MİLLETVEKİLİ AVCI, BELEDİYE BAŞKANI METİN VE İL BAŞKANI ALİM DEVAM EDEN YATIRIMLARI YERİNDE İNCELEDİLER…

MİLLETVEKİLİ AVCI, BELEDİYE BAŞKANI METİN VE İL BAŞKANI ALİM DEVAM EDEN YATIRIMLARI YERİNDE İNCELEDİLER… Ak Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Ak Parti Rize İl..

MİLLETVEKİLİ AVCI, BELEDİYE BAŞKANI METİN VE İL BAŞKANI ALİM DEVAM EDEN YATIRIMLARI YERİNDE İNCELEDİLER…
Son Güncelleme: Bu Haber 295 views Whatsapp

MİLLETVEKİLİ AVCI, BELEDİYE BAŞKANI METİN VE İL BAŞKANI ALİM DEVAM EDEN YATIRIMLARI YERİNDE İNCELEDİLER…

Ak Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Ak Parti Rize İl Başkanı İshak Alim birlikte Rize’de devam eden yatırımların saha çalışmalarını yerinde incelemelerde bulunarak teknik ekipten bilgiler aldılar.

Ak Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Kamil Bakır, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Burak Ak, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel’in katılım sağladığı inceleme programında Rize Merkez Kentsel Dönüşüm projesi, sahil Millet Bahçesi projesi, dere ıslah çalışmaları ve sosyal proje alanlarında incelemelerde bulunuldu.

Ak Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı;  “Şehrimizde en çok ihtiyaç duyulan hususlardan birisinin de sosyal alanların sayısının arttırılması ve bu manada Askorozda başlatılan Rekreasyon alanında incelemelerde bulunduk. Seçim döneminde de bahsetmiş olduğumuz proje’nin hayata geçirilmesi için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Diğer taraftan sahilde dolgu çalışmaları devam eden Millet Bahçesi projemizin saha çalışmalarını yerinde inceledik. Sahilde 400 dönümlük bir alan üzerinde yapılacak olan Millet Bahçesi projesiyle vatandaşlarımızın sosyal alanlarla ilgili ihtiyaçlarını daha çok çeşitlendirmiş olacağız. Diğer taraftan ise en önemli projelerimizden bir tanesi olan merkez kentsel dönüşüm projesinde yıkımlar tamamlandı. Bundan 1 yıl önce yapmış olduğumuz toplantılarda konuştuğumuz konu vatandaşımızı nasıl ikna ederiz, bu alanın kentsel dönüşümünü en kolay şekilde nasıl gerçekleştiririz iken, bugün ise sahaya gittiğimizde arkadaşlarla burayı en hızlı nasıl bitirebiliriz, esnaflarımızın en hızlı dükkanlarına girmelerini nasıl sağlayabilirizi konuşuyor ve bunun gayreti içerisinde çalışmaları devam ediyoruz. Bunlarla birlikte tabi diğer yandan da mega projelerimizi devam ettiriyoruz. Havalimanı çalışmaları inşallah yıl sonunda tamamlanmış olacak. Lojistik merkez bana göre Rize’ye kazandırdığımız en stratejik önemli bir yatırım. İkizdere’de taş ocağı ile ilgili ortaya çıkan problemlerin çözülebilmesi için Milletvekilleri olarak bizler, teşkilat mensuplarımız, belediye başkanlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ile birlikte çalışıyoruz. Özellikle orada yaşayan yerli halkı doğru bilgilendirmek noktasında bir çalışma yürütüyoruz. Dışarıdan gelen ve o bölgeyi sabote etmeye çalışan, vermiş olduğu yalan yanlış bilgilerle bölge insanının yanlış kararlar almasını sağlamaya çalışan kişilerinde verdikleri bilgileri bir taraftan ayıklamaya düzeltmeye çalışıyoruz. Diğer taraftan şehir hastanemizin de ihalesini sene sonunda gerçekleştirmiş olacağız ve buda şehrimiz için önemli bir proje. Ayder’in asli kimliğine kavuşması için bir taraftan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kısacası Rize’nin bütününde yapmış olduğumuz çok yoğun çalışma trafiğimiz var ve bu çalışmaları da inşallah en kısa sürede tamamlamış olacağız. Merkez Kentsel Dönüşüm çalışmalarında Rize Belediye Başkanımız bütün ekibiyle birlikte çalışmalarını gayretli bir şekilde yaparak süreci yönetirken, bizde Ankara’da bakanlık nezninde yapılması gerekenleri Milletvekilleri olarak takip ediyoruz. Diğer taraftan İl Başkanımızda teşkilatıyla beraber oradaki dönüşümde güçlü bir irade ortaya koydular. Ayrıca o bölgenin esnafına, orada çalışan vatandaşlarımıza, bu projenin hayata geçirilmesi noktasında fedakarlık eden herkese teşekkür ediyorum. Nihayetinde tamamlandığında Rize kazanacak, hepimiz kazanacağız” dedi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin açıklamasında; “Bugün sayın Milletvelilimiz, İl Başkanımız ve Ak parti teşkilat mensuplarımızla Rize’de yapım aşamasında olan proje çalışmalarımızı yerinde inceleme yaptık.  Merkez kentsel dönüşüm alanında kesintisiz devam eden dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledik ve hedeflediğimiz takvime göre şuanda ilerdeyiz. İnşallah önümüzde ki bir ay içerisinde de bir bölümünden temel atmaya başlayabiliriz. Orada bulunan esnafımıza da dükkanlarını biran önce verebilmek için azami bir gayret gösteriyoruz. Diğer yandan DSİ ile ortak yürütmüş olduğumuz şehrimiz için önemli olan dere ıslah çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar tabi ki daha önce şehrimizde yaşadığımız su taşkınlarını önlemek için yürütmüş olduğumuz çalışmalar. Bunun yanında sosyal tesis projelerimiz, gelir getirici enerji projelerimizin saha çalışmaları hızla devam etmekte olup bizlerde gerek Ankara ayağı, gerekse Rize’de çalışmaların adım adım takibindeyiz” dedi.

Ak Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ise açıklamasında; Rize Belediyesi ve merkezi hükümetin öncülüğünde şehirde yapılan yarımlar hızlı bir şekilde, sekteye uğramadan ,birlik beraberlik içerisinde devam ediyor. Osman Karavin caddesi olarak bilinen belediye blokları alanında yıkımlar tamamlandı ve yeni projenin yapım aşaması için çalışmalar sürdürülüyor. İlimiz ekonomisinin döndüğü ciddi bir alan olan merkez kentsel dönüşüm alanında bulunan esnafımızın en hızlı bir şekilde yerlerine yerleşmesi için Rize Belediyemizin takibinde süreci yürütüyoruz. Esasında baktığımız da Rize tam bir şantiye alanına dönmüş durumda ve buda bir çok çalışmanın tamamlanıp şehrimize güzel hizmetler kazandırılacağının işaretidir. İktidar partisi Ak Parti olarak bizler ilimizde Milletvekillerimiz ile belediyemiz ile parti teşkilatımızın tamamıyla çok güzel bir uyum içerisinde çalışmalara devam ediyoruz.   İyidere Lojistik Merkez proje çalışmaları da devam ediyor. Bizler ilimize yeni projeler hizmetler kazandırma peşinde olurken, birileri de bu hizmetleri engellemekle meşguller. Olsun bizler yinede şehrimize güzel hizmetler kazandırma gayreti içerisinde olacağız” dedi.

İncele programının ardından heyet esnaf ziyaretinde bulunarak vatandaşların taleplerini dinledi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.