MAÇ BİTER DOSTLUK BİTMEZ

MAÇ BİTER DOSTLUK BİTMEZ MUHARREM KASAP / HÜSNÜ KÜRKÇÜ / HAŞİM TORNACI “Üçe kadar sayıyorum” diye tehdit ederken bile araya “iki buçuğu” sığdıran bir kuşağın temsilcisi onlar. Eski topçuların hikâyeleri. ..

MAÇ BİTER DOSTLUK BİTMEZ
Son Güncelleme: Bu Haber 402 views Whatsapp

MAÇ BİTER DOSTLUK BİTMEZ

MUHARREM KASAP / HÜSNÜ KÜRKÇÜ / HAŞİM TORNACI

“Üçe kadar sayıyorum” diye tehdit ederken bile araya “iki buçuğu” sığdıran bir kuşağın temsilcisi onlar. Eski topçuların hikâyeleri.  Futbol işte, maç bitiyor muhasebe bitmiyor. Dostluklar bitmiyor.

Bu öyle bir dostluk ki yarım asrı çoktan geri de bırakmış. Muharrem Kasap ve Haşim Ağa (Tornacı) 1965 yılında babaları onları Rize Merkez Şeyh Camii’ne Teravih namazına getirdiklerinde camii çıkışı çahatara (cevizden yapılan oyuncak) oynarken tanışmışlar.

HAŞİM AĞA’NIN FUTBOL MACERALARI

Ve sonra 1971 yılında başlayan Rizespor Genç Takımı hatıraları. Rizespor’un sembol ismi Hüsnü Kürkçü ile aynı takımda oynamışlar. Ve üç güzel insanın dostluğunda yılların izi hatırası var. Arkadaşlıkları daim olsun diyoruz. Muharrem Kasap ağabey anlatıyor biz dinliyoruz. Haşim Tornacı Ağa’nın futbol maceraları bitmek bilmiyor. 30 maç santrafor oynadı kaç gol attı? Altıpasda yere düşmüşken Giresun Kalesine golü nasıl attı? Daha sayısız macera… 67 yıllık yaşamı süresinde hep Rizespor’a ne katarım cabası içinde olmuş. Sporda siyasette her alanda saygın bir insan…

MUHARREM KÜRÇÜ BİZİM DAĞIMIZDI

ALTIN SAÇLI ALTIN KALPLI HÜSNÜ

Muharrem Ağabey;  Muharrem Kürkçü amcadan söz açılınca hüzünleniyor. O bizim dağımızdı diyerek başlıyor söze: Rize’mizin yetiştirdiği en kaliteli insanlardan biridir. Sözü kelami hep iyilikten yana olmuştur. 1964 yılından beri tanırdım. Bulunduğu mekânda olmayan insanlar hakkında konuşmaz kimseyi konuşturmazdı. Oğlu Hüsnü Kürkçü Rizespor’un sembolü, altın kalpli altın yürekli arkadaşımdır. Yağcılık, yalan, çıkarcılık onun etrafına uğrayamaz. İnandığı değerlerden zerre taviz verse çok farklı kazançları olurdu. Ama o kişiliğinden hiç taviz vermedi.

Fatih Sultan KAR / İST

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.