RİZE’DE DÜZENLENEN, “SPOR TURİZMİNDE MARKA ŞEHİR RİZE” ÇALIŞTAYI VERİMLİ OLDU

RİZE’DE DÜZENLENEN, “SPOR TURİZMİNDE MARKA ŞEHİR RİZE” ÇALIŞTAYI VERİMLİ OLDU Rize’nin Spor Turizminde Marka Şehir Rize’ temasıyla ‘Spor Turizmi Çalıştayı’ Türkiye genelinde ses getirdi. ‘Spor Turizminde Marka Şehir Rize’ temasıyla..

RİZE’DE DÜZENLENEN, “SPOR TURİZMİNDE MARKA ŞEHİR RİZE” ÇALIŞTAYI VERİMLİ OLDU
Son Güncelleme: Bu Haber 237 views Whatsapp

RİZE’DE DÜZENLENEN, “SPOR TURİZMİNDE MARKA ŞEHİR RİZE” ÇALIŞTAYI VERİMLİ OLDU

Rize’nin Spor Turizminde Marka Şehir Rize’ temasıyla ‘Spor Turizmi Çalıştayı’ Türkiye genelinde ses getirdi. ‘Spor Turizminde Marka Şehir Rize’ temasıyla düzenlenen ve 3 gün süren ‘Spor Turizm Çalıştayı’ komisyon masalarında istişare edilen konular ve raporlar, moderatörlerin sunumları ardından yapılan tören ile sona erdi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Rize’deki yaz dönemine sıkışan turizm faaliyetlerini 12 aya yaymak, turizmle spor faaliyetlerini bir arada yürütmek ve spor turizmi haritasının oluşturulması amacıyla ‘Spor Turizminde Marka Şehir Rize’ temasıyla düzenlenen ‘Spor Turizm Çalıştayı’ kapanış töreninde 3 gün boyunca 7 ayrı komisyon masasında yapılan çalışmaların sonuç bildirisi moderatörler tarafından katılımcılara deklare edildi.

Çalıştayın kapanış töreninde konuşan Vali İhsan Selim Baydaş, “3 günlük çalıştayın sonuç kısmındayız. Spor ve turizm anlamında Rize’de nelerin yapılması gerektiği hangi faaliyetlerin ön plana çıkması gerektiği ve nerelerde eksiklerimizin olduğu işin akademik ve ticari tarafıyla spor ve turizmin duayenlerinin katılımıyla, bu alanda çalışan uzman yöneticilerle ve şehrimizde her alanda faaliyet gösteren katılımcılarla çok zengin ve çok detaylı güzel bir çalışma yaptık. Yaklaşık 2 aylık bir hazırlıkla yapılan bir çalışmaydı bu. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a çok teşekkür ediyorum. Hem burada bize çok geniş bir destek verdi hem de katılımıyla verdiği önemi ifade etmiş oldu. Burada spor turizmi adına özellikle kış ağırlık spor turizmini değerlendirdik. İlimizde turizm yaz ve yayla turizm faaliyetleriyle sıkışmış durumda. Biz bunu 12 aya nasıl yaya biliriz? Kış turizmini bunun içine nasıl katabiliriz? Diğer spor branşlarını uygun mevsimlerine nasıl denk getirebiliriz? tartışmalarını yaptık. Buna dair hangi adımları atmamızın tartışması yapıldı. Çok ehliyet ve liyakatli arkadaşlarımız burada çalıştılar. Çok güzel yol haritaları çıktı. Sonuç bildirgeleri derlenip toparlanacak. Bize somut verilerle hangi adımları atmamız gerektiğini tavsiye edecekler. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Gençlik ve Spor Bakanımıza bu sonuç bildirgesini arz edeceğiz. Rize açısından bize turizm algısı ve spor faaliyeti açısından geniş bir kapı aralayacak. Bize turizm sezonumuzu 12 aya yayabilecek şekilde yelpaze açacak. Katkı sununa herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çalıştay kapsamında oluşturulan sonuç bildirileri 7 ayrı komisyon masasında yer alan; akademisyenler, spor ve turizm alanındaki kıdemli isimler, turizm sektör temsilcileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm bakanlığındaki alanında uzmanlar ve çeşitli sektördeki kişilerin katılımıyla gerçekleştirilen 3 günlük çalışmalar sonucunda elde edilen çıktılar kitap haline getirilip kamuoyuna sunulacaktır

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş