RİZE AMATÖRÜNE GÖNÜL VERENLER VE RİZENİN NOSTALJİ SERİLERİ (BÖLÜM 1)

RİZE AMATÖRÜNE GÖNÜL VERENLER VE RİZENİN NOSTALJİ SERİLERİ Yeni bir yazı ile kolları sıvadık. Her ne kadar yeni desek zaman içeresinde sizlerle çokça bu yazıları paylaştık. Fırsat buldukça Rize amatör..

RİZE AMATÖRÜNE GÖNÜL VERENLER VE RİZENİN NOSTALJİ SERİLERİ  (BÖLÜM 1)
Son Güncelleme: Bu Haber 379 views Whatsapp

RİZE AMATÖRÜNE GÖNÜL VERENLER VE RİZENİN NOSTALJİ SERİLERİ

Yeni bir yazı ile kolları sıvadık. Her ne kadar yeni desek zaman içeresinde sizlerle çokça bu yazıları paylaştık. Fırsat buldukça Rize amatör futbol içerisinde nostalji resimlerle bazen röportaj biçiminde sizlere sunmaya çalıştık. Şimdi bu yazıları ve resimleri toparlayarak sizlere sunmaya çalışacağım.

57 Yıl öncesine ait olan Denizden Rize sahilleri.

57 Yıl öncesine ait olan Rize sahillerinden olan bu resmi yine bizlere Mahmut Tufanoğlu arşivinden çıkartıp ulaştırdı. Bizlerde bu tarihi resimleri sayfamızdan yayınlamaya çalışıyoruz.

Deniz içerisinde bir kayık Balıkçı kayığı. Bu yazıya göre 57 sene öncesi. Daha sonra bu yazıları 2022 senesinde toparlayarak tekrar yayınlamaya çalışıyorum. Yani şu anda 57 seneden daha fazla bir zaman. Denizden Rize sahillerinin görünümü 

KAYNAK: MAHMUT TUFANOĞLU

 

 

 

57 YIL ÖNCESİ

1968’den 2008’e KADAR 40 YIL

Bu yazıyı o tarihte kaleme almıştım. Şimdi sene 2022 aradaki farkı da katarsanız fark ortaya çıkar.

AMATÖRÜN GÖNÜLLÜSÜ KEMAL KÖSE

 

40 yılını amatöre hizmetler veren Kemal KÖSE zaman zaman Amatörden uzak kalsada kopamadı. Yakından da takip etti.  Şuanda hem Esnaf spor yönetiminde hem de işitme engelliler kulübünde yöneticilik yapan KÖSE aynı zamanda da fazla sayıda şiirleri bulunmaktadır.

 

Ekrem Orhon Sahasında yine Amatör maçları izlerken Esnafspor’un 1968 deki fotoğrafı elimize geçti. Kemal KÖSE o yılları anlatırken gözleri doluyordu. Zaman zaman 1968’den 2008’e kadar zaman dilimi gözlerinin önünden geçerken o yılları anlattı. Hüseyin AGUNUN önderliğinde merhum Ali Hamza Oral’ın kurucu başkanlığında hocamız Abdullah ŞEKER yapmıştı. İlk yılımızda Rize ikincisi, ikinci yılımızda Rize İl Şampiyonluğu yaşadık. O sezonun sonunda 5 futbolcumuz Fevzi, Burhan, Musa, Laz Hasan ve kaleci Hasan’ı Rizespor’a aynı zamanda da Musa Can genç milli, müteakip sezonda Musa Orduspor’a gitti. 1975-1976 sezonunda Oktay ÇEVİK Esnafspor’dan Rizespor’a transfer oldu. Müteakip yıllarda şampiyonluklar, küme düşmek hepsini yaşadık. Şu anda Esnafspor’un maddi imkânsızlıklar nedeniyle futbol faaliyeti yok ama kulübümüz şu anda da açıktır. Faaliyetlerimiz devam ediyor. Aldığım duyumlarda Memiş SANCAKTUTAN ve Muzaffer NALBANT önderliğinde futbol faaliyetimiz devam edecektir. Bundan son derece duygulandım diyen Kemal KÖSE “damarımı kesseler dahi kırmızı siyah akar.” Dedi

Kemal köse üstadımız Haziran 2022 senesinde Rahmetlik oldu. Allah Rahmet Etsin

 

 

 

 

 

.

2    RİZE LİSESİ FUTBOL TAKIMI

1971 YILI RİZE LİSESİ FUTBOL TAKIMI

Finalde Ordu Lisesine yenilen Rize Lisesi o tarihte ikinci oldu.

1970-1971 Yılında Orduda yapılan Liseler arası Futbol müsabakalarında Artvin Lisesini 2-0 Tokat Lisesini 3-1 yenerek grup birincisi olan Rize Lisesi Finalde Ordu lisesine 2-0 yenildi. Bu mağlubiyetle Ordu Lisesi şampiyon oldu. Rize Lisesi de ikinci oldu. Final maçından sonra Futbolcular ve hocalarla birlikte o günün anısına bu resmi çektirdiler.

AYAKTAKİLER: ( Beden öğretmeni )

1970-1971 RİZE SPOR TAKIMI

Rizespor tarihinden notlar

Arşivimizdeki tarihi resimleri ve yazıları derleyip sizler için yayınlamaya çalışıyoruz o zamanın resimlerini ve bilgileri aktaranlarıda notlarımıza düşüyoruz. Bütün arkadaşlara selamlarımızı iletiyorum, ayrıca aramızdan ayrılanlarada Allahtan rahmet dilerim.

46 yıl öncesine ait olan RİZE SPOR takımının resmi. Yer Atatürk Stat’ ı

Mahmut Tufanoğlu’nun arşivinden aldığımız bu eski, yıllar öncesine ait olan Rize Spor takımını resmin deki futbolcular İse:

Sol baştan ayaktakiler: Zafer Kanburoğlu, Oğuz, Kosif Mustafa, Kaleci Engin,…? ……?

Oturanlar. Mahmut Tufanoğlu, Yakup Kazdal,  ….? Cesarettin, Ergün Puşkaş

KAYNAK: MAHMUT TUFANOĞLU

NOT: UZUNCA BİR YAZI DİZİSİ DEVAM EDECEKTIR. HAFTAYA DOLU SAYFALARLA SİZLERLE

NECATİ DİLİ

 

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş