VATANDAŞ DEVLETE GÜVENEMEYECEKSE KİME GÜVENECEK

Ocaklı’dan vatandaşın parasına el koyan Halk Bank’a tepki CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Halk Bank’ın birçok müşterisine tek taraflı olarak limit artırımı yaparak “Kredi Tahsis Ücreti” adı altında banka hesaplarındaki..

VATANDAŞ DEVLETE GÜVENEMEYECEKSE KİME GÜVENECEK
Son Güncelleme: Bu Haber 88 views Whatsapp

Ocaklı’dan vatandaşın parasına el koyan Halk Bank’a tepki
CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Halk Bank’ın birçok müşterisine tek taraflı olarak limit artırımı yaparak “Kredi Tahsis Ücreti” adı altında banka hesaplarındaki paraya el koymasına tepki gösterdi.

HABER: NECATİ DİLİ
İş dünyasından gelen bazı ihbarları paylaşmak istediğini söyleyen Ocaklı, “Bir iş insanımız T.Halk Bankasından kredi kullanmak üzere bir sözleşme imzalamıştır. İmzaladığı sözleşmeye göre kredi kullanmış ya da kullanmamış, parasını ödemiş ama banka tek taraflı olarak kredi limitini büyüttüğünü beyan ederek banka hesaplarında bulunan 390 bin TL’yi ‘kredi tahsis ücreti’ başlığı ile tahsil etmiş.” dedi.
Banka müşterisinin, kredi artırım talebinin olmadığı ve yapılan işleme itiraz ederek parayı geri istemesi üzerine, şube yetkililerinin Genel Müdürlüğün uygulaması olduğunu ve düzeltileceğini ifade ettiklerini belirten Ocaklı, “Ben de bunun üzerine Halk Bank Genel Müdürünü aradım. Kendisine ulaşamadım ama özel kaleminden aldığım bilgiye göre, esnaf kredilerinde 1 Mayıs’tan itibaren faiz oranlarında bir güncelleme yapıldığı, güncelleme nedeniyle bu farkların oluşabileceği ifade edilmiştir.” dedi.
VATANDAŞ DEVLETE GÜVENEMEYECEKSE KİME GÜVENECEK
Esnaf kredilerinin faizinin artmasıyla bu durumun ilgisinin olmadığını ifade eden Ocaklı, müşterinin talebi, rızası, izni olmaksızın tek taraflı olarak kredi limitini yükseltmek suretiyle kredi tahsis ücreti adı altında banka hesabındaki paranın alınmasının soygun olduğunu söyledi. Kamu bankası olan Halk Bank’ı bu şekildeki uygulamalarla güvenilmez hale getiren banka yöneticilerine tepki gösteren Ocaklı şunları söyledi:
“Böyle bir şeyin olması mümkün değildir. Ben bir kredi kullanacağım veya kullanmayacağım. Sonuçta açık bir kredim olacak. Benim kredimi siz tek taraflı olarak “limitini büyüttük” diye yarın öbür gün ödemesini yapacağım parayı gasp edeceksiniz ve ona el koyacaksınız! Halk Bankası Genel Müdürlüğünü ve ilgili sorumluları bu yanlıştan vazgeçmeye, bunun hukuki olarak sorumluluğunu ödeyemeyeceklerine bir uyarı yapmak istiyorum buradan. Derhal Halk Bank o parayı iade etsin. Vatandaşı soyma, soygun durumuna getirmeyin, bankacılığınızı doğru yapın. Bir kamu bankası olan Halk Bankasına güvenilemeyecekse nereye güveneceğiz de paramızı emanet edeceğiz. Böyle bir şey olamaz.”

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş