Vali Kemal Çeber, Çay Sezonu Açılışında Çay Hasadı Yaptı

Vali Kemal Çeber, Çay Sezonu Açılışında Çay Hasadı Yaptı Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ile birlikte ÇAYKUR Ziraat Çay..

Vali Kemal Çeber, Çay Sezonu Açılışında Çay Hasadı Yaptı
Son Güncelleme: Bu Haber 221 views Whatsapp

Vali Kemal Çeber, Çay Sezonu Açılışında Çay Hasadı Yaptı

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ile birlikte ÇAYKUR Ziraat Çay Bahçesi’nde çay sezonu açılışında çay hasadı yaptı.

Vali Çeber, burada yaptığı açıklamada, ÇAYKUR, özel sektör sanayicileri ve üreticilerin sezona hazır olduklarını belirterek, “Heyecanla herkes çaylarını toplayıp fabrikalara teslim etme telaşı içirişinde. Rize’de çok güzel günler yaşıyoruz. Havalimanımızı ulaşıma açtık. Artık müstahsillerimiz direk Rize’ye gelecekler. Bunun heyecanını da yaşıyorlar.

Geçen yılki iklim ve yağışlar, üreticilerimizin uyarıları dikkate alarak yaptıkları düzenlemeler, iki yıldır etkisini sürdüren pandeminin sona ermesi, üreticilerimizin pandemi dönemi içinde kendi çaylarını kendilerinin toplama kabiliyetlerinin artması ve bunu sürdürecek olma niyetleri bizi umutlandırıyor. Bu yılda ülkemize ve dünyaya çok güzel Rize çayı içireceğiz” dedi

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise özel sektörün bölge için değerli olduğunu ifade ederek, “Umarım özel sektör ÇAYKUR’un taban fiyatı üzerinden alımlarını yapar ve kota ve kontenjan sorununun ortadan kalkmasını sağlar. Burada üretici olarak bize düşen önemli görev, en yüksek işçilik ücretini ödüyoruz. İşçilik ücretinin cebimizde kalması için çayı kendimizin toplaması gerekli. Çayın kampanyadaki sürecini 5-10 günde değil, 30 günlere yayabilirsek kontenjan ve kota problemlerini ortadan kaldırmış olacağız” diye konuştu.

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, geçen yıl 860 bin tonun üzerinde yaş çay alımıyla tarihi rekor kırdıklarına dikkati çekerek “Biz üreticimizin yanındayız. Üreticilerin erkenden bahçeye girmesini istiyoruz. Alabileceğimiz ne kadar çay varsa tamamını almaya kararlıyız. Bu anlamda sıkıntı yok ama bahçeye erken girmekte fayda var. Biz alabileceğimiz çayın tamamını almaya kararlıyız. 850 olur, 950 olur, alabileceğimiz çayın tamamını alacağız. Çayın 3-4 günde bitme şansı yok. ÇAYKUR’un 47, özel sektörün 150’ye yakın fabrikası 3 günle çalışmaz. Böyle sanayi olmaz. Ne kadar taze toplarsak o kadar kaliteli üreteceğiz. Tüm Türkiye olduğu gibi 110 ülkeye ihracat yapıyoruz. İhracatı gerçekleştirirken çay kaliteli ise almak istiyorlar. Hedefimiz ülkemizde olduğu gibi tüm dünyaya sağlıklı daha fazla çay içirebilmek” şeklinde konuştu.

Alim, ilk gün alımlarının gerçekleştiğini de kaydederek, “Kemalpaşa, Hopa ve Pazar gibi yerlerden 13 ton çay alımı yapıldı. Bugün daha fazla olacağını düşünüyoruz” dedi.  

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.