RİZE BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ METİN İLE ÖZEL ROPORTAJ

RİZE BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ METİN İLE ÖZEL ROPORTAJ Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN’ den Özel açıklamalar. Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN  yazarımız Bayram Arif TURAN‘ a Rize şehri yatırımları ile ilgili özel açıklamalarda bulundu…

RİZE BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ METİN İLE ÖZEL ROPORTAJ
Son Güncelleme: Bu Haber 497 views Whatsapp
RİZE BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ METİN İLE ÖZEL ROPORTAJ
Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN’ den Özel açıklamalar.

Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN  yazarımız Bayram Arif TURAN‘ a Rize şehri yatırımları ile ilgili özel açıklamalarda bulundu.
Rize Belediye Başkanlığının Makam odasında gerçekleşen röportajda, Yazarımız sordu Başkan Rahmi METİN cevapladı.
İŞTE O ROPORTAJIN TAMAMI
B.Arif TURAN: Başkanlık döneminizi kısaca değerlendirirmişsiniz başkan.?
BAŞKAN        : Bayram Bey, Geçmişi iyi analiz ederek ve geleceği sağlam planlayarak; bugünü nasıl daha doğru ve yararlı bir şekilde kullanabiliriz diye güne başlıyoruz. Paylaşımcı ve katılımcı bir anlayış ile Rize’nin imajını ve cazibesini, kırsal ve kentsel alanlarıyla bir bütün olarak geliştirme misyonuna hizmet ediyoruz. Sorumlu olduğumuz kamu hizmetlerini kesintisiz bir biçimde sürdürmeye devam ederken ulaşım, kentsel dönüşüm, sosyal yaşam alanları, altyapı çalışmalarına hız kazandırdık. Özellikle altyapı, şehrin geleceği için önemsediğimiz ve göreve geldiğimiz günden beridir çalışmalarına ağırlık verdiğimiz bir konudur. Aynı şekilde kentsel dönüşüm ile hem sağlıklı bir şehir profiline sahip olmak hem de olası felaketlerin önüne geçmek için çalışıyoruz. Şehrimiz adına her şeyin en iyisini, en güzelini yapmak için çalışmalarımıza devam etmekteyiz.
B.Arif TURAN :Başkan Hemşerilerinize kaç personelle hizmet veriyorsunuz?
BAŞKAN         :Bayram Bey, Memur 155-Sözleşmeli personel 24-Kadrolu işçi 14-Ribelsan 721 Toplam 904 çalışanımızla hemşerilerime hizmet veriyoruz. Biz göreve gelmeden önceki çalışan sayısı1024 kişi idi.
B.Arif TURAN: Başkan Şehrimizin nüfusu ve su abone sayısı ne kadardır?
BAŞKAN        : Su abone sayımız 60.217. İlimizin genel Nüfusu 345.662.Şehrimizin Nüfusu ise 119.828 kişidir bayram Bey.
B.Arif TURAN: Başkan Dere ıslah çalışmaları ile ilk icraata başladınız. Islah çalışmalarının son durumu hakkında bilgi verebilirmişsiniz?
BAŞKAN        : Bayram Bey, Yaşadığımız iklim koşulları gereği sel riski olan bir bölgede yaşıyoruz, bu bakımdan sel riskine karşı yapılan dere ıslah çalışmaları önemlidir, afet yönetiminin önemli ayağını oluşturan bu çalışmalarla sadece sel ve diğer tehlikelerin oluşmasını önlemekle Kalmaz, aynı zamanda plansız yapılaşmanın ve çevre kirliliğinin de önüne geçmiş oluyoruz. İşin özü, tabiatın kendi doğallığı içerisinde koruyarak olası tüm zararların önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Belediyemiz DSİ ile ortak olarak şehrimizin içinden gecen derelerin menfezlerin  genişletilmesi çalışmalarını yürütmektedir. Bu kapsamda Müftü ve Paşa kuyu mahallelerimizin dere ve menfezlerinin  genişletilmesi çalışmalarını tamamlamıştır. P​portakallık Mahallesi Dere ıslah çalışmalarında sona yaklaşılmıştır. Paşa kuyu Mah. Yapılan tersip bendi ile yaşanabilecek olası su taşkınlarını ve menfezlerin tıkanmasını önleyip, aşırı yağışlarda meydana gelebilecek toprak, ağaç, rüsubat ve taşın dereyle birlikte şehir merkezine inmesinin önüne geçmektir. İkinci tersip bendi kendi çalışmamız ise Dalyan deresi üzerinden başlamış olup, inşaat çalınmalarımız devam etmektedir.
B.ARİF TURAN: Başkan, Deniz sitesinin-Yağlı taş ve Taşlı dere sitelerinin son durumları hakkında bilgi verirmişsiniz?
BAŞKAN          :Bayram Bey, Deniz sitesi için TOKİ nin güncel rakamları ile sıkı pazarlık yaparak, Fiatları önemli miktarda düşürdük. Önümüzdeki günlerde hak sahipleri ile kendi meskenlerinin rayiç Fiatları ile TOKİ nin indirilmiş maliyet Fiatları arasındaki farklar konuşulacak. Şayet hak sahipleri mesken istemiyorlarsa, Günümüz rayiç Fiatları ile meskenlerinin rayiçleri ödenecek. Yaglıtaş da ise birinci etap,466 meskenin inşaatına başlanıldı. Taşlı derede ise şubat ayının 21‘i itibariyle ihalesi yapılmış yükleniciye Yer teslimi yapılarak inşaatına başlanılacak.
B.Arif TURAN: Başkan Belediye bloklarında ki inşaat hızla devam ediyor, bu sene İş yeri sahiplerine alt katlar teslim edilebilecek mi?
BAŞKAN         : Arif Bey, Bu yıl sonunda özellikle iş yeri sahiplerine dükkânlarını teslim etmeyi hedefliyoruz.
B.Arif TURAN: Başkan, Eski orman dairesinin bulunduğu alanda ne yapmayı düşünüyorsunuz?
BAŞKAN        : Bayram Bey ihalesi belediye tarafından yapıldı, alt katında oto park 100 araçlık, WC ler  üstünde ise çocuk oyun parkı yapacağız.
B.Arif TURAN Deniz feneri sosyal tesisi ne gibi hizmetler verecek Başkan?
BAŞKAN        :Deniz müzesi büyük ve küçük çocuklar için oyun parkı, kafe ve seyirlik teras yapıyoruz Bayram Bey.
B.Arif TURAN: Başkan başlatmış olduğunuz Ali paşadaki plajın son durum ne aşamadadır?
BAŞKAN        :Kadınlar plajı yapıldı ve hizmete başladı, sosyal tesisi genişlettik,12 ay kesintisiz ailelere hizmet verecek sosyal tesis inşa ettik, yazında kadın hemşerilerime plaj olarak hizmet verilecektir Bayram Bey.
B.Arif TURAN: Başkan, İlimize kazandıracağınız Millet Bahçesi ile portakallık Mah. Başlamış olan sosyal tesis için bilgi verirmişsiniz?

BAŞKAN        :Arif Bey, Portakallık mahallesinde Yaklaşık otuz dönüm üzerinde içinde oyun parkının, yerleri çim olacak şekilde denize sıfır oturma yerleri, yüzülebilecek plaj VS.ve üzerinde hiçbir satış ünitesinin olmadığı hemşerilerimin zaman geçirebileceği, istifade edebileceği yeşil alan yapıyoruz. Millet bahçemiz de ise Kent Müzesi, Camii, restoranlar, denize sıfır kordon boyu yürüyüş alanları gibi hemşerilerimin vakit geçirebileceği her yaş grubuna ​hitap edebilecek tesis yapıyoruz.

B.Arif TURAN: Bazı mahallelerde başlattığınız modern görünümlü caddeler ve dekoratif aydınlatmaları diğer mahallelerde devam edecek mısınız?
BAŞKAN        :Bayram Bey alt yapısı her yönden bitmiş bütün mahallelerimize ayni hizmeti vereceğiz.
B.Arif TURAN: Devlet hastanesi altında, Polis karakolunun arkasındaki parkta proje çalışmanız var mı Başkan?
BAŞKAN        : O parkın projesi hazır aynı zaman da Telekom un arkasındaki yer dede yeni park yapacağız. Düdayev parkı ile Birlik AP. Arkasındaki parkı da yeni modern hale getireceğiz.
B.Arif TURAN: Başkan, Kavaklı Mahallesinden Başlattığınız alt yapısı üst yapısı ile modern aydınlatmalı çalışmalarınız nerde son bulacak    BAŞKAN        : Eski petrol ofisi tarif ettiğimiz noktada hizmetimizi sonlandıracağız Bayram Bey.
B.Arif TURAN: Başkan Herkesin beklediği Turist öteli altı tarif edilen noktada bir çalışmanız olacak mı?
BAŞKAN       : Yakın bir zamanda ihalesini yapıyoruz. Yeni modern iş yerleri yapacağız orada Bayram Bey.
B.Arif TURAN: Başkan Şehrimizin ulaşım mastır planı var mı?
BAŞKAN       : Var.
B.Arif TURAN: Başkan Yeni Terminal Yapım planınız var mı?
BAŞKAN       : Var, yerinin kamulaştırmasını hızlandırdık kısa zamanda başlanacak Bayram Bey.
B.Arif TURAN: Metelerin önünde sıkışmalar malum bir çalışmanız tasarrufunuz var mı orda Başkan?
BAŞKAN       : Bayram Bey Metelerin önünden ÇAYKUR‘a kadar bir şerit daha yapmayı düşünüyoruz.
B.Arif TURAN: millet bahçemsimdeki işgalcilere yeni yapılan yerden dükkân verilecek mı başkan?
BAŞKAN       : İşgalcilere yer verilmeyecek sadece hak sahiplerine yer verilecek Arif Bey.
B.Arif TURAN: Başkan dekoratif aydınlatmaların bakımı hangi kurum yapıyor?
BAŞKAN       : Dekoratif aydınlatmaları belediyemize aittir diğerleri Çoruh elektrik e aittir.
B.Arif​ TURAN: Başkan, Mangal kömürü imalatı başladı mı . Yıllık ne kadar gelir bekliyorsunuz?
BAŞKAN       :Başladı yıllık 15 milyon TL gelir bekliyoruz.
B.Arif TURAN: Başkan, Elektrik santrali üretimi başladı mı ne kadar gelir elde etmeyi düşünüyorsunuz?
BAŞKAN       :Bayram Bey başladı, tahminen 7 milyon TL gelir bekliyoruz.
BArif TURAN: Başkan belediyenin işlettiği ”WC” lerde ve sokaklarda gözle görünüz temizlik konusunda iyileşmeler var, personelimi değiştirdiniz?
BAŞKAN       :Sadece zihniyeti değiştirdik .Sıkı takıp​ ediyoruz, arkadaşlarımın gayretlerine teşekkür ediyorum.
BArif TURAN: Başkan parklarda bahçelerde dikilen çiçekleri bünyenizde mi yetiştiriyorsunuz. Görev sürenizce kaç ağaç diktiniz?      BAŞKAN       : Bayram Bey, Çiçeklerin Bir kısmını biz üretiyoruz bir kısmını satın alıyoruz. Görev sürem boyunca 31 bin ağaç ve çalı dikdik.
B.Arif TURAN: Başkan köpek barınma evinde kaç köpek reabite ediliyor?
BAŞKAN       :Bayram Bey sadece ocak ayında 363 Şubat ayında ise 296 köpek reabilite edildi, bunların yanında veterinerlik müdürlüğü, lavasit sinek ve fare ilaçlamaları da yapıyor. Reabilite merkezinin yaptığı işler arasında sokak hayvanlarının kısırlaşma ameliyatları parazit ve kuduz aşıları yara bakımları gibi yaklaşık ayda 300 ile 400 reabilite yapılıyor .
B.Arif TURAN: Başkan muhalefet partilerin encümenleri Belediye meclisine tasarı öneri veriyorlar mı?
BAŞKAN       :Veriyorlar.
B.Arif TURAN: Başkan, Pazarcı esnafına alternatif yer vermeyi düşünüyormuşsunuz?
BAŞKAN       :Pazarcı esnafımıza mevcut yerle birlikte, Timya vadisinin bulunduğu yerden de pazar yeri vermeyi düşünüyorum Bayram Bey.
B.Arif TURAN: Başkan Rize’yi şantiyeye çevirdiniz görev süreniz boyunca kurdelesini kesebilecekmişsiniz?
BAŞKAN       : Bayram Bey, bizim başlattığımız her projenin kurdelesini görev sürem zarfında keseceğiz. Birçoğunu da 2022 yılı zarfında inşallah hep beraber kesip göreceksiniz.
BArif TURAN: Başkan planlarınızda olup açıklamadığınız Rize için MEGA projeniz var mı?
BAŞKAN        :Olmaz mı Bayram Bey, Dağmaran dan üniversite hasta hanesi sırtına kadar Dağ kodunu indirmek, sonrasında yerleşime açmak.
B.Arif TURAN: Başkan Rize’de yaşamanız Rize’deki sıkıntılara öncelikli çözüm bulmanızda avantaj olduğuna inanıyormuşsunuz?
BAŞKAN       : Bayram Bey çok büyük bir avantaj oldu, Çocukluğumuzdan beri esnafla, halk ile hem hal olmak bana büyük avantaj sağladı ve sağlıyor da. Bu doğrultuda istekler eksiklikler yapılması gerekenler konusunda Rize’de yaşamamın  bir avantaj olduğunu düşünüyorum
B.Arif TURAN: Başkan Önümüzdeki seçimlerde aday olmayı düşünüyormuşsunuz?
BAŞKAN       : Düşünmüyorum Bayram Bey.
B.Arif TURAN: Cifte kavaktan Başlayıp İslam paşaya kadar yapılacak kanalizasyon çalışmalarına başlanıldı mı Başkan?
BAŞKAN       :Yüklenici firma çalışmalara başlayıp devam ediyor Bayram Bey.
B.Arif TURAN: Başkan Çevre yolundan minibüs yoluna kaç adet bulvar yapılacak?
BAŞKAN       :Üç bulvar yolu yapılacak Bayram Bey.
B.Arif TURAN: Başkan her konuşmanızda ifade ediyorsunuz, yatırımlar sürdürebilir ve realite edilebilir olmalı söyleminizdeki amaç ne?
BAŞKAN       : Yaptığımız yatırımlardaki işlerin, yatırım maliyetinden ziyade, işletme maliyetini ön görebilmektir. Yaptığımız iş ne kadar rekabetçi ise o işletmenin yatırımın ayakta kalması o kadar uzun olur, bunu ifade etmeye çalışıyorum Arif Bey.
B.Arif TURAN: Muhtarlarla istişare ediyormuşsunuz Başkan?
BAŞKAN       : Evet, sürekli şekilde.
B.Arif TURAN: Vatandaş sizlere belediyeye kolaylıkla ulaşabiliyor mu?
BAŞKAN       : Bana Başkan yardımcılarıma bizzat veya iletişim yoluyla her zaman kolaylıkla ulaşabiliyor.
B.Arif TURAN: Başkan eski bir sporcu olarak Belediye bünyesinde kaç branşta spor falı yetinde bulunuyorsunuz kaç lisanslı sporcumuz var?
BAŞKAN       :Bayram Bey Futbol –Basketbol-Halk oyunlarRaftingHentbol ve Yamaç paraşütü spor dallarında faaliyet yürütüyoruz toplamda 292 lisanslı sporcumuz var.
B.Arif TURAN: Başkan Belediyenin kaç oto parkı var, sokaklar dahil kaç araç park kapasitesi var?
BAŞKAN       : Bayram Bey 4 Otopark araç kapasitesi 1275, Parkomat: 30 Peron 350 araç Kapasiteli.
B.Arif TURAN: Rize belediyesinin şehir ve mahallelerinde kaç oyun parkı var Başkan.
BAŞKAN       : 44 adet şehir ve mahallelerimizde oyun parkı var.
B.Arif TURAN: Yürüyüş ve bisiklet yolu üzerindeki çalışmalarınız ne aşamadadır Başkan?
B.AŞKAN       : Bayram Bey, Sağlıklı ve çevreci ulaşıma katkı sağlamak için başlattığımız ,Rize’ bisiklet yolunun 1.ci etaplık kısmı olan, İslam paşa mahallesi yüzme havuzundan, adliye binasının karşısına kadar tamamlanmıştı.2.ci etap çalışmalarımız başlamış olup, adliye binasının karşısından yapımı devam eden millet bahçesine entegre olacak şekilde devam etmektedir. Daha sonra 3. cü Etap çalışmamız olan, Deniz feneri sosyal tesisine doğru batı yönümde, 6 km boyunca bağlantı yapılacaktır.
BArif TURAN: Başkan Ana Belediye olarak ilçe belediyelerine istekleri olduğunda kalifiye veya araç gereç bakımından yardımda bulunuyormuşsunuz?
BAŞKAN       : Arif Bey, Ayırt etmeksizin tüm ilçe belediyelere gerekli durumlarda araç gereç ve personel desteği vermekteyiz. Sel taşkınları da veyahut herhangi bir kriz anında Rize Belediyesi olarak her zaman yanlarında olduk ve iyi kötü ihtiyaç duydukları her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Özellikle pandemi döneminde özellikle ekipman desteği değil, nakdi desteğimizde oldu. Rize bir bütün olarak bizlere emanet ve bizlerde bu emanete sahip çıkıp bütün vatandaşlara eşit şartlarda hizmet edinmeyi ŞİAR edindik.
B.Arif TURAN: Başkan son olarak hemşerilerine bir mesajın var mı?

BAŞKAN       : Bayram Bey, Temennimiz; şehrimizin kimliğini ortaya çıkaracak, çekiciliğini artıracak hizmetlerde bulunarak ortak akıl ile yaşanabilir ve sürdürülebilir bir şehir inşa etmektir.

Altyapısıyla- üst yapısıyla, kentsel dönüşümleri ile yerel mimariyi koruyan ve tabiatıyla bütünlük sağlayan bir anlayışa sahibiz. İnsanlarımızın refah ve keyif içinde hayatlarını sürdürebilmeleri önceliğimiz olup, ticaretiyle ve turizme katkısıyla güçlü bir kimliğe sahip olmak için çalışmaya devam ediyoruz. Beraber yol aldığımız ve desteklerini esirgemeyen tüm hemşerilerime canı gönülden teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş