Adamın biri demiş ya, hani, “Sahİpsız melmeket, kar da yağar dolu da!”

https://gazete53.com/adamin-biri-demi…da-yagar-dolu-da/ ‎Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Faİk.Öğretim Üyesi PROF.DR. HAKAN TEMİZTÜRK yazdı ‘Sahipsız melmeket’in bitmeyen tünelleri Adamın biri demiş ya, hani, “Sahİpsız melmeket, kar da yağar dolu da!” Erzurum, bu sene..

Adamın biri demiş ya, hani, “Sahİpsız melmeket, kar da yağar dolu da!”
Son Güncelleme: Bu Haber 90 views Whatsapp

https://gazete53.com/adamin-biri-demi…da-yagar-dolu-da/ ‎Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Faİk.Öğretim Üyesi PROF.DR. HAKAN TEMİZTÜRK yazdı

‘Sahipsız melmeket’in bitmeyen tünelleri

Adamın biri demiş ya, hani, “Sahİpsız melmeket, kar da yağar dolu da!”

Erzurum, bu sene ‘sahipsiz’ denecek kadar kardan etkilenmedi. 2-3 kere orta halli kar yağdı, birkaç kez de ‘tozak vurdu, geçti’! O kadar…

Ama bahar da hâlâ ortalıkta görünmüyor. Oysa memleketin batısı, güneyi, kuzeyi yeşermeye başladı; parklar, bahçeler, sokaklar artık gezmeye, eğlenmeye, dinlenmeye müsait hale geldi.

Erzurumlu için baharla, sıcak havayla, yeşille buluşmak için yanı başındaki Trabzon, Rize, Artvin gibi ‘savahel’ yerlere gitmekten başka çare yok!

Bu üç ilin de ulaşılabilir ve ‘sabah git-akşama dön’ mesafede olması bir avantaj; hafta sonları Erzurum’dan özellikle Trabzon’a gidiş-gelişin fazla oluşu yakınlıkla ve daha güzel havayla/doğayla buluşmak arzusuyla açıklanabilir.

Bu ‘git-gel’lerin daha kolay olması ve Trabzon’a nazaran daha yakın olan Rize’ye yapılması, birçok Erzurumlunun arzusu…

An itibariyle Trabzon’a da, ‘iki adımlık’ Rize’ye de ulaşım pek kolay değil; yakın bir zamanda da pek mümkün görünmüyor!

Zira iki güzergâhta da ulaşımı çok zorlaştıran aşılması güç dağlar bulunuyor. Bayburt üzerinden Trabzon’a ve Karadeniz’e ulaşmak isteyenler bitmek bilmeyen tüneller tamamlanana kadar koca Kop dağını aşmak zorunda… İspir üzerinden Rize’ye daha kolay ve daha kısa sürede ulaşmak için de bu güzergâhtaki Kırık ve Dallıkavak tünelleri ile bağlantılı yolların tamamlanmasını beklemekten başka çare yok.

Düşünün; Erzurum’dan ilçesi olan İspir’e, İspir’den de Erzurum’a ulaşmak için bir sürü iniş yokuş ve koca bir dağı aşmak gerekiyor. Kuş uçuşu bekli 100 km olmayan yol, duruma göre, 2-3 saat sürebiliyor. Bu şehrin ve ilçenin yöneticileri, bu şehrin anlı şanlı, yetkili, etkili, güçlü, havalı temsilcileri bu yolu kullanırken (Yoksa kullanmıyorlar mı? Yoksa durumdan haberdar değiller mi?) nasıl rahatsız olmaz, nasıl ortalığı ayağa kaldırmazlar?

Bu yol üzerinde yapımına yaklaşık 10 yıl önce başlanan Kırık-İspir tüneli bulunuyor. Müteahhit firmanın verdiği bilgiye göre, zorlu kış koşulları nedeniyle trafik sıkışıklığının yoğun olduğu önemli bir noktada bulunan tünel tamamlandığında yol 33 km kısalacak ve yaklaşık bir saat zaman tasarrufu sağlayacak. Ayrıca sürücüler için güvenli ve konforlu ulaşım imkânı sunacak söz

HABER: AKAN TEMİZTÜRK

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş