-İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ TEK TIRNAKLI HAYVANLARI KAYIT ALTINA ALDI

-İKİZDEREDE RUAM TARAMASI YAPILDI -İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ TEK TIRNAKLI HAYVANLARI KAYIT ALTINA ALDI İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-İkizdere İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından Tek tırnaklı hayvanlarda RUAM hastalığı taraması ve Chip uygulaması..

-İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ TEK TIRNAKLI HAYVANLARI KAYIT ALTINA ALDI
Son Güncelleme: Bu Haber 323 views Whatsapp

-İKİZDEREDE RUAM TARAMASI YAPILDI

-İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ TEK TIRNAKLI HAYVANLARI KAYIT ALTINA ALDI

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-İkizdere İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından Tek tırnaklı hayvanlarda RUAM hastalığı taraması ve Chip uygulaması yapıldı. Çalışmayla tek tırnaklı hayvanlar kayıt altına alındı.

İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde yapılan çalışmada tek tırnaklı hayvanlarda görülmesi muhtemel RUAM hastalığına karşı tedbir olarak aşılama yapıldı. Aşılama konusunda hayvan sahipleri ile sürekli irtibat halinde bulunan ekip RUAM hastalığı konusunda aydınlatıcı açıklamalarda da bulunuyor.

RUAM nedir

Hayvan sahiplerine yapılan açıklamada’İnsanlara veya diğer hayvanlara bulaşma söz konusu olduğu için, hayvanlarda tedavi yapılmıyor. O aşamaya geldiyse eğer, hayvanlarda ortaya çıktıysa ve testler sonucunda tanı konulduysa, ‘itlaf’ yoluna gidilir. RUAM Burun ruamı, deri ruamı ve akciğer ruamı olarak görülüyor. Hayvanlarda dışarıya akıntılar oluyor. Bunlar ağızdan, burundan akıntılar olabilir veya deri ruamı formuysa apseler patlıyor, apselerden dışarıya irinler çıkıyor. Bunlar çevreyi kontamine ediyor. Diğer hayvanlar, kontamine olan sudan, yemden veya yakın temastan bunu alabiliyorlar. Hastalıkla bulaşma genel itibari ile bu şekilde oluyor.

Ruam zoonoz yani hayvanlarda görülen bir hastalıktır. Atlar, eşekler ve katırlar gibi tek tırnaklı hayvanlarda görülür. Atlarda kronik, eşeklerde ise akut hastalık formu izlenir. Koyunlar, keçiler, köpek ve kediler eğer enfekte hayvanlarla temasa geçerse ya da enfekte hayvan etini yerse hastalık bulaşabilir. Ruam hastalığı sığır ve domuzlarda görülmez’denildi

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.