TARIM HAYVANCILIK VE GIDA FUARI AÇILDI

TARIM HAYVANCILIK VE GIDA FUARI AÇILDI VALİ BİLMEZ’ KAVURMA VE PEYNİRDE VAN MARKASI OLMASI LAZIM’’ İSMET KÖSOĞLU VAN- 12’ncisi düzenlenen Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı Van’da açıldı. Rize-İkizdere..

TARIM HAYVANCILIK VE GIDA FUARI AÇILDI
Son Güncelleme: Bu Haber 236 views Whatsapp

TARIM HAYVANCILIK VE GIDA FUARI AÇILDI

VALİ BİLMEZ’ KAVURMA VE PEYNİRDE VAN MARKASI OLMASI LAZIM’’

İSMET KÖSOĞLU

VAN- 12’ncisi düzenlenen Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı Van’da açıldı.

Rize-İkizdere eski Kaymakamlarından bugünkü Van Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez’in başarılı çalışması devam ediyor. Vali Bilmez ‘’Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl açtıkları üçüncü fuar olduğunu belirterek, 12’ncisi düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarının hayırlı olmasını ‘’diledi.

Van’ın Türkiye’de en düzenli fuarcılık yapılan şehirlerin başında geldiğine dikkat çeken Vali Mehmet Emin Bilmez, “Bunda da Asya Fuarcılığın ciddi bir katkısı var. Bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyorum. Kentimiz bir hayvancılık merkezi, ama maalesef biz sadece canlı hayvan üretip, canlı hayvan satan bir kentiz. Oysa bizim kentimizin bugün bir kavurma markası olmalıydı. Türkiye’de en çok peynir üreten bir kentiz. Ama maalesef Türkiye genelinde satılan bir peynir markamız yok. Bizim tarım ve hayvancılık ürünlerimizi, pazarlama tekniğiyle işleyip pazarlamamız gerekiyor. Canlı hayvan satışında elde edeceğimiz paranın çok daha üzerinde bir parayı, bir kazancı, bu hayvanımızı işleyip, mamul hale getirip, piyasaya sürdüğümüzde, kentimizin ekonomisine daha çok katkı sunacağız. Biz hem borsamızdan, hem işadamlarımızdan bu anlamda öncülük yapmalarını istiyoruz. Peynir çeşitlerini üretip, piyasaya pazarlayan işletmelere ihtiyacımız var. Bu fuar sadece Van fuarı değil, bölgesel bir fuar. Bu tür fuarlara hep birlikte sahip çıkmalıyız” dedi.

Fuarın açılışına Vali Mehmet Emin Bilmez, eşi Meral Bilmez’in yanı sıra İpekyolu Kaymakamı İhsan Emre Aydın, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, kamu kurumlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş