– KALENİN YAYA YOLU YENİLENİYOR

– KALENİN YAYA YOLU YENİLENİYOR -BELEDİYE TARAFINDAN DEVAM EDEN ÇALIŞMADA 1.000 ADIMDA KALE SLOGANIYLA TAŞ BASAMAKLAR YAPILIYOR İSMET KÖSOĞLU RİZE-Rize Belediyesi tarafından yapımı devam eden Tarihi Rize Kalesine giden eski..

– KALENİN YAYA YOLU YENİLENİYOR
Son Güncelleme: Bu Haber 351 views Whatsapp

– KALENİN YAYA YOLU YENİLENİYOR

-BELEDİYE TARAFINDAN DEVAM EDEN ÇALIŞMADA 1.000 ADIMDA KALE SLOGANIYLA TAŞ BASAMAKLAR YAPILIYOR

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-Rize Belediyesi tarafından yapımı devam eden Tarihi Rize Kalesine giden eski patika yol modern hale getiriliyor.

Belediyenin yürüttüğü çalışmada mahalle ve Kalenin çok eski yaya ulaşım yolu olan taş basamaklar tamamen değiştirilerek daha geniş ve gösterişi güzel bir çalışma yapılıyor. Dar olan eski yoldaki kaldırımlar şimdi y1.5 metre kadar genişlikte oluyor. 1000 Adım da Rize Kalesi sloganıyla yürütülen çalışma hakkında memnuniyetlerini belirten mahalle sakinlerinden Kale Camii İmamı Kadri Kara ’Kaleye çıkan yürüyüş güzergâhı Tarihi Patika yolu aslına uygun yapılıyor. Yapılan çalışma çok eski bir yolun modern hale getirilmesidir. Asırlardır çarşı merkezinden Kaleye ve Mahalleye çıkan insanlarımız bu yolu kullanırdı. Halende kullanılıyor. Taş kaldırımdı ama dar ve düzensizdi. Şimdi çok düzgün ve aslına uygun, tarihi yola aratmayan hizmet oluyor. Bin adımda kaleye çıkılabilecek. Emeği geçenlere, çalışan işçi arkadaşlara ve Belediye Başkanımız Rahmi Metin’e bu güzel çalışma için teşekkür ediyoruz’ dedi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.