ANZER BALI COĞRAFİ İŞARETLE TESCİLLENDİ

ANZER BALI COĞRAFİ İŞARETLE TESCİLLENDİ -ENDEMİK ÇİÇEK ZENGİNİ BALLIKÖY’DE ÜRETİLEN ANZER BALI KAYIT ALTINDA İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-Dünyadaki en şifalı ve pahalı bal olarak bilen ünlü Anzer Balı Coğrafi İşaret aldıktan..

ANZER BALI COĞRAFİ İŞARETLE TESCİLLENDİ
Son Güncelleme: Bu Haber 462 views Whatsapp

ANZER BALI COĞRAFİ İŞARETLE TESCİLLENDİ

-ENDEMİK ÇİÇEK ZENGİNİ BALLIKÖY’DE ÜRETİLEN ANZER BALI KAYIT ALTINDA

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-Dünyadaki en şifalı ve pahalı bal olarak bilen ünlü Anzer Balı Coğrafi İşaret aldıktan sonra üreticileri bilgilendirmek amacıyla İl ve İlçe Tarım Müdürlerinin katılımıyla Pandemi kuralları gereği Köy Meydanında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İlçe Tarım Müdürü Murat Kutluk konu ile ilgili yaptığı açıklamada”Anzer balımız coğrafi işaret belgesi alarak tescillenmiş oldu. 2300 ila 3000 rakımları arasında bulunan Ballıköyümüz de üretilen “Anzer Balı”na coğrafi işaret belgesi verilmesinin ardından İl Tarım Müdürümüz Murat Genç, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Yakup Turgut, İl Tarım Müdürlüğü personeli Emre Kırkbir ve Ballıköy Muhtarı Remzi Güzel ile birlikte Anzer Balı üreten çiftçilerimiz ile bir araya gelerek üreticilerimiz ile istişarelerde bulunduk. Yapılan araştırmalarda 450-500 çeşit çiçek bulunan, bunların içinde 80-90 tane endemik çiçek ise yalnız Anzer- Ballıköy de yetişmekte ve bu çiçeklerden arıların topladığı bal dertlere deva hastalıklara şifa kaynağı, dünyaca ünlü Anzer Balıdır.

Yaklaşık 17 km karelik coğrafi işaretli alanda İl Tarım Müdürlüğümüzün öncülüğünde Koloni tespitleri için Haziran ayında alana çıkılıp tek tek koloni tespitleri, kişi bilgileri ve görüntü kayıtları alınarak üretici listesi oluşturmaya başlandı. Bu liste 2021 yılında Coğrafi İşaretli Ürün üreten kişi listesi olarak kayıtlara işlenecek ve coğrafi ürün etiketleri bu liste dahilinde uygulanacaktır. Ballıköy-Anzer sakinlerine ve Rize’mize hayırlı olsun”dedi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.