartının teşvik edilmesi. Kart ile ödeme daha ucuz, nakit para pahalı.

Soğuk içeceklerden bir bardak su Kart ile 40 TL iken nakit 45 TL. Kızılay Soda’sı kart ile 70 TL. Nakit 80 TL, diğer içeceklerden Portakallı gazoz 110-120 TL Portakal suyu 110-120 TL. Soğuk çay 110-120 TL.

Sıcak içecek, Bardakta Kahve 110-120 TL. Çaykur olmayan Çay 110-120 TL. Türk Kahvesi 110-120 TL.

Peynirli Sandviç 250-280 TL.

Kısaca yazmaya çalıştım. Uçakta nakit ödemenin daha yüksek olduğu menülerde 40 TL ile 280 TL arasında ikram almanız mümkün. Bilginiz olsun.

İnce bir detaydan bahsetmeden olmaz, Uçakta müşteri telefonu kapatılırken servis yapan hostesler Kredi Kartı ile işlem yapıyor. Kredi kartı işlemi internetsiz mi oluyor yoksa onların bağlantısı ile uçak uçuşuna bir engel olmaz mı.Engel yok ise uçakta yolcuların telefonu niye kapatılıyor.

Cevap verilmesini bekleriz

——

Rize’de dolmuş ücretleri

Millet bacadan çıkmaya başlayacak.

Rize’de şehir içi yolcu taşıma hizmeti veren dolmuş ve minibüs fiyatlarına 1 Mayıstan geçerli zam geldi. Şehir içi dolmuş ücreti kısa mesafede 11 TL’den 17 TL’ye, uzun mesafede 14 TL’den 20 TL’ye yükseldi.

Pahalılık müthiş derece arttı. Rize’de dolmuşa binmek 17 TL oldu.11 TL olan ücretin 17 TL olması vatandaşa gerçekten büyük yüktür.

Rize Belediyesinin Rahmetli Ömer Bayar Başkan döneminde 80 öncesi toplu taşımacılıkta halka hizmet eden 5 tane büyük Mercedes otobüsü vardı. O yıllarda kıt imkanlarla otobüs alıp halkının ulaşımına sunan Rize Belediyesi gelişen

süreçte maalesef otobüsleri devre dışı bırakarak bir kenara iterken taşımayı sivil dolmuşçulara bırakması vatandaş için iyi olmamıştır.

Rize’de 17 TL sivil olmuşken 8 liradan 15 liraya yükselen öğrenci ücreti gerçekten fazladır. Hepimiz biliyoruz akaryakıt çok pahalı, yedek parça vs. girdiler müthiş oranda arttı ama ödenecek para dolmuşa binecek gariban vatandaştan çıkacak.

Durumu iyi olanların zaten arabası var.

En basiti Araştırma Hastanesine muayene için veya ziyaret için ailesiyle gidecek iki kişi gidiş- geliş 68 TL dolmuş parası ödeyecek.

Öğrenci sabah akşam okula gidiş geliş için 30 TL ödeme yapacak.

Sosyal belediyecilik anlamında Rahmi Metin Başkanımın görev bilincini takdir ediyorum. Toplu taşımacılık konusunda hiç değilse ana arterlerde Belediye olarak OTOBÜS alarak servis yapmayı tekrar gözden geçirmelerini naçizane tavsiye ederim.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş