Bizde çay bölgesi olarak üzerimize düşeni yapmış olacağız” dedi.

Üreticilerin çay bağışları ile toplanacak yardımlarla deprem bölgesinde yapılacak ‘Çay Sokağı projesi yoğun ilgi görüyor. Vali Kemal Çeber “Çay sokağını kullanacak olanlar Rize insanın yardımseverliğini, sıcaklığını, samimiyetini ve açık gönüllüğünü..

Bizde çay bölgesi olarak üzerimize düşeni yapmış olacağız” dedi.
Son Güncelleme: Bu Haber 209 views Whatsapp

Üreticilerin çay bağışları ile toplanacak yardımlarla deprem bölgesinde yapılacak ‘Çay Sokağı projesi yoğun ilgi görüyor. Vali Kemal Çeber “Çay sokağını kullanacak olanlar Rize insanın yardımseverliğini, sıcaklığını, samimiyetini ve açık gönüllüğünü görecek. Bizde çay bölgesi olarak üzerimize düşeni yapmış olacağız” dedi.
HABER:ARZU ERBAŞ
Rize valiliğinin himayesinde ÇAYKUR koordinesinde başlatılan ‘Çay Sokağı’ projesi ile deprem bölgesinde belirlenecek bir ilde bağışlarla depremzedelere konut yapılacak. Çay üreticileri ‘Filizlenen Çaylar Yuva Olsun’ kampanyasına alın terleriyle destek veriyor. Kimi gün kavurucu sıcakta, kimi gün yağmur altında toplanan çaylar alım yerine getirildiğinde herkes karınca kararınca depremzedeler için yapılacak çay sokağına bağışta bulunuyor. Yaş çay sezonu boyunca çay müstahsillerinin ve hayırseverlerin yapacağı bağışların artması için ildeki STK’larda seferber oldu. Sosyal medyalardan projeye destek çağrıları yapılırken ilçe ilçe gezilerek proje anlatılıyor, tüm çay alımyerlerine ulaşılarak çay üreticilerinin desteği sağlanıyor.
‘HALKIMIZ YOĞUN BİR İLGİ GÖSTERİYOR’
Rize Valisi Kemal Çeber, çay sokağı projesine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek “Rize’de çay sokağı ismiyle bir proje başlattık. Bu proje aslıdan Rize halkının da talebidir. Yaşadığımız büyük afetin ardından deprem bölgesinde kalıcı konut aşamasına geçildi. Bizde Rize olarak bu kalıcı konutlara destek verme anlamında çay müstahsillerimize dönük bir proje başlattık. Çay müstahsillerimiz çay alım merkezlerine gittiklerinde çaylarından ne kadarını arzu ederlerse kalıcı konut yapmaya dönük çay sokağı kampanyasına verebilmelerini organize ettiğimiz bir kampanya bu. Halkımız da buna yoğun bir ilgi gösteriyor” diye konuştu.
‘ÇAY BÖLGESİ OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMIŞ OLACAĞIZ’
Vali Çeber, afetin ilk anından itibaren Rize’nin üzerine düşeni yaptığını ifade ederek, “Ama bununla yetinmiyoruz. Bu kampanya ile bunu taçlandıracağız. Kampanya sonucunda topladığımız kaynakla belirleyeceğimiz afet bölgesi illerimizin birinde çay sokağı ismiyle bir sokak yapacağız. Orada yapacağımız her bir apartman bu yörenin izlerini taşıyacak. O bölgedeki insanlar onlarca yıl boyunca o sokağa ve apartmanlara girdiği zaman Rize insanın yardımseverliğini, sıcaklığını, samimiyetini ve açık gönüllüğünü görecek. Bizde çay bölgesi olarak üzerimize düşeni yapmış olacağız. Beni en çok memnun eden şey kampanyaya gösterilen yoğun ilgidir. Kampanyamız çay sezonunun sonu kadar devam edecek, belki önümüzdeki çay sezonunda da devam ettireceğiz. Ama çay müstahsillerinin dışında da kampanyaya katılmak isteyenlerde açtığımız hesaplara bağışlarda bulunabilecekler” dedi.
NAKDİ BAĞIŞLARINIZ İÇİN HESAP ADI : RİZE VALİLİĞİ – TR47 0001 2009 6900 0005 0001 38

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş