Ruhsatsız Ve Ruhsata Aykırı Yapılaşma İle Mücadele Devam Ediyor « Gazete53 – Rize Rize Haberleri, Rize'den haberler

SON DAKİKA

Gazete53  – Rize Rize Haberleri, Rize'den haberler

Ruhsatsız Ve Ruhsata Aykırı Yapılaşma İle Mücadele Devam Ediyor

Ruhsatsız Ve Ruhsata Aykırı Yapılaşma İle Mücadele Devam Ediyor
Bu haber 15 Mart 2023 - 16:47 'de eklendi ve 80 views kez görüntülendi.

Ruhsatsız Ve Ruhsata Aykırı Yapılaşma İle Mücadele Devam Ediyor

İlimizde ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak yapılan yapılara karşı verilen mücadele büyük bir hassasiyetle devam ediyor.

Bu kapsamda kaçak olarak yapıldığı tesruhsatsız,pit edilen Fındıklı ilçesi Yeniköy köyündeki 1 adet restoran ve 11 adet bungalov yapı hakkında yıkım kararı alınmıştır. Gerekli hukuki ve idari süreçlerin tamamlanmasından sonra, yapı sahipleri tarafından taşınır ve kullanılabilir malzemelerin tahliyesinin ardından söz konusu yapıların olduğu yerde gerekli emniyet tedbirleri alınarak Rize İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yıkımı gerçekleştirilmiştir.

İl genelinde sürdürülen denetimlerde mevzuata aykırılığı görülen yapı ve eklentiler tutanakla tespit edilip, uyarı ve mühürlenmesi yapıldıktan sonra gerekli hukuki ve idari süreçler tamamlandığında yıkımları gerçekleştirilmektedir.

İlgili kurumlar, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisleri, muhtarlıklar ve sivil toplum örgütleri mevzuata aykırı yapılaşma ile ilgili hep birlikte mücadele konusunda hemfikirdir.

Bu bağlamda; kaçak olarak nitelendirilen ve mevzuata aykırı olarak inşa edilen yapılar hakkında tutanak tutularak gerekli sürecin başlatılacağının ve diğer işlemler tamamlandığında bu yapıların yıkılacağının bilinmesini, vatandaşlarımızın kendilerini maddi ve manevi her türlü kayıptan korumak için bu yollara tevessül etmemelerini rica ederiz.

HABER: NECATİ DİLİ

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER