İNTERNETİN FAYDALARI VE ZARARLARI

BAYRAM ALİ KAVALCI bayramalikavalci@gmail.com İNTERNETİN FAYDALARI VE ZARARLARI Türkiye’de TÜİK’in açıkladığı rakamlar sonucunda, internet kullanan bireylerin oranı yüzde 78,9’a ulaştı. İnternet çok büyük bir kütüphanedir, akla gelen her konuda araştırma..

İNTERNETİN FAYDALARI VE ZARARLARI
Son Güncelleme: Bu Haber 550 views Whatsapp

BAYRAM ALİ KAVALCI bayramalikavalci@gmail.com

İNTERNETİN FAYDALARI VE ZARARLARI

Türkiye’de TÜİK’in açıkladığı rakamlar sonucunda, internet kullanan bireylerin oranı yüzde 78,9’a ulaştı. İnternet çok büyük bir kütüphanedir, akla gelen her konuda araştırma yapılabilir konumu ile hayatımızın bir parçası oldu.

Gelin size şimdi; İnternetin hayatımıza ve dünyamıza kattığı çok önemli faydalarını ve de hayatımıza ve dünyamıza verdiği çok tehlikeli zararlarını yazıyorum.

Dünyanın diğer ucundakilerle bile görüntülü, yazılı veya sesli iletişim kurulabilir.

MSN ve Facebook vb. Gazeteler, dergiler, yazarlar, internet haber siteleri, son dakika haberleri elinizin altındadır. Radyo da dinleyebilirsiniz, TV de izleyebilirsiniz.

Alışveriş siteleri aracılığıyla aklınıza gelebilecek hemen her türlü eşya veya malzeme satın alınabilir.

Kendi kişisel sitenizi oluşturabilir, yazı, resim gibi paylaşmak istediğiniz her şeyi dünya çapında yayınlayabilirsiniz.

Internet bir eğlence aracıdır; müzik, film, video, tv, radyo vs.

Ergenlik döneminde çekingen ve içine kapanık gençler, Internet vasıtasıyla gerçekleştirecekleri iletişimle çekingenlikten kurtulabilir.

Ödev ve araştırmalar konusunda ciltlerce ansiklopediyi karıştırmasına gerek kalmadan kısa süre içinde sayfalar dolusu bilgiye ulaşmak mümkündür.

İslâm Dininin inanç, ibadet ve ahlâk esaslarını öğrenebilir. Kişi, internet sayesinde yabancı dil pratiğini de gelişebilir. Bunların dışında, internetin daha birçok faydaları yardır.

Gelelim şimdi ’de; İnternetin Zararlarına

Sosyallikten uzak bir gençliğin yetişmesi, Dilimizin bozulması. Türkçenin yerini garip kısaltmaların alması…

Milli ve manevi duyguların körelmesi, Reklamlar sebebiyle marka bağımlısı bir toplum oluşması.

Kitap okuma alışkanlığını yok etmesi, Aşırı zaman kaybına ve israfına sebep olması.

İnsanları tembelleştirmesi, Okul dönemi çocuklarında ders başarısızlığı, gözlere zarar vermesi, depresyon, hareketsiz kalma sonucu baş, boyun ve sırt ağıları, şiddet eğilimli ve agresif davranışlar görülebilir. Çocukların, gelişimlerine faydalı oyunlar oynamak yerine, bilgisayar oyunlarına mahkûm olmaları. Internet, çocuk ve ergenlerin porno içerikli sitelere erişimini de kolaylaştırmaktadır. Kaynak: Gençlerin Dünyası

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.