İKİZDERE ÇEVRE DERNEĞİ NDENYAYLADA İMZA KAMPANYASI

İKİZDERE ÇEVRE DERNEĞİ NDENYAYLADA İMZA KAMPANYASI İyidere Lojistik dolgusu için İskenciderede açılan T aş Ocağı durdurulsun diye Yaylada imza kampanyası başlatıldı İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-İkizdere İskenciderede açılan Taş Ocağı durdurulsun diye..

İKİZDERE ÇEVRE DERNEĞİ NDENYAYLADA İMZA KAMPANYASI
Son Güncelleme: Bu Haber 193 views Whatsapp

İKİZDERE ÇEVRE DERNEĞİ NDENYAYLADA İMZA KAMPANYASI

İyidere Lojistik dolgusu için İskenciderede açılan T aş Ocağı durdurulsun diye Yaylada imza kampanyası başlatıldı

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-İkizdere İskenciderede açılan Taş Ocağı durdurulsun diye Çağrankaya Büyük yaylada imza kampanyası başlatıldı.

22.Çağrankaya Yayla şenliğinin yapıldığı alanda İÇDER -İkizdere Çevre Derneği tarafından başlatılan imza kampanyasına yoğun katılım olduğu gözlendi. İyidere Lojistik Liman dolgusu için açılan ve 2021 yılı Nisan ayından bu yana taş alınarak bitki ve orman örtüsünün yok edildiği İskencidere Vadisinde yargı tarafından doğaya zararı yoktu kararı verilmişti. İÇDER İkizdere Çevre Derneği tarafından Taş Ocağı durdurulsun imza kampanyası ilgi gördü. 22.Çağrankaya Yayla Şenliği için yoğun katılımın olduğu yaylada başlatılan imza kampanyasının üç gün devam edeceği açıklandı. İmza atan vatandaşlar’’ İkizdere’nin gerçek sahipleri doğasına sahip çıkanlardır. Çünkü İkizdere varsa doğasıyla vardır. Nokta kadar destek veren herkese sonsuz teşekkürler İkizdere sahipsiz değildir’’ dediler.

Yargı yürütmeyi durdurma kararını ret etti

İkizdere ilçesinde tepkilere rağmen taş alınmaya devam edilen taş ocağına karşı yöre halkının açtığı yürütmeyi durdurma davasında mahkeme gerekçeli kararını geçen hafta açıklamıştı. Ret kararı veren mahkeme “Söz konusu projelerin tamamıyla, çevreye zararsız olmasını beklemenin hayatın gerçeklerine de uygun düşmeyeceği, faaliyet süresi boyunca gerek insan ve gerekse de bitki/hayvan yönünden birtakım olumsuzlukların yaşanabileceği…” görüşünü paylaştı.

İşkencedere Vadisi’nin liman projesine taş sağlamak için tahrip edilmesine karşı direnen yöre halkının açtığı yürütmeyi durdurma davası 3 Ağustos’ta Rize Bölge İdare Mahkemesi’nde görülmüştü. Rize İdare Mahkemesi’nde ocağa karşı itirazlarını belirten davacı köylüler ve avukatları, taş ocağının son halinin fotoğraflarını mahkeme heyetine sunmuştu. Davalı ve davacıları dinleyen mahkeme heyeti ise kararını 15 sonra açıklamak üzere duruşmaya son vermişti. 15 gün sonra açıklanan gerekçeli kararda mahkeme yürütmeyi durdurma talebini reddetti

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş