İSPİR’DE 5 KÖY 13 yıldır HES’DEN DOLAYI MAĞDUR

ERZURUM ESKİ İL GENEL MECLİS ÜYESİ TAHSİN BAYRAMOĞLU’ 5 KÖYÜN YOLU ÇORUH ÜZERİNDE YAPILAN HES’DEN DOLAYI YOK OLDU’’ HES MAĞDURU KÖYLÜLER 4 KM.İÇİN 70 KM.GİDİYOR. İSMET KÖSOĞLU İSPİR-Mescit Dağından çıkan..

İSPİR’DE 5 KÖY 13 yıldır HES’DEN DOLAYI MAĞDUR
Son Güncelleme: Bu Haber 215 views Whatsapp

ERZURUM ESKİ İL GENEL MECLİS ÜYESİ TAHSİN BAYRAMOĞLU’ 5 KÖYÜN YOLU ÇORUH ÜZERİNDE YAPILAN HES’DEN DOLAYI YOK OLDU’’

HES MAĞDURU KÖYLÜLER 4 KM.İÇİN 70 KM.GİDİYOR.

İSMET KÖSOĞLU

İSPİR-Mescit Dağından çıkan ülkemizin en hızlı akan nehri Çoruh, 431 kilometrelik parkurun ardından Gürcistan-Batum’da Karadeniz’e dökülür. İspirde Yap işlet devret’ modeliyle 2010 yılında Çoruh Nehrinin geçtiği Erzurum ile Artvin sınırına Enerjisa tarafından Arkun barajı yaptırıldı.

Erzurum’un en kıdemli eski İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu İspirin 5 köyünün HES dolayısıyla YOL mağduru olduğunu söyledi. Bayramoğlu Gazeteci İsmet Kösoğlu’na yaptığı açıklamada şunları söyledi’ Sabancılara ait Arkun Barajı faaliyete geçtikten sonra İspir ilçesine bağlı Karakale ve Karakamış köy/ mahalleleri arasındaki 4 kilometrelik karayolunu HES yuttu. Sabancılara komşu olan Çamlıkaya, Sıra Konaklar, Karakale, Karakamış, Üzümbağı köy/ mahallelerin yol sorunu, ortak. Birbirlerine çok yakın olan mahallelerin birinden diğerine gitmek için 70 kilometre yol kat etmek gerekiyor. Yöredeki 5 köyde yaşayan vatandaşlar, komşuları Sabancı ailesinin baraj yapımından kaynaklanan yol sorununu gidereceğini söylemelerine rağmen 2010 hizmete açılmış bugün 2023 halen bugüne kadar yolu yapmadılar. Köylülerin yol mağduriyetinin önlenmesini istiyoruz’’ dedi.

Dört yılda bitirilen Arkun Barajında Çoruh Nehrinin suyu dağın içine açılan tünelle 14 kilometre götürülüyor ve 400 metre yükseklikten bırakılarak enerji elde ediliyor 244 MW gücüyle ve Türkiye’deki 72.büyük HES idir.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş