OSMANLI DÖNEMİ BOSNA BASIN TARİHİ YAZILDI

OSMANLI DÖNEMİ BOSNA BASIN TARİHİ YAZILDI ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ OSMANLI DÖNEMİNDEN BUGÜNE BOSNANIN BASIN TARİHİNİ KİTAPLAŞTIRDI İSMET KÖSOĞLU Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri Basın dünyasını..

OSMANLI DÖNEMİ BOSNA BASIN TARİHİ YAZILDI
Son Güncelleme: Bu Haber 181 views Whatsapp

OSMANLI DÖNEMİ BOSNA BASIN TARİHİ YAZILDI

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ OSMANLI DÖNEMİNDEN BUGÜNE BOSNANIN BASIN TARİHİNİ KİTAPLAŞTIRDI

İSMET KÖSOĞLU

Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri Basın dünyasını kayıt altına almaya devam ediyor.

İletişim Fakültesi öğretim Üyeleri tarafından Diyarbakır, Erzurum illerinin Basın Tarihi sonrasında Osmanlı Dönemi Bosna Basın Tarihini de derleyerek 330 sahifelik büyük boy bir kitapla yayınladı. İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hakan Temiztürk, Doç.Dr. Salih Seyhan ve Saray Bosna Üniversitesinden Prof.Dr. Senada Dizdar’ın katkılarıyla hazırlanan kitap Basın tarihi bakımından önemli bir belgesel. Atatürk Üniversitesinin yayınladığı 1169. kitap olan Basın Tarihinin önsözünüzde’’ Bosna Hersek bizden bir ülke, bizim bir parçamız adeta. İnancımız bir, kültürleri ile halen birçok ortak noktamız var. Medeniyetimizin önemli unsurları yaşamaya devam ediyor.1463 yılında Osmanlı idaresine geçen Boşnaklar aynı zamanda İslam’ı benimsemişti.1878 yılına kadar devam eden Osmanlı idaresi altındaki dönemde pek çok Boşnak Osmanlı İdaresinde devlet yönetiminde önemli görevlere getirilmişti. Ne zamanki Osmanlı zayıfladı, mali sıkıntılar içindeki İstanbul’a baskılar artınca Bosna’daki Osmanlı idaresi savaşılmadan, masa başında son buldu. Bundan sonra fiilen Avusturya-Macaristan İmparatorluğunun kontrolüne geçti.400 yılı aşkın Osmanlı toprağı olan Bosna 1918 de hukuken de İstanbul’dan, Osmanlıdan koparıldı günden sonra unutuldu. Bu çalışma dört yıllık bir çabanın ürünü. Bu esere dönüşürken birçok insan ve kurum katkı verdi. Bosna’daki Saraybosna Üniversitesinden Prof.Dr. Senada Dizdar ve eşi Mayo Dizdar çok emek verdi. Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesinden çok yararlanıldı.

İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hakan Temiztürk’’benzer çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye’de Diyarbakır ve Erzurum Basın Tarihini kitap olarak bastırdık. Şimdi Rize Basın tarihini hazırlamaya çalışıyoruz. Bu Konuda Rize Yerel Basında görev yapan Gazetecilerle görüşme ve çalışmalarımız olacak’’ dedi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş