Üniversite öğrencileri “Gençlik ve Sosyal Medya” söyleşisinde buluştu

Üniversite öğrencileri “Gençlik ve Sosyal Medya” söyleşisinde buluştu Rize İl Sağlık Müdürlüğü ve Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi koordinasyonuyla “Gençlik ve Sosyal Medya” konulu söyleşi düzenlendi. Rize İl Sağlık Müdürlüğüne..

Üniversite öğrencileri “Gençlik ve Sosyal Medya” söyleşisinde buluştu
Son Güncelleme: Bu Haber 237 views Whatsapp

Üniversite öğrencileri “Gençlik ve Sosyal Medya” söyleşisinde buluştu

Rize İl Sağlık Müdürlüğü ve Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi koordinasyonuyla “Gençlik ve Sosyal Medya” konulu söyleşi düzenlendi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ruh Sağlığı Birimi ve Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi işbirliği içerisinde “Gençlik ve Sosyal Medya” konulu söyleyişi Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversite Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda 200’e yakın öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Söyleşiye Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op.Dr. Seçkin Karaoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yılmaz Geçit, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Çınar, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammet Yılmaz, İlçe Yazı İşleri Müdürü Pelin Sofu, Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Emre Çataklı, Ruh Sağlığı Birimi Uzmanı Salih Yıldırım ile diğer ilgililer ve öğrenciler katıldı.

Üniversite gençliğinin üretim odaklı sosyal medya kullanımı ve farkındalığının oluşturulması amacıyla gerçekleştirilen söyleşide “Sosyal medyayı nasıl kullanıyoruz, Sosyal medya ne kadar gerçek, ne kadar sanal?” konuları tartışılıp çözüm önerileri ele alındı.

“Ne Kadar Gerçek, Ne Kadar Sanal” sloganıyla düzenlenen söyleşi etkinliğine konuşmacı olarak katılan Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilimdali Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasin Yıldız, sosyal medyanın nasıl bilinçli olarak kullanılması gerektiği, gençlerin sosyal medyayı işlevsel kullanımının desteklenmesi ve sanal mecraların ruh sağlığı üzerine etkileri konularında üniversite öğrencileri ile söyleşide bulundu.

Yıldız, sunumunda dijital detoksun önemine değinerek, davranışsal bağımlılığın tıbbi ve sosyal yönlerini irdeleyerek, bu bağımlılıkla mücadele edebilmek adına farkındalık yaratmak amacıyla insanlara samimi bir yardım eli uzattı.

Bu kapsamda ayrıca Rize Valiliği öncülüğü ve Rize İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen “Rize İli Davranışsal Bağımlılıklar İle Mücadele Eylem Planı” çalışmaları kapsamında çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm toplumun, teknolojinin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımına teşvik edilmesi, aşırı ve zararlı teknoloji kullanımının önlenmesi, bu konuda psikolojik danışmanlık hizmetlerine erişimin sağlanması, ayrıca sunulan hizmetlerin toplum tarafından bilinirliğinin artırılması amaçlanıyor.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.