VEFATININ BİRİNCİ YILDÖNÜMÜ ANISINA TÜRK SPORUNA ADANMIŞ BİR ÖMÜR: ESAT DELİHASA

VEFATININ BİRİNCİ YILDÖNÜMÜ ANISINA TÜRK SPORUNA ADANMIŞ BİR ÖMÜR: ESAT DELİHASAN Şehirler, başarılı evlatlarıyla övünür. Esat Delihasan da Rize için öyledir. 52 yıllık yaşamı boyunca sporcu kimliğiyle güzel ahlakını da birleştirerek..

VEFATININ BİRİNCİ YILDÖNÜMÜ ANISINA  TÜRK SPORUNA ADANMIŞ BİR ÖMÜR: ESAT DELİHASA
Son Güncelleme: Bu Haber 280 views Whatsapp

VEFATININ BİRİNCİ YILDÖNÜMÜ ANISINA

TÜRK SPORUNA ADANMIŞ BİR ÖMÜR: ESAT DELİHASAN

Şehirler, başarılı evlatlarıyla övünür. Esat Delihasan da Rize için öyledir. 52 yıllık yaşamı boyunca sporcu kimliğiyle güzel ahlakını da birleştirerek Türk sporuna büyük katkıları dokunan, Türk karatesine bir ömür adayarak büyük başarılara imza atan Delihasan; bir yıl önce ömrünün baharında aramızdan ayrıldı.

DÜNYA KARMASINA SEÇİLMİŞTİ

1969 yılında Rize’de doğan, ilk ve orta öğrenimini Rize’de tamamladıktan sonra liseyi İstanbul’da bitiren Delihasan,1984 yılında Eminönü Kültürel Karate İhtisas Spor Kulübünde spora başladı.1988 yılında ise Atilla Çeliktürk ve Hakan Alpay döneminde milli takıma seçilerek Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etti. Dünya Şampiyonası’ndaki performansıyla, en iyi dövüşen sekiz sporcudan biri olarak gösterilerek ve 1988 yılında Türkiye’den Dünya Karması’na seçilmeyi başaran ilk kişi olan Delihasan, 120 kez milli formayı giydi.

KATKILARI ÇOK BÜYÜK

İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübüne 1994 yılında transfer olduktan sonra, 1995 yılında antrenörlük hayatına başlayan Delihasan, 2003 yılında ise Gençler Dünya Şampiyonası öncesi Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevine getirildi. Birçok ülkenin milli takımını çalıştırarak, dünya karatesinde de yakından tanınan isimlerden biri haline gelen Delihasan, transfer teklifleri de aldı.

2008 yılından vefat edinceye değin Türkiye Karate Federasyon Başkanı olarak görev yapan Delihasan, Balkan Karate Federasyonu Teknik Direktörlüğü, Akdeniz Karate Federasyonu Teknik Direktörlüğü, Balkan Karate Federasyonu Asbaşkanlığı, Akdeniz Karate Federasyonu 2. Başkanlığı, Dünya Shotokan Karate Birliği Başkanlığı, Karadeniz ve Hazar Ülkerleri Karate Federasyonu Başkanlığı, Dünya Karate Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Balkan Karate Federasyonları Birliği Başkanlığı görevlerini de yürütmüştü.

Esat Delihasan, Türkiye Karate Federasyonu (TKF) Başkanı olarak görevini sürdürürken, 52 yaşında 19 Nisan 2021 tarihinde corona virüsüne yenik düştü. Şair Yazar arkadaşım İsmail Delihasan’ın da ağabeyi olan ve geride sayısız başarı ve örnek bir yaşam bırakan Delihasan’ı rahmetle anıyorum.

Fatih Sultan KAR / İST.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş