TAŞOCAĞINA TEPKİLER İZMİR’DE DEVAM EDİYOR

TAŞOCAĞINA TEPKİLER İZMİR’DE DEVAM EDİYOR İŞKENCEDERE VADİSİNDEN TOPLANAN FİDANLAR İZMİRE DİKİLDİ İSMET KÖSOĞLU İyidere Lojistik Limana dolgu malzemesi olarak İkizdere’de açılmaya başlanan Taşocağına köylülerin tepkisi İzmir’de devam etti. İkizdere Çevre..

TAŞOCAĞINA TEPKİLER İZMİR’DE DEVAM EDİYOR
Son Güncelleme: Bu Haber 462 views Whatsapp

TAŞOCAĞINA TEPKİLER İZMİR’DE DEVAM EDİYOR

İŞKENCEDERE VADİSİNDEN TOPLANAN FİDANLAR İZMİRE DİKİLDİ

İSMET KÖSOĞLU

İyidere Lojistik Limana dolgu malzemesi olarak İkizdere’de açılmaya başlanan Taşocağına köylülerin tepkisi İzmir’de devam etti.

İkizdere Çevre Derneği(İÇDER) yöneticilerinden Asuman Fazlıoğlu İzmir’e yaptıkları program konusunda Türkiye genelinde kadına yönelik şiddet olduğunu belirterek bu yaptığımız “İkizdere direnişidir.” diyerek “Kadınlar yaşam alanını savunmak için toprakla bütünleşti. Sabahın 4’ünde yollara düştüler, ağaçlara çıktılar. Kurtardığımız fidanlarımızı İzmir halkına emanet ediyoruz. İçimiz rahat” dedi.

İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer İkizdere’den getirilen fidanlar için düzenlenen fidan dikme programında şunları söyledi: “Fidanlarınıza gözümüz gibi bakacağız. Bu ağaç katliamına sessiz kalmayacağız. Birbirimize destek vermeye devam edeceğiz. Bu topraklar bizden sonra gelecek nesillerin talan edilmesine izin vermeyeceğiz. Onlar umudun düşmanı biz umudun katledilmesine izin vermeyeceğiz. Sizleri gördükçe insanın yüreği yerine sığmıyor. Hepinizi tebrik ediyorum. İkizdere’deki doğa katliamına karşı dimdik duranlara ilk günden beri destek olduk. İkizdere İşkencedere Vadisinde iş makinelerinden kurtardığınız fidanları, Kadına şiddet konusunda farkındalık yaratmak amacıyla kurulan İzmir Turuncu Bahçeye dikilmede bizde yardımcı olduk’ dedi.

İyidere Lojistik Limanı inşaatında dolgu malzemesi olarak kullanılmak üzere açılmak istenen Taş ocağını istemeyen yörenin sembol isimlerinden Ayşe Albayrak ve birçok Gürdere Köylüsü, İşkencedere Vadisinden kurtardıkları fidanların İzmir’de yeşermesini çok istediklerini belirterek bu fidanlar bizden İzmir’e hediye olsun dedi. Düzenlenen etkinlik tulum eşliğinde oynanan horonlarla sona erdi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.