YUSUFELİ BELEDİYESİ KANOCULARI RİZE’DEN KUPALARLA DÖNDÜ

YUSUFELİ BELEDİYESİ KANOCULARI RİZE’DEN KUPALARLA DÖNDÜ Türkiye Kano Federasyonu 2022 yılı faaliyet programında yer alan “Akarsu Slalom Türkiye Kupası” yarışları 15-16 Ağustos tarihlerinde Rize’de düzenlendi. Yusufeli Belediyesi Spor Kulübünün 28..

Son Güncelleme: Bu Haber 182 views Whatsapp

YUSUFELİ BELEDİYESİ KANOCULARI RİZE’DEN KUPALARLA DÖNDÜ

Türkiye Kano Federasyonu 2022 yılı faaliyet programında yer alan “Akarsu Slalom Türkiye Kupası” yarışları 15-16 Ağustos tarihlerinde Rize’de düzenlendi.

Yusufeli Belediyesi Spor Kulübünün 28 sporcu ile katıldığı yarışlarda verilen mücadeleler sonrasında kürsü şu şekilde oluştu;

Büyük Erkekler K1 kategorisinde Yusufeli Belediyesi Gençlik Spor Kulübünden Mustafa Arda Acar birinci, Rize Adrenalin Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü’nden Tarık Tuğcu ikinci, Artvin Gençlik Merkezi Kültür ve Sanat Kulübünden Hasan Berk Toprak üçüncü oldu. Büyük Erkek C1 kategorisinde Rize Gençlik ve Spor Kulübünden Muhammet Usta birinci, Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübünden Emir Fazıl Yazıcı ikinci ve Yusufeli Belediyesi Gençlik Spor Kulübünden Emircan Tarık Yılmazlar üçüncü oldu.

Büyük Kadınlar K1 Kategorisinde; Rize Adrenalin Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü’nden Cennet Ayhan birinci, Rize Adrenalin Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü’nden Kader Korkmaz ikinci ve Yusufeli Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’nden Gamze Polat üçüncü oldu. Büyük Kadınlar C1 Kategorisinde; Rize Adrenalin Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü’nden Kader Korkmaz birinci, Rize Adrenalin Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü’nden Cennet Ayhan ikinci oldu.

Genç Erkekler K1 Kategorisinde; Yusufeli Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcularından Serkan Özcan Yılmaz birinci, Gürkan Çelik ikinci ve Mustafa İnce üçüncü oldu. Genç Kadınlar C1 Kategorisinde Yusufeli Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Duygu Beyaz birinci oldu.

Yıldız Erkek K1 Kategorisinde Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübünden Hasan Mert Taşkıran birinci, Ardeşen Belediyesi Spor Kulübünden Alperen Kerim Galipoğlu ikinci ve Yusufeli Belediyesi Gençlik Spor Kulübünden Anıl Bülbül üçüncü oldu. Yıldız Kadınlar K1 Kategorisinde Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübünden Elif Ceylin Yer birinci oldu.

Yıldız Erkek C1 Kategorisinde Ardeşen Belediyesi Spor Kulübünden Mustafa Parlak birinci, Yusufeli Belediyesi Gençlik Spor Kulübünden Ali Kemal Aydın ikinci ve Rize Adrenalin Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübünden Egehan Arslan üçüncü oldu. Kulüpler bazında sıralamalarda şu şekilde oluştu;

Büyük Erkekler Kategorisinde; Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü birinci, Rize Gençlik ve Spor Kulübü ikinci, Rize Adrenalin Doğa Sporları Gençlik Spor Kulübü üçüncü oldu.

Büyük Kadınlar Kategorisinde Rize Adrenalin Doğa Sporları Gençlik Spor Kulübü birinci, Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ikinci oldu.

Genç Erkekler Kategorisinde Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü birinci oldu. Genç Bayanlar Kategorisinde Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü birinci oldu.

Yıldız Erkekler Kategorisinde; Ardeşen Belediye Spor Kulübü birinci, Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübü ikinci ve Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü üçüncü oldu. Yıldız Kadınlar K1 Kategorisinde Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübü birinci oldu.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin yaptığı değerlendirmede, “Komşu ilimiz Rize’de düzenlenen Akarsu Kano Türkiye Kupası yarışları bugün itibariyle tamamlandı. Yusufeli Belediyesi Spor Kulübü olarak 28 sporcuyla katılım

sağladık. Birbirinden güzel ve heyecanlı mücadelelere imza atan sporcularımızı kutluyorum. Kano sporunun kalkınması ve gençlerimize umut olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni ilçe merkezimizde inşa edeceğimiz yapay kano parkurumuz ile birlikte kano sporunu daha üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz. Kano Federasyonu Başkanımız Sn. Alper Cavit Kabakçı beyefendi ve yönetim kurulu üyesi dostlarıma çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”dedi.

Sporcular ile birlikte Rize’de olan Yusufeli Belediyesi Spor Koordinatörü Mustafa Nuri Atalay yaptığı değerlendirmede,”Güzel geçen yarışlar sonrasında kupalarımızı aldık ilçemize dönüyoruz. Müsabakalarda ter akıtan sporcularımız ile antrenörlerimize emekleri için teşekkür ediyor, başarılarından dolayı kutluyorum. Yusufelinde daima spora ve sporcuya destek veren Belediye Başkanımız Sayın Eyüp Aytekin’e de sporcularımız adına teşekkür ediyorum.”dedi.

Yusufeli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Fatih Kırbıyık,” Rize de düzenlenen müsabakalar sonrasında derece alarak bizleri gururlandıran sporcularımızı tebrik ediyorum. Yusufeli ilçesi olarak Kano’ya büyük önem veriyoruz. İnşallah yeni yerleşim yerimizde de bu sporu yaşatacak ve daha üst seviyelere çıkartacağız. Kano sporuna olan desteğinden dolayı Belediye Başkanımız Sn. Eyüp Aytekin’e ve Kano Federasyonu Başkanımız Sn. Alper Cavit Kabakçı’ya teşekkür ediyorum.” dedi. Kaynak: Yusufeli Belediyesi Bası-Haber: Bayram Ali Kavalcı

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.