İKİZDERE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA AKP ADAYI ABDİ EKŞİ SEÇİLDİ

İKİZDERE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA AKP ADAYI ABDİ EKŞİ SEÇİLDİ İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-31 Mart yerel seçiminde İkizdere Belediye Başkanlığına AKP adayı Orman Mühendisi Abdi Ekşi 832 oy ile seçildi. Seçimde İkizdere ilçe..

İKİZDERE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA AKP ADAYI ABDİ EKŞİ SEÇİLDİ
Son Güncelleme: Bu Haber 99 views Whatsapp

İKİZDERE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA AKP ADAYI ABDİ EKŞİ SEÇİLDİ

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-31 Mart yerel seçiminde İkizdere Belediye Başkanlığına AKP adayı Orman Mühendisi Abdi Ekşi 832 oy ile seçildi. Seçimde İkizdere ilçe genelinde 7 bin 580 seçmen için 43 sandık kuruldu.

İkizdere Belediyesinin seçimle kazanan 11.Başkanı olarak AKP’den seçilen Abdi Ekşi Rize Orman İl Müdürlüğü görevini yürütürken Belediye Başkanlığı için istifa etmişti. 31 Mart yerel seçiminde 832 oy ve %58,14 oranıyla seçilen Abdi Ekşi İkizdere Belediyesinin 11. Belediye Başkanı olarak görev yapacak.2019 de yapılan seçimde AKP adayı %47,92 oranıyla 715 oy alırken 2024 seçimine 117 Oy artışı olarak 832 oy almış oldu. İlçede 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan Ayhan Biberoğlu Bağımsız aday olarak girdiği seçimde toplamda 30 oy alarak hayal kırıklığı yarattı.

Seçim sonucu Belediye Meclis Üyeliklerine 6 AKP 3 MHP adayı seçildi. Meclis Üyeleri AKP’den İbrahim Özsoy, Yaşar Tavukçu, Salih Bekiroğlu, Volkan Kesici, Kemal Kösoğlu ve Kamile Zeynep Sürer oldu. MHP Belediye Meclis Üyeleri ise İsmet Sözüer, Cihan Baş ve Ferhat Hamzaoğlu seçildi.

İl Genel Meclisi üyeliği 1-1 oldu

İl Genel Meclisi üyeliği için yapılan seçimde AKP adayları 2776 oy alarak 1.sıra adayı Ahmet Aksu kazanırken, 1950 oy alan MHP eski ilçe Başkanı Abdurrezzak Uzun’u İl Genel Meclis Üyesi olarak seçildi.

Abdi Ekşi kimdir

İkizdere ilçesinde 1967’de dünyaya gelen Abdi Ekşi, ilk, orta ve lise eğitimini İkizdere’de tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği Fakültesi’nden mezun olan Abdi Ekşi, Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki kurumlarda 30 yıl çalıştı.Uzun süredir Rize Orman İl Müdürlüğü görevinde bulunan Abdi Ekşi, evli ve 2 çocuk babasıdır.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş