-TERÖR GİTTİ ŞENLİK GELDİ

-TERÖR GİTTİ ŞENLİK GELDİ HAKKÂRİ’DE TERÖRDEN TEMİZLENEN CİLO DAĞINDA 2. DOĞA SPORLARI FESTİVALİ DÜZENLENDİ İSMET KÖSOĞLU HAKKÂRİ-Yüksekova İlçesinde güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla terörden arındırılan Cilo Sat Dağlarında 2. Doğa..

-TERÖR GİTTİ ŞENLİK GELDİ
Son Güncelleme: Bu Haber 370 views Whatsapp

-TERÖR GİTTİ ŞENLİK GELDİ

HAKKÂRİ’DE TERÖRDEN TEMİZLENEN CİLO DAĞINDA 2. DOĞA SPORLARI FESTİVALİ DÜZENLENDİ

İSMET KÖSOĞLU

HAKKÂRİ-Yüksekova İlçesinde güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla terörden arındırılan Cilo Sat Dağlarında 2. Doğa Sporları Festivali düzenlendi.

“Milli Park” ilan edilen Hakkari Yüksekova’da bulunan İkiyaka Dağları’ndaki Sat Buzul Gölleri, kültür, sanat ve sportif faaliyetlerle şenleniyor. Terörden kurtulan bölgede geniş katılımlı şenlik ve festivaller yapılmaya başlandı.2.Doğa Sporları Festivalinde bir konuşma yapan Vali İdris Akbıyık, CİSAD ile bölgede doğa sporları festivalinin ikincisini düzenlediklerini söyledi. Festivalde emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür eden Vali Sayın Akbıyık “Türkiye’nin her yerinden bu güzellikleri görmek için buraya gelen vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Buralar bir zamanlar maalesef Hakkâriliye, Kürt’e, Türk’e, Türkiye’ye kötülük yapmak isteyen terör örgütünün cirit attığı, eğitim yaptığı yerlerdi. Ama çok şükür bugün ne Hakkâri’de ne bu dağlarda 3 bin 500 rakımda terörün ‘t’sinden dahi söz edilemez. Bir tane dahi terörist buralarda bulunmuyor. İnşallah tam manasıyla bir terörist dahi kalmayana kadar güvenlik güçlerimizle, Hakkâri halkıyla beraber mücadele edeceğiz” dedi.

“Pandemiye rağmen inanılmaz bir rağbet var”

Güvenlik güçlerinin halkın desteğiyle yurdun her noktasında ve sınır dışında güvenliği sağladığını söyleyen Vali Akbıyık”Bu sene özellikle huzurun gelmesiyle pandemiye rağmen inanılmaz bir rağbet var. Dağlarımıza, Sat Gölleri’ne, Reşko Geçidi’ne, Cennet Cehennem Vadisi’ne ilgi var. Şu manzara ancak Alpler’de, Himalayalar’da vardır. İnşallah hep birlikte bu potansiyeli hem Hakkârililerin hem de Türkiye ekonomisine, turizmine kazandıracağız. Güvenlik güçlerimiz bu dağlarda en üst düzeyde güvenliği sağlıyorlar. Hakkârililerin çocuklarını, Cilo’nun Sat’ın çocuklarını, Zap’ın çocuklarını kurda kuşa yem etmemek için, kötülüğe, şiddete gitmemeleri için biz Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak sizlerle beraber yekvücut olmuş şekilde iyiliğe, güzelliğe yönelmeleri konusunda çaba sarf ediyoruz.”

CİSAD Başkanı Azad Ölmez de dernek olarak kentteki doğal güzelliklerini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını, İlk festivali 2018’de 150 kişinin katılımıyla gerçekleştirmiştik. Bu yıl da 800’ü aşkın

katılımcımız oldu. Bunların 400’ü il dışından geldi. Ülkenin birçok şehrinden katılım oldu. Gayet güzel bir festival oluyor” diye konuştu.

İdris Akbıyık ve beraberindeki protokol üyeleri, vatandaşlarla birlikte halay çekip, sporcularla rafting ve kano yaptı. Çadırlarını ziyaret ettiği vatandaşlarla sohbet eden Akbıyık, festivalde hazır bulunan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerine de görevlerinde başarı ve kolaylıklar diledi. Yerli ve yabancı yüzlerce doğasever ve sporcunun katıldığı festivalde, trekking, yamaç paraşütü, kano, yüzme ve dağ bisikleti gibi etkinlikler de yapıldı.

Bölgedeki doğal güzellikleri turizme kazandırmak ve bölgenin tanıtımına katkı sunmak için Valiliğin destekleriyle Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneğince (CİSAD) bu yıl ikincisi düzenlenen festivale Vali/Belediye Başkan V. İdris Akbıyık, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Muammer Alper, Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, AKP İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yurtiçi ve dışından çok sayıda doğasever ve sporcu katıldı.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş