RTEÜ’DE AİLE HEKİMLİĞİ ASİSTANLARI SİMÜLASYON EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

RTEÜ’DE AİLE HEKİMLİĞİ ASİSTANLARI SİMÜLASYON EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ İSMET KÖSOĞLU RİZE-TÜBİTAK-BİDEP 2237 Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı çerçevesinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi’nde (RSİM) 1. Aile Hekimliği Asistanları..

RTEÜ’DE AİLE HEKİMLİĞİ ASİSTANLARI SİMÜLASYON EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Son Güncelleme: Bu Haber 446 views Whatsapp

RTEÜ’DE AİLE HEKİMLİĞİ ASİSTANLARI SİMÜLASYON EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-TÜBİTAK-BİDEP 2237 Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı çerçevesinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi’nde (RSİM) 1. Aile Hekimliği Asistanları Simülasyon Eğitimi gerçekleştirildi.

Yürütücülüğünü Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Ardıç’ın yaptığı proje ile aile hekimliği uzmanlık eğitimi, uzmanlık öğrencisinin, aile hekimliği tanımı içinde yer alan temel prensipler doğrultusunda, klinik bilgi, beceri, tutum ve davranışlarının yanı sıra sağlık eğitimi verme becerisi, araştırmacılık ve yöneticilik niteliklerinin geliştirilmesi için uygun olanakları sağlamak amaçlanmaktadır.

Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimde, TUKMOS Aile Hekimliği müfredatında yer alan girişimsel yetkinlikler (İleri Kardiyak Yaşam Desteği, Temel Yaşam Desteği, Doğum, Sanal Hasta ile Olgu sunumları, Febril Konvüzyona yaklaşım ve Simüle Hasta ile Hipertansiyon hastasına yaklaşım) Aile Hekimliği Araştırma Görevlilerine sunularak beceri düzeylerini arttırmıştır.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş