KUTSAL ŞABAN AYI BAŞLIYOR

BAYRAM ALİ KAVALCI “İnsanlık için yazmak” KUTSAL ŞABAN AYI BAŞLIYOR Dinimizin kıymet verdiği mübarek üç aylardan Recep ayı tövbe, hürmet ve ibadet; Şaban muhabbet ve hizmet; Ramazan ise yakınlık ve..

KUTSAL ŞABAN AYI BAŞLIYOR
Son Güncelleme: Bu Haber 428 views Whatsapp

BAYRAM ALİ KAVALCI

“İnsanlık için yazmak”

KUTSAL ŞABAN AYI BAŞLIYOR

Dinimizin kıymet verdiği mübarek üç aylardan Recep ayı tövbe, hürmet ve ibadet; Şaban muhabbet ve hizmet; Ramazan ise yakınlık ve nimet ayıdır. Allahü teâlâ, Şaban ayını, Peygamberimize “sallallahü aleyhi ve sellem” mahsus kılmıştır. Şaban ayı ile ilgili Hadis’i şeriflerde buyuruldu ki: (Şaban, öyle faziletli bir aydır ki, insanlar bundan gâfil olurlar. Bu ayda ameller, âlemlerin Rabbine arz edilir. Ben de amelimin oruçluyken arz edilmesini isterim.) [Nesaî] (Ramazandan sonra en faziletli oruç, Şaban ayında tutulan oruçtur.) [Tirmizî] Ayşe validemiz buyuruyor ki: (Resûlullahın, hiçbir ayda, Şaban ayından daha çok oruç tuttuğunu görmedim. Bâzen Şaban ayının tamamını oruçla geçirirdi.) [Buhari] (Şaban-ı şerif, benim kendime mahsus bir aydır. Hak teâlâ hazretleri Arş-ı âlânın meleklerine azamet-i şaniyle buyurur ki: “Ey benim meleklerim, gördünüz mü? Benim kullarım, sevgilimin ayına tâzim ve hürmet ediyorlar. İzzetim, celâlim hakkı için ben de kullarımı af ve mağfiretime nail eyledim.”) “Her kim, Şaban-ı şerîfte üç gün oruç tutarsa, Hak tela, Cennet-i âlâda ona bir yer hazırlar.” [Ey Oğul İlmihâli] Bünyesi zayıf olan, Ramazan orucuna hazırlanmak için Şaban ayının on beşinden sonra, oruç tutma-malı, kuvvetli ve lezzetli şeyler yiyerek, vücudu kuvvetlendirmeli ve böylece farzları yapmaya hazırlan-malıdır. Şaban ayının son günleri gökte hilâli aramak da ibadettir. Çünkü oruca Ramazan hilâlini görmekle baş-lanır. Şaban-ı şerîf, hayırların çoğaldığı, bereketlerin indiği, hataların terk edildiği, günahların örtüldü-ğü bir aydır. Bu ayda Peygamber efendimize çok salavatı şerîfe okumalıdır. Berat Gecesi Şaban ayının 14’ünü 15’ine bağlayan gecedir. Hadis’i şerifte buyuruldu ki: (Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez: Regaip gecesi, Berat gecesi, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban bayramı gecesi.) [İ. Asakir] Kaynak: Tam İlmihal Saadeti Ebediyye bayramalikavalci@gmail.com

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş