YÜREKLERDE İZ BIRAKTI

Turgut Karafazlı’yı sevgi, özlem ve rahmetle anıyoruz. Siyasete ahlak ve seviye kazandıran bir kişiliği vardı. Gündelik yaşam ile siyaseti birbirinden ayırmayı iyi bilirdi.” Doğru ol, dürüst ol, karanlıkta yürüsen bile..

YÜREKLERDE İZ BIRAKTI
Son Güncelleme: Bu Haber 852 views Whatsapp

Turgut Karafazlı’yı sevgi, özlem ve rahmetle anıyoruz. Siyasete ahlak ve seviye kazandıran bir kişiliği vardı. Gündelik yaşam ile siyaseti birbirinden ayırmayı iyi bilirdi.” Doğru ol, dürüst ol, karanlıkta yürüsen bile ayağın taşa takılmaz” sözüyle benliklere yer etti. Ölümün ardından yıllar geçtikçe özlemi daha da artıyor. Siyaseten hep ayrı görüşlerde olsak da ağabey kardeş ilişkimizi hep sürdürdük. Asla karşısındakine siyasi bakmaz insanı gözle bakardı
Rize siyasetinin en güzel renklerinden biriydi.: https://gazete53.com/yureklerde-iz-birakti/

1956 yılında Rize’de doğdu. İlk ve Orta Okulu Rize’de, liseyi Trabzon’un Sürmene ilçesinde okudu. 1980 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fransızca Bölümü’nde mezun oldu. 1980-87 tarihleri arasında Bitlis’in Ahlat ilçesinde ve Rize’de Fransızca öğretmeni olarak görev yaptı. 1988 yılında öğretmenlik mesleğinden ayrılarak yıllarını vereceği siyaset sahnesinde ilk görevine Rize SHP Merkez İlçe Başkanı olarak başladı. 1992 yılında CHP İl Teşkilatını kurma görevini üstlenerek Rize CHP Kurucu İl Başkanı olarak göreve başladı. 1994 yılı Yerel Seçimlerinde Rize Belediye Başkanlığına aday oldu. 1995 yılında SHP ve CHP birleşmesiyle tekrar Rize CHP İl Başkanlığına seçildi ve aynı yıl içerisinde yapılan ara seçimlerde Rize Milletvekili Adayı oldu. 2005 yılına kadar sürdürdüğü Rize CHP İl Başkanlığı süresince gerçekleşen 1999 ve 2002 Genel Seçimlerinde CHP Rize 1. Sıra Milletvekili adayı olarak partisini temsil etti. 2005 yılında görevinden ayrıldıktan sonra Ankara’da yaşamını sürdürerek iş hayatına devam etti. 2007 yılında yakalandığı beyin tümörüyle 3 yıl mücadele etmesine rağmen 13 Mart 2010 tarihinde yaşam mücadelesini kaybetti. Karafazlı, 52 yaşında, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Fatih Sultan KAR / İST

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.