MERHUM NECİP FAZIL KISAKÜREK’İN VEFATI

BAYRAM ALİ KAVALCI bayramalikavalci@gmail.com MERHUM NECİP FAZIL KISAKÜREK’İN VEFATI Türk Edebiyatının gelmiş geçmiş en önemli isimlerinden birisidir. 1904’te İstanbul’da doğdu. 1983 yılında hakkın rahmetine kavuştu. Bahriye Mektebine girdi. İlk şiirlerini..

MERHUM NECİP FAZIL KISAKÜREK’İN VEFATI
Son Güncelleme: Bu Haber 384 views Whatsapp

BAYRAM ALİ KAVALCI bayramalikavalci@gmail.com

MERHUM NECİP FAZIL KISAKÜREK’İN VEFATI

Türk Edebiyatının gelmiş geçmiş en önemli isimlerinden birisidir. 1904’te İstanbul’da doğdu. 1983 yılında hakkın rahmetine kavuştu. Bahriye Mektebine girdi. İlk şiirlerini burada yazmaya başladı. 1935’e kadar daha ziyade ferdî, beşerî duyguları, kendi iç sıkıntılarını, buhranlarını dile getirdi.

Büyük İslam Alimi Seyyid Abdülhakim Arvası’yı tanıması şahsiyetine, fikrine, dünya görüşüne büyük tesir yaptı. Adeta her şeyiyle yeniden doğdu. Bu devreden sonra yazar, kendi tabiriyle Fildişi Kulesi’n-den indi, memleketine, insanlarına karşı sorumluluk duyan Müslüman bir sanatkâr ve münevver hüvi-yeti kazandı. Kalemiyle, inandığı doğru, güzel, iyi bildiği değerleri yaymak, savunmak, tanıtmak için çalıştı. Bu maksatla, şairliğinin yanı sıra, edebiyatın hemen her dalında kalem oynatarak, yüzden fazla eser verdi. 1980’de “Sultan-üş-şüarâ” “Şairler Sultanı” ilân edildi. 25.05.1983’de, mücadelelerle dolu hayatı sona erdi. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.

BEKLENEN

Ne hasta bekler sabahı,

Ne taze ölüyü mezar.

Ne de şeytan, bir günahı,

Seni beklediğim kadar.

Geçti istemem gelmeni,

Yokluğunda buldum seni;

Bırak vehmimde gölgeni,

Gelme, artık neye yarar?

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş