Rize’de Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri Farkındalık Etkinlikleri

Rize’de Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri Farkındalık Etkinlikleri   Rize İl Sağlık Müdürlüğünce ocak ayı rahim ağzı (serviks) kanser farkındalık ayı etkinlikleri kapsamında ay boyunca il genelinde eğitim ve farkındalık çalışmaları..

Rize’de Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri Farkındalık Etkinlikleri
Son Güncelleme: Bu Haber 117 views Whatsapp

Rize’de Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri Farkındalık Etkinlikleri

 

Rize İl Sağlık Müdürlüğünce ocak ayı rahim ağzı (serviks) kanser farkındalık ayı etkinlikleri kapsamında ay boyunca il genelinde eğitim ve farkındalık çalışmaları gerçekleştirildi.: https://gazete53.com/rizede-rahim-agz…lik-etkinlikleri

 

Halk Sağlığı Başkanlığınca yürütülen çalışmalarda serviks kanserinde erken teşhisin önemi ve farkındalığının vurgulanması amacıyla il genelinde eğitim ve farkındalık faaliyetleri yapıldı.

 

Bu kapsamda il merkezimizde ve ilçelerimizde Müftülük ve Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğiyle KETEM ekipleri tarafından kurumlara ait kurslarda eğitim alan kursiyerlere yönelik eğitim ve tarama çalışmaları yapıldı.

 

Aynı zamanda il merkezimizde bulunan Rize Belediyesine ait raketlerde serviks kanseri ile ilgili görsel afişler asılmış, Rize Valiliği, Rize İl Müftülüğü ve Rize Belediyesine ait led ekranlarda kanser taramalarını içeren farkındalık görüntüleri yayımlanarak kanser taramalarına dikkat çekildi.

 

Ocak Ayı Serviks Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Rize Ticaret Borsası işbirliğiyle 24 Şubat 2024 tarihinde gece boyunca Rize Çay Çarşısı’nda bulunan çay bardağında ”Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır” sloganı ile ışıklandırma yapılarak, farkındalık oluşturulması hedeflendi.

 

KETEM personelleri tarafından hem hastanelerimizde hem de sağlık tesislerimizde eğitim ve farkındalık faaliyetleri yapılarak, tarama grubunda olan vatandaşlarımızın ücretsiz kanser taramalarını yaptırmaları konusunda çalışmalar yapılmıştır.

 

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, Rize olarak 2024 yılını kanser tarama çalışmalarında altın yıl ilan ettiklerini hatırlatarak, yapılan farkındalık faaliyetlerinde destek olan kamu kurumlarına ve tarama faaliyetlerini gerçekleştiren KETEM personellerine teşekkür etti.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş