Rizeli Miniklerden “Türkiye Fidanı” Projesi

Geçtiğimiz yaz aylarından özellikle Antalya ve çevresinde çıkan orman yangınları büyük zarara yol açmış,sadece yangın bölgesini değil tüm Türkiye’yi derinden üzmüştü.Bu yangın sonrasında bir çok kampanya ve projeler geliştirildi.Bunlardan bir..

Rizeli Miniklerden “Türkiye Fidanı” Projesi
Son Güncelleme: Bu Haber 408 views Whatsapp

Geçtiğimiz yaz aylarından özellikle Antalya ve çevresinde çıkan orman yangınları büyük zarara yol açmış,sadece yangın bölgesini değil tüm Türkiye’yi derinden üzmüştü.Bu yangın sonrasında bir çok kampanya ve projeler geliştirildi.Bunlardan bir tanesi  olde  “Türkiye Fidanı” projesi.

Bu proje kapsamında Kurtuluş İlkokulu 1-A sınıfı Öğretmen Canan Aşık Avluk önderliğinde ocuklara toprak, orman ve doğa sevgisini aşılamak amacıyla 81 ildeki öğretmen ve öğrenciler ile birlikte “Türkiye Fidanı” adlı bir çalışma yaparak projeye destek verdi.

Türkiye Fidanı; Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, Manavgat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve öğrencilerin katıldığı törenle toprakla buluşturuldu.

Söz konusu çalışmayla orman yangınlarına dikkati çekmenin yanı sıra 81 ilin toprağıyla bir ormanda dikilecek “Türkiye Fidanı”nın turizme kazandırılması, öğrencilerin çektiği videolarla da şehirlerin tarihî ve turistik alanlarının tanıtımının yapılması hedefleniyor.
Etkinlik kapsamında öğrenciler, kendi illerindeki simge mekânlarda yöresel kıyafetlerle Manavgat’a gönderilmek üzere doğadan toprak alırken video çekti.Rizeli Miniklerde Rize Kalesi burçlarında üzerlerinde Ç.Rizespor formasıyla bir video çekerek;
“Bir avuç toprak gönderiyorum
Özünde Karadeniz’in coşkusu,Ayderin bereketi,Kaçkar’ın asaleti olan” şeklinde seslendirdiler.Bizlerde böylesine önemli farkındalık oluşturan başta Canan Öğretmen ve öğrencileri olmak üzere projede yer alan herkesi tebrik ediyoruz.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş