TÜRK OCAKLARI ve RİZE ŞUBESİ

TÜRK OCAKLARI ve RİZE ŞUBESİ MERCAN ‘’ TÜRKOCAKLARI SİYASET ÜSTÜ 87 ŞUBESİ İLE MİLLİYETÇİLERİN KÖKLÜ BİR KURULUŞUDUR’’ İSMET KÖSOĞLU RİZE-Türk Ocakları Rize Şube Başkanı Turan Aslan Mercan 1912 yılında kurulan..

TÜRK OCAKLARI ve RİZE ŞUBESİ
Son Güncelleme: Bu Haber 293 views Whatsapp

TÜRK OCAKLARI ve RİZE ŞUBESİ

MERCAN ‘’ TÜRKOCAKLARI SİYASET ÜSTÜ 87 ŞUBESİ İLE MİLLİYETÇİLERİN KÖKLÜ BİR KURULUŞUDUR’’

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-Türk Ocakları Rize Şube Başkanı Turan Aslan Mercan 1912 yılında kurulan Türk Ocaklarının Türk Milliyetçilerine sahip çıkma gibi önemli bir görevi olduğunu açıkladı.

Türk Ocaklarının kuruluş yılı dolayısıyla bir açıklama yapan Rize Şube Başkanı Turan Aslan Mercan’ın açıklaması şu şekilde’’ Yıl 1911, Osmanlının son dönemleri, Yedi düvelin, ‘’Merhum Mehmet Akif’in deyimiyle, tek dişi kalmış canavarların’’ Son hamlelerini yapmak üzere olduğu dönem, Bütün azınlıkların teşkilatlandığı, yedi düvelle işbirliği ettiği günler.190 tıbbiyeli, Türk Milletinin niye teşkilatı yok derdi ve düşüncesiyle toplantılar yapıyor, Hatta bir kısmını devrin yönetiminden gizlice Karacaahmet mezarlığında yaparak, Bir bildiri yayınlayarak Türk aydınlarını göreve çağırarak ilk kıvılcımı ateşliyorlar.

Türk Milletini sevmek ve yüceltmek fikriyle, ‘’Türk Milliyetçiliği’’25 Mart 1912 tarihinde bir grup aydın tarafından Türk Ocakları kuruluyor, Yurt genelinde teşkilatlanıyor. Çanakkale’nin geçilmez olmasına katkı veriyor, İngilizlerin İstanbul’u işgalinde Türk Ocakları ilk müdahale ettikleri yerlerden oluyor. İşgale karşı Milli Mücadeleye destek ve katkı sağlıyor.

Bugün 5 yurtdışında 87 Şube ve 13 temsilcilikle hizmet veriyor

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş fikrini oluşturan Türk Ocakları, 211. şube olarak Rize’de de açılıyor.10 Nisan 1931 tarihinde ‘’266 şube 32.000 üyesi varken’’ sebebi hala tartışılan, Bir kapatılma yaşıyor. 1946 yılında Türk Ocakları yeniden kuruluyor. Halen ülke genelindeki 87 şubesi 13 temsilciliği, Yurt dışında ise 5 adet şubesi bulunmaktadır.

1998 yılında Rize’de 62. şubesi açılıyor, Türk Ocakları Rize Şubesi olarak 2 Haziran 2013 tarihinde yeniden yapılanarak, Türk Milliyetçilerine yakışır bir ortamda hizmet vermeye başlıyor, Kuruluşunda ki amir hüküm gereği, parti siyaseti yapmadan, Siyaset dışı durarak, Türk Milletinin bütün meseleleri ile ilgilenmek, Çözüm yolları göstermek hedefimiz olmuştur. Bu anlayışla çeşitli konularda yüzün üzerinde konferanslar düzenlenmiştir. Memnunuz; ocağımız sürekli açık ve aktif, Üzgünüz; hak ettiği ve olması gerektiğini düşündüğümüz ilgiyi görmüyor.

Türk Milleti ve Türk Milliyetçilerinin birlik ve beraberliğine katkı vermek Asli görevimiz olmuştur ve olmaya devam edecektir.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş