ILACAK İKİZDERE VADİSİNDE YILLAR ÖNCE İPTAL EDİLEN HES’LER YENİDEN HORTLADI

DEREKÖY’DE YAPILACAK HES İÇİN 22 HAZİRANDA HALKI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPLACAK İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-Rize İkizdere Dereköy mevkiinde ( 81.76 MW/m 79.33 MW e) Reis RS Enerji Elektrik tarafından İkizdere-Dereköy HES kurulması..

ILACAK  İKİZDERE VADİSİNDE YILLAR ÖNCE İPTAL EDİLEN HES’LER YENİDEN HORTLADI
Son Güncelleme: Bu Haber 261 views Whatsapp

DEREKÖY’DE YAPILACAK HES İÇİN 22 HAZİRANDA HALKI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPLACAK

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-Rize İkizdere Dereköy mevkiinde ( 81.76 MW/m 79.33 MW e) Reis RS Enerji Elektrik tarafından İkizdere-Dereköy HES kurulması planlanıyor. Planlanan HES için 22 Haziran 2023 Perşembe günü İkizdere Öğretmenevinde halkı bilgilendirme toplantısı yapılacağı açıklandı.

Birkaç yıl önce İkizdere Vadisinde başlayan HES furyası yöre insanının gösterdiği olumsuz tepkiler sonucunda programda 26 HES olmasına rağmen 5 HES yapılmasıyla sürecin sonlandırıldığı belirtilmiş ve daha HES yapılmayacağı yetkililer tarafından açıklanmıştı.

Rize İkizdere yapılması planlanan ( 81.76 MW/m 79.33 MW e)lık HES için 22 Haziran 2023 Perşembe Günü saat 10.00 da İkizdere Öğretmenevinde yapılacak bölge halkını ve projeden en çok etkilenecek insanların katılacağı halkı bilgilendirme toplantısı yapılacak.

Reis RS Enerji Elektrik Üretim San. Ve Tic. A.Ş. tarafından Rize ili, İkizdere ilçesi, Dereköy köyü mevkiinde İkizdere yankolu olan Kabahor Deresi üzerinde, 79,33 MW kapasiteli İkizdere-Dereköy Hidroelektrik Santrali (HES) kurulup işletilmesi planlanıyor.

HES’İN MALİYETİ YAKLAŞIK 530 MİLYON LİRA

Yaklaşık 530 milyon lira değerindeki proje kapsamında, Kabahor Deresi üzerinde 972,00 metre talveg, 976,00 metre kret ve 978,10 metre maksimum su kotunda serbest dolu savaklı regülatör tesis edilecek.

Burada çevrilecek suların sol sahilden atnalı tipindeki tünel ve devamında yer alacak cebri boru vasıtasıyla 655,38 metre Kuyruk suyu kotunda ve 79,33 MWe (2×39,665 MWe) kurulu gücünde tesis edilecek olan Dereköy HES’te elektrik üretilecek. Ekonomik işletim süresi ise 49 yıl olarak belirlenen Dereköy HES için 22 Haziran Perşembe günü saat 10.00 da İkizdere öğretmenevinde halkı bilgilendirme toplantısı yapılacak.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş