Karadeniz Bölgesindeki Üniversitelerle İş Birliğine Hazırız.

Karadeniz Bölgesindeki Üniversitelerle İş Birliğine Hazırız.   Sağlık Eğitimcileri derneği Genel Başkanı İsmet DATLI yapmış olduğu basın açıklamasında;   Sağlık Eğitimcileri Derneği, 20 Mart 2013 tarihinde Genel Merkezi Ankara’da olmak..

Karadeniz Bölgesindeki Üniversitelerle İş Birliğine Hazırız.
Son Güncelleme: Bu Haber 133 views Whatsapp

Karadeniz Bölgesindeki Üniversitelerle İş Birliğine Hazırız.

 

Sağlık Eğitimcileri derneği Genel Başkanı İsmet DATLI yapmış olduğu basın açıklamasında;

 

Sağlık Eğitimcileri Derneği, 20 Mart 2013 tarihinde Genel Merkezi Ankara’da olmak üzere kurulmuştur. Derneğimiz köklü bir dernektir. Tüzüğümüz gereği sağlık alanında en az lisans mezunu sağlık çalışanları derneğimize üye olabilme hakkına sahiptir. Tüm illerde yapılanmamız devam etmektedir.

Üniversiteler evrensel ilkeler doğrultusunda öncelikle bilimin üretildiği ve paylaşıldığı, toplumun geleceğine yön vermede önemli bir etkiye sahip hayati kurumlardır.

Üniversitelerimizde görev yapan “öğretim görevlileri” ve “araştırma görevlileri” büyük bir özveri içerisinde görevlerini layıkıyla yerine getirmektedirler.

Sağlık Eğitimcileri Derneği olarak tüzük değişikliğine gidilerek “Tıp Fakülteleri, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakülteleri, Sağlık Meslek Yüksekokulunda görev yapan sağlık alanında görev yapan öğretim görevlileri ve araştırma görevlilerine, üniversite hastanelerinde sağlık alanında en az lisans mezunu sağlık çalışanları ile İl/İlçe Sağlık Müdürlükleri, Toplum Sağlığı Merkezleri , Aile Hekimlikleri ve Hastanelerde sağlık alanında en az lisans mezunu sağlık çalışanlarımıza derneğimize üye olabilmeleri imkânı sağlanmıştır.

 

Karadeniz bölgesinde Devlet ve Vakıf Üniversiteleri ile yapılacak olan iş birliği protokolleri kapsamında bölgenin ekonomisine önemli katkı sağlayacak projelerimiz mevcuttur.

 

Karadeniz Bölgemizdeki üniversitelerle iş birliği protokolleri kapsamında Sağlık eğitimi alanında lisans/yüksek lisans eğitimi veren tezli veya tezsiz bölümler açılarak Sağlık Bakanlığında, hastanelerin eğitim birimlerinde Toplum Sağlığı Merkezleri, il/ilçe sağlık müdürlüklerinde profesyonel sağlık eğitimcisi sorununu, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Sağlık Meslek Lisesi/Özel Sağlık Meslek Liselerinde deneyimli sağlık alanı meslek dersi öğretmeni yetiştirme sorununu çözülebileceği gibi hekim dışı sağlık personeli yetiştiren çoğu bölümler en az ön lisans düzeyine çıkarıldığından sağlık yüksekokulları ve sağlık meslek yüksekokullarında yeterli düzeyde yetişmiş saha deneyimi olan akademisyenlerin de yetişmesi sağlanacaktır.

 

Yine Karadeniz Bölgesindeki Üniversitelerimizle yapılacak protooller kapsamında Hemşirelik alanında yapılacak tezli/tezsiz yüksek lisans eğitimi olarak; Hemşirelikte Yönetim, Hemşirelik Esasları, İç Hastalıkları Hemşireliği, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği, Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Psikiyatri Hemşireliği, Halk Sağlığı Hemşireliği, Onkoloji Hemşireliği ve İş Sağlığı Hemşireliği alanlarında yüksek lisans yapılabilme imkânı sağlanmış olacaktır.

 

İş Birliği Projemiz Karadeniz Bölgesindeki Üniversitelerimize önemli katkı sağlayabileceği gibi Türkiye çapındaki sağlık çalışanları arasında Karadeniz bölgesindeki üniversitelerde tezli/tezsiz yüksek lisans talebi artacağından bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır. Bu konuda Karadeniz Bölgesindeki üniversitelerle iş birliği yapmaya her zaman hazırız.

Üniversitelerimiz iş birliği protokolü kapsamında Derneğimize saglikegitimcileridernegi@hs01.kep.tr adresinden ulaşılabilir. Derneğimizin resmi web adresi https://www.saglikegitimcileri.org.tr/ linkinde yer almaktadır.

İsmet DATLI

Genel Başkan

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş