”İSTANBUL TAKIMLARI BU MAÇI YAŞASAYDI”

ÇAYKUR RİZESPOR’DA GÜNDEM     ”İSTANBUL TAKIMLARI BU MAÇI YAŞASAYDI”   Bu yazımı yazarken bir anda bugün oynanan Çaykur Rizespor-Yılport Samsunspor maçının atmosferinde Çaykur Rizespor’un verdiği mücadele ve kazandığı üç puanı..

 ”İSTANBUL TAKIMLARI BU MAÇI YAŞASAYDI”
Son Güncelleme: Bu Haber 257 views Whatsapp

ÇAYKUR RİZESPOR’DA GÜNDEM

    ”İSTANBUL TAKIMLARI BU MAÇI YAŞASAYDI

 

Bu yazımı yazarken bir anda bugün oynanan Çaykur Rizespor-Yılport Samsunspor maçının atmosferinde Çaykur Rizespor’un verdiği mücadele ve kazandığı üç puanı bir İstanbul takımı tarafından gerçekleştirileydi İstanbul tekelinde bulunan tüm ulusal kanallar başlık olarak maçı 1 eksik oynamasına rağmen maçın bitimine 8 dakika kala attığı golle maçı kazanması ”tarihi bir zafer, emsal karar, azmin sonucu, 10 kişi ile de maç kazanılır, hocanın marifeti, aile şerefi” gibi başlıklarla bir hafta gündemden düşmeden spor programlarında ve basında manşet olacakken sadece 8.Hafta Maç sonuçları bölümü ve iddaa oynayanların bilgisi için Çaykur Rizespor 1 Yılport Samsunspor 0 olarak sonuç niteliğinde yerel basın ve Televizyon kanalları dışındaki basın ajanslarında sıradan bir haberden başka herhangi bir gündem olmamıştır.

Keşke bu maç geçen hafta oynansaydı veya Konferans Ligi maçları bu hafta içinde oynansaydı da Beşiktaş takımı bir bütün olarak bu maçı izleyip 10 kişi ile nasıl maç kazanılır ve nasıl gol yenilmez konusunda bu maç üzerinde yorumlayarak izleselerdi, Beşiktaş takımı dördüncü torbadan gelen Lugano takımına karşı 61 dakikada 10 kişi kalıp son 10 dakikada 3 gol yiyerek evinde oynadığı maçı 3-2 kaybetmez ve Şenol Güneş’i istifaya zorlamazdı.

Evet betimlemeler bir yana ama gerçekten’de bu gün oynanan Çaykur Rizespor-Yılport Samsunspor maçı ülke ve dünya futbolunun gelişmesi için adeta bir ders konusudur.

Ülke futbolu için üzülüyorum, Futbol; futboldan çıkmış yöre yayıncı kuruluşlar dışındaki ulusal kanallar adeta İstanbul tekelinin altına girmiş reyting ve yayıncı kuruluşun talimat ve direktiflerine göre hareket edip izleyenlere sadece haklıyı haklı çıkarmaktan uzak güçlüyü daha güçlü yapmanın peşine düşmüşlerdir.

Geçen hafta Fenerbahçe Çaykur Rizespor’u farklı şekilde mağlup etmiştir, tebrik ediyorum ancak yayıncı kuruluşun spikerinden maçı anlatırken top Fenerbahçelilerin ayağında iken İrfancaaan, Dzekooo, Ferdiii diye hıçkırarak bağırırken top Çay Kur Rizespor’un ayağında iken Rizespor savunması kesti, kaleci uzanarak aldı diye isimleri dahi zikretmeden maçları anlatması bizler Anadolu takımlarının taraftarları olarak maçları televizyonlardan izlememe derecesine dahi getirmektedirler.

Başlık olarak atmış olduğum İstanbul takımları bu maçı yaşasaydı ne olurdu;

Ne mi olurdu, Maçın 13 dakikasında 10 kişi kalan takım teknik direktörün oyunu okuması, futbolcuların hocalarının direktifleri sonucunda önce gol yememek için alan savunmasını çok iyi yaparak herkesin iki kişilik bir perfonmans göstermesi gerektiğinin bilinciyle rakibe o fırsatı vermeden oyunu dengede tutup 82 dakikada atılan müthiş kafa golünden sonra tekrar sağlıklı bir savunma yaparak 86 dakika on kişi kalan bir takımın maçı nasıl kazanılacağının adeta futbol okullarına ders olarak okutturacaklarını bir hafta tüm ulusal kanallarda, daha sonraki programlarda 10 kişilik bir takımın kazanacağı bir maça örnek maç olarak ballandıra ballandıra anlatacakları bir maç olurdu.

Onlar anlatmasın ama bizler sağ oldukça elimiz kalem tuttukça bu günkü zaferi günler, günler, aylar ve yıllarca hatırlatacağız, iyiki varsın Çaykur Rizespor iyiki bu dersi verdin, bu dersi anlatmayan anlatıcılara yazıklar olsun.

Şeref YEREBAKAN                                                                          Araştırmacı yazar, Spor adamı, Teknik Direktör.

TMVFL Doğu Karadeniz Bölge Temsilcisi

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş