RİZE ÇAY ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ PROJE ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

RİZE ÇAY ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ PROJE ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR Kısa adı ÇAYMER olan, Rize Çay Araştırma ve Uygumla Merkezini ziyaret eden bir kısım Rizeli gazeteciler, Çaymerin yapmış olduğu faaliyetler..

RİZE ÇAY ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ PROJE ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR
Son Güncelleme: Bu Haber 109 views Whatsapp

RİZE ÇAY ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ PROJE ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

Kısa adı ÇAYMER olan, Rize Çay Araştırma ve Uygumla Merkezini ziyaret eden bir kısım Rizeli gazeteciler, Çaymerin yapmış olduğu faaliyetler hakkında tüm birimleri gezerek, Çaymer Genel Müdürü Teoman Küçükmustafa tarafından bilgilendirildiler. Gazeteciler Çaymer’de yapılan bir çok çalışmaların, çayın geleceği açısından ne kadar önemli olduğunu ve bu çok yönlü çalışmaları takdir ettiler.

Çaymer Genel Müdürü Teoman KÜÇÜKMUSTAFA; “Çaymer’de yapılan çalışmalarıKobi’lerin Küresel ekonomide varlık gösterebilmeleri için Rekabet gücü kazanmaları anahtar roldedir. Rize Çay araştırma ve uygulama Merkezi’nin (ÇAYMER) kurulması için teknik destek projesinin genel amacı, Karadeniz Bölgesi’nin Ana sanayilerinden biri olan ve Rize be çevresinde yoğunlaşan çay endüstrisinin rekabetçilik kapasitesini arttırmak olarak belirlenmiştir. Çay üreticilerinin uluslararası pazarlarda rekabet edebilir konuma gelmeleri için, Çay tarımını ve KOBİ’lerin tedarik zinciri, üretim, kalite kontrol, Ar-Ge, teknoloji, pazarlama, insan kaynağı, eğitim, inovasyon ve iş geliştirme altyapılarını geliştirmek gerekmektedir. Teknik destek ekibi, Projeyi Hayata geçirmek için Avrupa Birliği Delegasyonunun Yanı sıra sözleşme makamı olan T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve faydalanıcı konumdaki Rize Ticaret ve Sanayi odası ve operasyon koordinasyon birimi olan, (RTB) Rize Ticaret Borsası ile birlikte çalıştı ve işbirliği yaptı. Teknik destek faaliyetinin sonucu olarak, Türkiye için çay tedarik zinciri, işletme, kalite beceri geliştirme ve yeni ürünler geliştirmek suretiyle sektörün küresel piyasalardaki pazar payı arttırılması hedeflendi. Proje amacı Rize ve çevresinde yoğunlaşan Çay sektörünün rekabet kapasitesinin arttırılması, Projenin hedefi Rize ve yakın çevresinde bulunan çay üreticisi KOBİ’lerin ortak AR-GE, inovasyon ve iş geliştirme yapısının itleştirilmesidir. Tüm aksiyonlar, Türk çay sektörünün rekabet edebilirliğine katkıda bulunacak ve türk ve uluslararası pazarlar için çay tedarik zinciri, İşletme, kalite ve beceri geliştirme ve yeni ürünler. Geliştirmeyi iyileştirerek, sektörün pazar payını arttıracaktır. Çaymer’de gerçekleştirilen başlıca faaliyetler; Bileşen 1. Çay sektörünün rekabet edebilirliğinin arttırılması için kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, Bileşen 2. Çay üreten KOBİ’lerin üretkenliğinin Ve ürün kalitesinin arttırılması, Bileşen 3. Çay Üreten KOBİ’lerin pazarlama kapasitelerinin geliştirmesini kapsamaktadır.” şeklinde anlattı. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş