RİZE 2. AMATÖR MAÇLARI 4.MAYIS’ TA START ALIYOR

T   FUTBOL SEZONU RİZE İLİ 2 AMATÖR BÜYÜKLER KÜME LİG STATÜSÜDÜR 1-2 Amatör Ligi müsabakalarına aşağıda isimleri yazılı 9 (Dokuz) takımın katılımıyla tek grup ve tek devreli lig usulüne..

RİZE 2. AMATÖR MAÇLARI 4.MAYIS’ TA START ALIYOR
Son Güncelleme: Bu Haber 77 views Whatsapp

T

 

FUTBOL SEZONU RİZE İLİ 2 AMATÖR BÜYÜKLER KÜME

LİG STATÜSÜDÜR

1-2 Amatör Ligi müsabakalarına aşağıda isimleri yazılı 9 (Dokuz) takımın katılımıyla tek grup ve tek devreli lig usulüne göre oynanmasına,: https://gazete53.com/21548-2/

2- Klasman müsabakaları sonucunda Gurubunda birinci olan 1 takım direk 2024-2025 yılı Rize İli 1 Amatör ligine yükselir.

Grubunda 2 olan takım ;Grubun 5 sırada ki olan takımla Tek eleme usulünde tarafsız sahada eleme maçı ile 2024-2025 yılı Rize İli 1 Amatör ligine yükselir.

Grubun 3 sırada ki olan takım Grubun 4 sırada olan takımla Tek eleme usulünde tarafsız sahada eleme maçı ile 2024-2025 yılı Rize İli 1 Amatör ligine yükselir

3-2023-2024 sezonu için 1993 ve daha büyük doğumlular yaşı büyük futbolcu 2001 ve daha küçük doğumlular ise yaşı küçük futbolcu statüsündedir.

Büyükler kategorisi yerel ligi olan Süper Amatör, 1. Amatör, ve 2. Amatör takımlarımız 1993 ve daha büyük doğumlu diledikleri kadar amatör futbolcuya lisans çıkartabilirler.

Ancak, takımlar 21 kişilik müsabaka isim listesine 1993 ve daha büyük doğumlu en fazla 5 (beş) futbolcu ve 2001 ve daha küçük doğumlu en az 6 (altı) futbolcu yazabilirler.

2009 ve daha küçük doğumlu futbolcular Büyükler kategorilerinde oynayamazlar.

Süper Amatör, 1. ve 2. Amatör Liglerde 21 kişilik müsabaka isim listesine yaşı büyük futbolcu 5’den fazla yazılırsa ve yaşı küçük futbolcu 6’dan az yazılırsa takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilir.

Müsabaka isim listesine yaşı küçük 6 futbolcudan 1 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde müsabaka isim listesine 20 kişi,

2 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde müsabaka isim listesine 19 kişi,

3 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde 18 kişi,

4 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde 17 kişi ve

5 yaşı küçük futbolcu yazılmaması halinde müsabaka isim listesine 16 kişi

6 yaşı küçük futbolcu yazılması halinde 15 kişi yazılacaktır

4 Vize- Referans (Lige katılma) bedellerini TFF’ ye yatırmayan takımlar kesinlikle lig fikstürüne dahil edilmeyecek, lisans işlemleri yapılmayacaktır

5-

BAL, SÜPER AMATÖR,1. VE 2. AMATÖR LİGLERDE

Oyuncu sayısı: 11

Yedek oyuncu sayısı: 10 : Müsabaka süresi: 2 x 45 dakika

Oyuncu değişikliği sayısı: 5 : Saha ve kale ölçüsü: Normal

Uzatma süresi: 2 x 15 dakika

Müsabakalarda uzatma devreleri oynanması halinde, takımlar uzatma devrelerinde ilave 1 oyuncu (oyuncu değişiklik hakkının tamamının kullanılmış olup olmadığına bakılmaksızın) değişikliği yapabilirler. Uzatma devrelerinde sonuç alınmazsa seri penaltı atışları yapılır. Yerel en üst liglerde (Süper Amatör uygulamasının olduğu illerde Süper Amatör, diğer illerde 1. Amatör) müsabakalar, Bölgesel Amatör Lig takvimine uygun olarak BAL müsabakalarının sonuçlanacağı haftadan bir hafta önce sonuçlandırılır

6- YEREL LİGLERİN BİTİRİLME TARİHİ Tüm illerde yerel ligler (Büyükler, U18, U17, U16, U15, U14, U13, U12 veU11) en geç 17 Temmuz 2023 tarihinde bitirilir.

 

 

S.NO KULÜP ADI TESCİL KODU

1 P.ZAFER SPOR 11878

2 ÇAYELİ ARSOVOS SPOR 17375

3 GÜNEYSU ULUCAMİSPOR 19460

4 İKİZDEREGÜCÜSPOR 18850

5 GÜNDOĞDU GELİŞİMSPOR 15876

6 BÜYÜKÇİFTLİKSPOR 18506

7 1918 RİZE FUTBOL KULÜBÜ 17358

8 PALİVATSPOR 17865

9 GÜLBAHAR İSLAMPAŞA 13117

 

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMASI Bütün kategorilerde (Büyükler, U18, U17, U16, U15, U14, U13, U12 ve U11) yapılacak olan oyuncu değişiklikleri, oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasında yapılacak değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 (üç) defa yapılabilir. Müsabakalarda uzatma devrelerinin

 

oynanması halinde kullanılmayan oyuncu değişiklikleri uzatma devrelerinde kullanılabilir. Takımlar uzatma devrelerinde ilave 1 (bir) oyuncu (oyuncu değişiklik hakkının tamamının kullanılmış olup olmadığına bakılmaksızın) değişikliği yapabilirle

7-Amatör kulüpler her yıl katılacağı kategorileri sezon başında Futbol İl Temsilciliği’ne bildirirler. Herhangi bir kategoride sezon başında lige katılacağını belirtip o kategorinin fikstür çekiminden önce mazeret bildirerek katılamayacağını bildiren kulüplere ceza verilmeyeceği gibi herhangi bir kategoride sezon başında lige katılmayacağını bildirip o kategorinin fikstür çekiminden önce katılacağını yazılı olarak Futbol İl Temsilciliği’ne bildiren kulüplerin talebi kabul edilerek lige dahil edilirler.

Kulüplerin lige katılacağı kategorileri bildirdiği halde katılmadığı veya ligden çıkarıldığı kategori olursa bir sonraki sezon, bildirdiği halde katılmamış olduğu veya ligden çıkarıldığı kategoride müracaatları halinde lige alınıp alınmayacakları konusunda Futbol İl Tertip Komitesi karar verir

Mazeretsiz olarak tayin ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda Futbol Müsabaka Talimatının 24/a maddesi gereği Federasyon hesabına hakemlerin masrafları ile diğer masrafları karşılamak üzere tazminat olarak 750 TL ödenmesine

Bu kulüpler aynı zamanda hakem ataması yapılıp, müsabakaya çıkmadığı maçların hakem ve görevli ücretlerine karşılık U11 ve U12 yaş kategorilerinde 500 TL, U13, U14 ve U15 yaş kategorilerinde 600 TL, U16, U17 ve U18 yaş kategorilerinde 700TL, Büyükler kategorilerinde ise 750 TL’yi TFF banka hesabına yatırırlar. Yatırmayan kulüplerin lisans işlemleri bağlı oldukları TFF Bölge Müdürlüklerince veya TFF tarafından lisans çıkartma yetkisi verilen ASKF’lerce hakem ve görevli giderleri TFF hesabına ödeninceye kadar yapılmaz. Hakem ve görevli giderleri Federasyonun (Türk Ekonomi Bankası (TEB) hesabına İBAN NO: TR48 0003 2000 0000 0115 9623 63) yatıracaklardır. Kulüpler banka dekontuna kulübün isminin yanında TFF tescil kodunu da yazarak Futbol İl Temsilcisine verirler.

8-TFF’ye tescilli amatör spor kulüpleri Bölgesel liglere veya illerindeki yerel liglere katılmak zorundadırlar. Bir kulüp 3 (üç) sezon üst üste liglere katılmaz ise kulübün tescili TFF’ce iptal edilir. Kulüp bu 3 (üç) sezon içinde lige katılım parası yatırıp hiçbir müsabakaya çıkmadıysa lige katılmış sayılmaz ve bu kulüplerinde tescili iptal edilir.

9-Takımların birinin başvurusu veya müsabakanın oynanmaması ile ilişkin özel bir durumun tespiti durumunda Alt Yapı Ligleri Tertip Komitesinin uygun bulunması halinde müsabaka gününde saatinde veya yer değişikliği yapabilir

10-Müsabakalarda kazanan 3 (üç) berabere kalan takım 1 (bir) puan verilir. Ve kaybeden takıma puan verilmez.

11-Puan eşitliği halinde takımların derecelerinin Federasyonca gönderilen genelgeye göre tespit edilmesine

12- Müsabakalar başlamadan, devre arasında ve müsabaka sonunda Takımlardan birinin Rakip Takımın bir veya birkaç sporcusunun sahte olduğu itirazı yaparsa bu futbolcuların kimlik kontrolü yaptırması, Hakemle birlikte resim çektirmesi zorunludur. Aksi halde Hakem Raporuna yazarsa Tertip Komitesi Rapora istinaden Olayı inceler ve suçu sabit olan Takımlara F.M.T. Uygulanır.

13-Müsabakaları kendine ait sahada oynayan Takımlar sahasını müsabakaya hazırlamak zorundadır. Bu nedenle oynanmayan müsabakayı Tertip Komitesi başka sahada oynatabilir.

14- Takımlar müsabakadan 30 dk. Önce sahada hazır bulunmak ve İsim Listesini Saha Komiserleri aracılığıyla Hakeme vermek zorundadır. Müsabaka saatinde başlar. Hakemin Bekleme zorunluluğu yoktur.

15-Her Kulüp müsabakalarda bulundurmak suretiyle bir Teknik Sorumlu İle anlaşmak zorundadır. Teknik Sorumlusu olmayan Kulüpler hakkında F.M.T. Hükümleri uygulanır. İkazlara göre Bir Teknik Sorumlu ile anlaşmayan Kulüpler ligden ihraç edilir.

16- Takımın başında Pro Lisans, Teknik Direktör, UEFA A ve UEFA B’ler dışında Teknik Sorumlu ve Antrenörlerin Sahaya Eşofmanla çıkması zorunludur.

17- Antrenöreler ve Yöneticiler Futbol Federasyonu Trabzon Bölge Müdürlüğünden ASKF aracılığıyla alacakları 2023-2024 Saha İçi Giriş Kartı ile Sahaya girebilirler ve oyuncu İsim Listesini imzalayabilirler. ( Cezalı Olanlar Hariç ) SAHA İÇİ GİRİŞ KARTLARININ BOYUNA ASILMALARI ZORUNLUDUR

Giriş Kartı olmayan Kulüplerin maçları Hakem Tarafından oynatılmaz. Tertip Komitesi müsabaka hakkında Hükmen mağlubiyet kararı verir.

18- Kulüpler Tertip Komitesi Kararlarını her Salı günü Saat 15:00’ten sonra A.S.K.F. ‘ deki İlan Panosundan veya www.rizeaskf.org.tr adresinden öğrenebilir. Ayrıca Tebligat yapılmaz.

19- Disiplin Kurulu her Perşembe günü Saat 18:00’ ten sonra toplanır. Kararlar A.S.K.F. İlan Panosundan veya www.rizeaskf.org.tr internet sayfasından duyurulur.

NOT: TERTİP KOMİTESİ GEREKLİ GÖRDÜĞÜ TAKDİRDE MÜSABAKALARI İPTAL EDEBİLİR. Müsabakaların; A) Tarihini B) Yerini C) Saatini değiştirebilir.

20-Bu statü 1 Amatör küme Tertip Komitesinin 01/05/2024 ve 01 sayılı toplantısında hazırlanıp karar alınmıştır

21- Müsabakalarda; Futbol Müsabaka, Amatör Futbolcu lisans ve transfer talimatı, futbol disiplin talimatı 2023- 2024 sezonu Amatör Futbol Liglerinde uygulanacak esaslar ve beynelmilele oyun kuralları uygulanacaktır.

 

Kulüplere yapılacak tebligatların Rize ASKF ( Tel: 0 464 214 14 48 Faks: 212 18 61 ) İnternet adresi www.rizeaskf.org.tr veya Şenol Birol Futbol Tesisleri İlan Panosunda ilan edilmesine

22- Bu statü Türkiye Futbol Federasyonunca onaylandıktan sonra yürürlüğe girer.

 

 

 

Dip Notlar:

– Yerel Amatör Ligler ile Türkiye şampiyonalarında takımlar 1 – 99’a kadar forma numarası ile müsabakalara çıkabilirler.

– İki takımın forma rengi aynı olduğunda ev sahibi takım forma değiştirir. Bu sorun merkez takımları

– arasında çıktığında fikstürde ismi önce yazılı takım ev sahibi durumunda olup formayı o takım değiştirir Yedek kulübeyi seçme hakkı misafir takıma aittir.

– Aynı ilin iki takımı aynı sahayı kullanıyorsa fikstürde ismi önce yazılı takım ev sahibi konumunda olup yedek kulübesini diğer takım seçer

– Kendisine ait sahada sadece kendi müsabakalarına oynayan takımlar, müsabaka sahasını hazırlamak ve müsabaka için yerel güvenliği bulundurmak zorundadır. Müsabaka bu nedenle oynanamaz ise, Tertip komitesi bu müsabakayı belirleyeceği başka bir sahada oynatabilir

– Tertip komitesince ilan eden müsabakaya belirlenen saatte 9 (dokuz) kişiden az bir kadro ile gelen veya hiç gelmeyen ve bu nedenden dolayı oynanamayan müsabakalarda, müsabakaya gelmeyen takımlardan 3-0 hükmen mağlubiyetin yanında 3 puan tenzil edilir.

– Kulüp bu eylemi ikinci kez yaptığında 3-0 hükmen mağlubiyetin yanında 3 puanı tenzil edilir.

– Bu eylem 3. Kez yapıldığında 3-0 hükmen mağlubiyetin yanında 3 puanı tenzil edilir ve takımın ligden ihracına karar verilir. Ayrıca müsabakanın hakem ve personel giderleri toplamı o takımdan en geç 5 gün içinde tahsil edilir.

– Yerel Müsabakalarda ve Türkiye Şampiyonalarında müsabaka anında ,devre arası ve müsabaka sonunda , takımlardan birinin rakip takımın bir veya birkaç futbolcusunun başkasına ait lisansla oynadığına ilişkin bir itirazı olduğunda ,bu kişi veya kişilerin kimlik kontrolü yapılarak fotoğrafı , müsabaka hakemi ile beraber çekilir.Fotoğraf çektirmediği takdirde hakkında itiraz edilen futbolcunun lisansındaki fotoğrafı ile kimlik bilgileri karşılaştırması yapılır.Hakem bu inceleme sonucu kanaatini raporuna yazar. Kimlik kontrolü ve Fotoğraf çektirmekten kaçındığı takdirde bu durum hakem tarafından raporunda belirtilir. Bu müsabakayla ilgili karar Tertip Komitesince verilir. Takımlara F.M.T. Uygulanır.

– Futbol Federasyonu Teknik Yönetici ve Öğretici Talimatının 13(7). maddesi amatör ligler için aşağıdaki şekilde uygulanır. Amatör kulüpler en az bir teknik kişi ile anlaşmak zorundadır. Bu zorunluluğu yerine getirmeyen Kulüpler hakkında Futbol İl Temsilciliklerince Futbol Müsabaka ve Futbol disiplin talimatının hükümleri uygulanır. Uygulama; 2023-2024 Amatör Futbol Liglerinde uygulanacak esaslar kitapçığında yer alan amatör takımlarda zorunlu teknik kadrolar ve vize referans bedelleri başlıklı maddelerdeki gibi olacaktır

– Takımlar Müsabaka başlama saatinden bir saat önce sahada hazır bulunmak ve Müsabaka isim listelerini müsabaka saatinden en geç 30 dakika önce Saha Komiseri vasıtası ile Hakeme vermek zorundadır. Müsabakadan önce müsabaka isim listesi ve futbolcu lisansları rakip tarafından incelenir, imzalanarak kabul edilir. Hakem müsabakayı saatinde başlatır.

– Müsabaka İsim Listesini imzalayacak yetkililer; Yerel Amatör Lig ve Türkiye Şampiyonu müsabakalarında Federasyonca sahaya giriş kartı verilen yönetici, Teknik sorumlu veya antrenör müsabaka isim listelerini imzalayarak hakeme vereceklerdir. Giriş kartı Bulunmayan Yönetici, Teknik sorumlu veya antrenör ile futbolcu ve takım kaptanı, takım müsabaka isim listesini imzalama yetkileri yoktur. Müsabaka isim listesini imzalayacak yetkili bulunmaması halinde müsabaka hakem tarafından oynatılmayacak, oynatılmayan müsabakalar hakkında Tertip Komitelerince, Futbol Müsabaka talimatı hükümleri uygulanacaktır. Müsabaka isim listesini imzalayacak yetkili bulunmaması durumunda bir kulüp için ikinci kez tekrarlandığı ve bu yüzden müsabaka hakem tarafından oynatılmadığı taktirde bu müsabakanın hakem, gözlemci ve personel masrafları ilgili kulüpten tahsil edilecektir

 

 

 

 

HABER MERKEZİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş