KÖYLÜLERİN MAHKEMEYE TAŞIDIĞI TAŞ OCAĞINA MAHKEME DUR DEDİ

İKİZDERE -ESKENCİDERE TAŞ OCAĞINA YARGIDAN HAYIR KARARI KÖYLÜLERİN MAHKEMEYE TAŞIDIĞI TAŞ OCAĞINA MAHKEME DUR DEDİ İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-Rize İdare Mahkemesinde İkizdereli köylüler adına dava açan Av.Yakup Şekip Okumuşoğlu’na yapılan tebligatta..

KÖYLÜLERİN MAHKEMEYE TAŞIDIĞI TAŞ OCAĞINA MAHKEME DUR DEDİ
Son Güncelleme: Bu Haber 73 views Whatsapp

İKİZDERE -ESKENCİDERE TAŞ OCAĞINA YARGIDAN HAYIR KARARI

KÖYLÜLERİN MAHKEMEYE TAŞIDIĞI TAŞ OCAĞINA MAHKEME DUR DEDİ

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-Rize İdare Mahkemesinde İkizdereli köylüler adına dava açan Av.Yakup Şekip Okumuşoğlu’na yapılan tebligatta Taş Ocağı hakkında köylüler lehinde kara verildiği öğrenildi.

Rize İdare Mahkemesinin 2024/448 sayılı açıklanan kararda Cevizlik ve Gürdere Köylülerini haklı bulan mahkeme Taş Ocağında İptal kararı verdi. Rize Valiliği ve Ulaştırma Altyapı Bakanlığı hakkında dava açılmıştı.

DAVANIN ÖZETİNDE’ ’Davacılar tarafından, Rize ili, İkizdere ilçesi, Cevizlik ve Gürdere Köyü mevkiinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı XI. Bölge Müdürlüğü tarafından işletilmek istenilen “ER: 3396069 ruhsat numaralı Cevizlik Bazalt Ocağı Projesi” ile ilgili olarak tesis edilen 21/01/2021 tarihli ve E.202111 sayılı “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararının; davacıların, maddi olay ve hukuki sebeplerin aynı olması nedeniyle birlikte dava açtıkları, davanın çevre ve komşuluk hukuku çerçevesinde açıldığı, faaliyet sahasının çok yakınlarında yaz kış yaşanan konutların bulunduğu, taş ocağının faaliyet göstereceği alan, arazi topoğrafyası, aşırı eğim gibi nedenlerle uygun olmadığı, PTD’de patlatma değerlendirme raporlarının bulunmadığı, taş ocağında yapılan patlatmaların mevcut heyelanları tetikleyerek can ve mal güvenliğini tehdit edeceği, işletme sonrası ocak ıslahının yapılmasının mümkün olmadığı, patlatma ile ilgili hesaplamaların hatalı yapıldığı, PTD’de toz emisyonunun değerlendirilmediği, pulvarize toz indirgeme sisteminin toz emisyonunu %95 oranında azaltacağına ilişkin taahhüdün geçersiz olduğu, PTD’de suların nasıl etkileneceği konusunda herhangi bir değerlendirmenin bulunmadığı, hukuka aykırı olduğu ileri sürülerek iptali istenilmektedir.

DAVACILAR TARAFINDAN- Dava konusu işlemin hukuka ve mevzuata aykırı olarak tesis edildiği ileri sürülerek iptali istenirken,: https://gazete53.com/koylulerin-mahke…mahkeme-dur-dedi/

DAVALI ADINA YAPI VE YAPI İNŞ. TAAH. SAN. VE TİC. A.Ş. DİLEKÇESİNDE: Dava konusu işlemin hukuka ve mevzuata uygun olarak tesis edildiği ileri sürülerek davanın reddine karar verilmesi gerektiğini savunmaktaydı.

Dosyadaki bilgi ve belgeler ile yukarıda özetlenen bilirkişi raporu bir bütün olarak değerlendirildiğinde; dava konusu Rize ili, İkizdere ilçesi, Cevizlik ve Gürdere Köyü mevkiinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı XI. Bölge Müdürlüğü tarafından işletilmek istenilen “ER: 3396069 ruhsat

numaralı Cevizlik Bazalt Ocağı Projesi” ile ilgili olarak tesis edilen 21/01/2021 tarihli ve E.202111 sayılı “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararında hukuka ve mevzuata uyarlık bulunmadığı sonuç ve kanaatine ulaşılmıştır. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/A maddesi uyarınca kararın tebliğini izleyen günden itibaren (15) gün içerisinde Danıştay nezdinde temyiz yolu açık olmak üzere, 15/05/2024 tarihinde oyçokluğuyla karar verildi. Denildi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş