UNUTMAK OLMAZ BU TOPRAKLARDAN BİR ÖZER KOPUZ GEÇTİ

UNUTMAK OLMAZ BU TOPRAKLARDAN BİR ÖZER KOPUZ GEÇTİ Özer Kopuz, günümüzde kaybolmaya yüz tutan Cemaat Adamı ( Toplumda söz sahibi- Arabulucu) örneklerinin son temsilcilerindendi. Rize’de DYP İl Başkan yardımcılığı ve..

UNUTMAK OLMAZ BU TOPRAKLARDAN BİR ÖZER KOPUZ GEÇTİ
Son Güncelleme: Bu Haber 492 views Whatsapp

UNUTMAK OLMAZ
BU TOPRAKLARDAN BİR ÖZER KOPUZ GEÇTİ
Özer Kopuz, günümüzde kaybolmaya yüz tutan Cemaat Adamı ( Toplumda söz sahibi- Arabulucu) örneklerinin son temsilcilerindendi. Rize’de DYP İl Başkan yardımcılığı ve Başkanlığı yapmış olan Özer Kopuz gündelik yaşamda, ilişkilerinde partizanlıktan uzak durmuş bir insandı. Onunla aynı nahiyenin insanlarıyız. Kendisine çok değer veren ağabeyim; ısrarla “ Özer Kopuz”u iyi tanı derdi. Hem daha da yakından tanımak deneyimlerinden faydalanmak için 19 Temmuz 2007 tarihinde kendisiyle güzel bir sohbetim oldu. Kendisinin izni ile kaydettiğim görüşmemizi sizlerle paylaşıyorum..

DÜRÜSTLÜL İLKEMİZ OLDU
Rize ilinde saygın bir konuma sahip olan şirketiniz Kopuz Kardeşler’den bahsedermisiniz?
1969 yılının Şubat ayında Kopuz Kardeşler adı ile; Ağabeyim Kenan, kardeşlerim Adnan ve Sinan Kopuz ile birlikte ticari faaliyetlerimize Rize Merkez’de başladık. Yıllar boyunca devam eden ticari faaliyetlerimizde, firma olarak müşteri memnuniyetini hep önde tuttuk. Kaliteden asla ödün vermeyen, toplumun kazanımlarını kendi kazanımları sayan bir düstur ile çalışmalarımız devam ettik. Firmamıza müşterilerimizin güveni ve doğru zamanda doğru ticari yaklaşımlar ile sürekli gelişen ve değişen dünyada kendimizi yenilemeyi daima kendimize ilke olarak belirledik.

DOSTLUK SİYASET ÜSTÜ İDİ
Uzun yıllar siyasetin içinde bulundunuz. Rize’nin geçmiş zamanında siyasi ilişkiler nasıldı?
Demokrat Parti, Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi olmak üzere hep sağ partilerde bulundum, görevler üstlendim. Fakat arkadaşlık ilişkilerinde asla partizanca davranmadım. Benim Rize’de en iyi dostlarım başka partilerdendi. Siyasi düşüncelerimiz farklı olsa da Mustafa Zeki Rakıcıoğlu, Nevzat Bilen, Hasan Tuncer Türüt en iyi dostlarımdır. Siyasi alanda bir uyum vardı. Siyasi alanda rekabet büyük bir rekabet vardı. Yalnız, bu durum arkadaşlıkları asla etkilemezdi. Terbiye anlayışı içinde siyaset yaptık. Sonradan bu işin cılkı çıktı. Ben şimdi politikanın dışındayım.

RİZE İÇİN MÜCADELE VERDİK
Neler yapıyorsunuz peki?
Rize’de üniversite yaptırma derneğinde faal olarak görev yapıyorum. O dernekte çok mesafeler kaydettik. Tıp fakültesi onayı, Rize’de üniversite kurulması için mücadele verdik. Bu mücadelede Rizeli Başbakanlar Ahmet Mesut Yılmaz ve Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük katkılar sağladılar. İlahiyat Fakültesi Derneği’nin yönetim Kurulu üyesiyim. Eğitim Rize için çok önemlidir. Her alanda başarılı olan Rizeliler var. Rize ilinin eğitimdeki başarı ortalaması en üst seviyede olmalıdır. Bu çalışmalara bir nebze katkım olursa ne mutlu bana.

VARLIĞINIZLA YOKLUĞUNUZ ARASINDA FARK OLMALI
Gençlere tavsiyeniz nelerdir?
Gençlere tavsiye varlığınızı hissettirin. Varlığınızla yokluğunuz arasında fark olmalı. Bunu yapamıyorsanız ziyandasınız. Asla siyasette nefret kini ele almayınız. Sevgiyle yaklaşın insanlara ….

Özer Kopuz Ağabeyimize Allah (cc) rahmet etsin.

Fatih Sultan Kar / İST

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.