TAŞ OCAĞI TEPKİLERİNE DESTEK

İyidere’de yapılması planlanan Lojistik Liman için dolgu taşı olarak İkizdere İşkencedere Vadisinde açılmak istenen taş ocağına tepki gösteren yöre halkına destekler devam ediyor. 20 Nisan 2021 tarihinde başlayan Taş ocağı..

TAŞ OCAĞI TEPKİLERİNE DESTEK
Son Güncelleme: Bu Haber 366 views Whatsapp

İyidere’de yapılması planlanan Lojistik Liman için dolgu taşı olarak İkizdere İşkencedere Vadisinde açılmak istenen taş ocağına tepki gösteren yöre halkına destekler devam ediyor.

20 Nisan 2021 tarihinde başlayan Taş ocağı istemiyoruz tepkilerini sürdüren Gürdere köylülerine destekler devam ediyor. İşkencedere Vadisinde doğa katliamı yaşandığını söyleyen köylülerden Dursun Baş’ Yaşanan doğa katliamlarından dolayı ilçemize gelip bize destek olan, İstanbul Kartal Belediye Başkan yardımcıları Sn. Hüseyin Tozkoparan’a, Sn. Oktay Aksu’ ya, Sn. İmam Aydın’ a, Rize CHP İl Başkanı Sn. Saltuk Deniz’ e, Trabzon Maçka İlçe Başkanı Sn. Nihan Öztürk’ e, İDEF Başkan Yardımcısı Sn. Musa Yılmaz’ a ve İstanbul Kartal Belediyesi Encümenlerine destekleri için, İkizdere ve yöre halkı adına çok teşekkür ederiz.6 ayı geçen sürede tepkilerimizi sürdürüyoruz. Doğa katliamı yapanlara karşı pes etmeyeceğiz. Burada doğaya karşı imha hareketi var. Mahkemeye müracaatımıza Bilirkişiden ‘’Taşocağı tanıtım dosyaları yetersiz ’denilmişti. Yürütmenin durdurulmasını bekliyoruz’ dedi.

Bilirkişi raporunda’’ tanıtım dosyalar yetersiz değil ‘’

Bilirkişi kararında ‘Taşocağı tanıtım dosyaları yetersiz’ denilmişti. Karar hakkında açıklamada bulunan köylülerin Avukatı Yakup Şekip Okumuşoğlu ’’ Sadece sonuç kısmına bakabildiğim raporlarda üçtaş ocağı için de bilirkişiler proje tanıtım dosyalarının yetersiz olduğu görüşünü vermişler. Bunun Anlamı şu: bu raporlara davalılar ( Ulaştırma Bakanlığı ve işleten firmalar ) itiraz edeceklerdir. Bu itirazların sonrasında mahkeme dava hakkında önce yürütmeyi durdurma konusunda, sonrasında da davanın esası hakkında bir karar verecektir. Bilirkişi raporlarına göre bu kararların bizlerin lehine olması beklenir. Yürütmeyi durdurma kararı verilirse çalışmalar 30 gün içinde durmak zorunda.’’ dedi

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.