Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı ve TASK Konfederasyonu Kurucu Başkanlarından Rıza SÜMER;

Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı ve TASK Konfederasyonu Kurucu Başkanlarından Rıza SÜMER; DERNEĞİMİZİN AMACI, SEVGİ, SAYGI, HOŞGÖRÜ, DOSTLUK VE KARDEŞLİĞİ ÜLKE GENELİNDE HAKIM KILMAK Rize’nin İyidere İlçesinde bulunan Babillon Otel’de düzenlemiş..

Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı ve TASK Konfederasyonu Kurucu Başkanlarından Rıza SÜMER;
Son Güncelleme: Bu Haber 334 views Whatsapp

Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı ve TASK Konfederasyonu Kurucu Başkanlarından Rıza SÜMER;

DERNEĞİMİZİN AMACI, SEVGİ, SAYGI, HOŞGÖRÜ, DOSTLUK VE KARDEŞLİĞİ ÜLKE GENELİNDE HAKIM KILMAK

Rize’nin İyidere İlçesinde bulunan Babillon Otel’de düzenlemiş olduğu bir basın toplantısında konuşan, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Kurucu Onursal Başkanı v e Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza SÜMER; “Millet olarak, sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik, dayanışma, bütünlük ve barış içinde yaşamaya en çok gerek duyduğumuz dönemden geçiyoruz. Türkiye’yi ve Dünya’yı, canlıların ilk ortaya çıkışından beri anneler (kadınlar), işçiler, emekçiler yürekleri ile taşımaktadırlar. Türkiye’de ve Dünya’da, annelere, kadınlara, çocuklara, hayvanlara, çevre gönüllülerine, tıp doktorlarına, sağlık çalışanlarına, gazetecilere, siyasetçilere ve işçilere yönelik şiddet ve tehlikeler maalesef artarak sürmektedir. Kovid 19 koronavirüs salgını boyunca tıp doktorlarının ve diğer sağlık çalışanlarının kahramanlıkları büyük fedakârlıklarıyla devam etmektedir. Kovid-19 salgını tüm dünya ülkeleriyle birlikte ülkemizde de, yeşil alanlara, arazilere, ormanlara, sulara ve doğadaki tüm canlı varlıklara, hayvanlara yönelik yüz yıllardır süren şiddet ve kıyım sonunda dünyamızı yaşanılamaz bir hale getirdi. Bir yılını dolduran yeni tip koronavirüs salgını büyük bir sağlık sorunu ve tüm insanlığı tehdit eden bir kâbus gibi üzerimize çökmüştür. O nedenle zaten endişe içerisinde yaşayan tüm insanlığın bundan ders çıkartarak, her türlü şiddete karşıda ortaklaşa mücadele etmeliyiz. Yaşamımızı sürdürdüğümüz şehirlerin genelinde, caddelerin, sokakların, doğanın, suların, denizlerin, dağların, yaylaların, velhasılı tüm insanlık olarak faydalandığımız ve de ortaklaşa kullandığımız çevrenin kirletilmesine, daraltılmasına, betonlaşmasına, israfına, ekonomik kayıplarına imkan tanımamalı ve fırsat vermemeliyiz. Ülke olarak yaşadığımız doğal afet, deprem, yangın ve sel diye nitelendirilen şiddet türlerinin nedeni de insanın vahşi yanıdır ve bu vahşi yan, iyileştirilerek insanlaştırılması noktasında bilhassa kamuoyunu bilgilendirme görevini kitle iletişim araçlarıyla, sosyal medya üzerinden, görsel ve yazıl basın aracılığıyla her gün yaptığınız haber ve röportajlarla siz kıymetli basın mensupları başta olmak üzere, spor, siyaset, sanat insanları gibi toplumun tüm katmanları sorumluyuz ve mesulüz. O nedenle milletçe her türlü görüş ve önerilerimizin farklı olmasını içimize sındırıp, saygı ile karşılamalı, yapıcı alternatif görüşler üretmeli ve bu gibi, farklılıklarımızı dünyanın en güzel ülkelerinden olan Türkiye’nin zenginliği olarak kabul etmeliyiz.” diye konuştu.

Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı ve Türkiye ASKK Kurucusu Rıza Sümer’in, İyidere babillon otelde düzenlemiş olduğu basın toplantısına, Rize’de görev yapan basın mensuplarının yanı sıra, geçmişte ASKF Konfederasyonunda Başkan Sümer’le birlikte çalışmış olan ve Rize’de görev yapan çok sayıda spor adamı, eğitimci ve yöneticiler, ülkemizde şiddetsiz toplumun oluşması noktasındaki fikirlerini sohbet ortamında ifade ettiler.

Toplantıya, Gazeteci yazarlar, B.Ali Kavalcı, İlyas Gür, Deniz Varlı, Bayram Arif Turan, babillon otel YK Başkan Yardımcısı Yasemin Suyabatmaz, Eczacı yazar Sabahat Karagöz, Spor dünyasından, TASK Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Şafak Tatoğlu, Rize ASKF Başkanı Ali Çelik, Rize ASKF Genel Sekreteri Eğitimci Mehmet Emin Ayhan, Rize ASKF YK Üyesi Murat Yılmaz, ASKF Rize eski Başkanları ve Onursal Başkanları Sedat Toprak ve Gafur Bayrak katıldılar.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.