GÜNÜMÜZDEN-11 Ovit kapalı derken

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle GÜNÜMÜZDEN-11 Ovit kapalı derken Mevsim itibariyle kış ayını geçiriyoruz. Bölgede kar öncelikle yüksek kısımlara daha çok yağar. Kar yağdığı zaman haberlerde sık sık kullanılan haber başlığı..

GÜNÜMÜZDEN-11  Ovit kapalı derken
Son Güncelleme: Bu Haber 115 views Whatsapp

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

GÜNÜMÜZDEN-11

Ovit kapalı derken

Mevsim itibariyle kış ayını geçiriyoruz.

Bölgede kar öncelikle yüksek kısımlara daha çok yağar.

Kar yağdığı zaman haberlerde sık sık kullanılan haber başlığı Ovit yolu kapandı şeklinde oluyor.

Bizim arkadaşlar bu konuda çok duyarlıdır. İlk kar nerede yağar az çok tahmin eder ve görmeden haber yapabiliyorlar.

Ovit Yolu kapandı derken eski yoldan bahsediyorlarsa doğrudur ve o yol Karayolları tarafından kış mevsiminde kar ve çığ tehlikesi olduğu için kapalı tutulur ve trafiğe açık yol değildir. Açılması içinde ne istek var ne çalışma olur.

14.300 Metre uzunluğundaki Ovit Tüneli, 2640 metredeki Ovit dağı zirvesini aşmak için yapılmıştır. Eski yol ebetteki kapalıdır fakat tünel açık olduğu için Ovit Yolu kapalıdır diye yazmanın bir anlamı yoktur.

Ayrıca kapalı yol diye kar haberine atlayacağınıza, yıllardır yapılmayan İkizdere-Tünel arasındaki 20 km lik yolu haber yaparak dikkat çekerseniz daha yerinde olur.

———-

Ayasofya dedikleri,

Asırlar önce Kilise olarak yapıldıktan sonra Fatihin İstanbul’u Fethiyle Cami olan Ayasofya’nın ızdırabı bitmiyor.

Cumhuriyet döneminde Müzeye dönüşen Ayasofya siyasete alet edilerek bir süre önce İbadet yapılması için Camiye çevrilmişti.

Dün tarihçi bir dostumun yaptığı haberle bir kez daha hüsrana uğradım dersem abartmış olmam. Tarihçi arkadaşım 25 euro karşılığı 850 TL karşılığı müze olarak ziyarete açılan Ayasofya’nın üst katının Türk Vatandaşlarının gezmesine yasak olması kabul edilemez.

Bu nasıl bir uygulama, üst kat yabancı turist gezmesine serbesti T.C. Vatandaşına yasak. Yarın o yabancı demez mi Ayasofya’nın üstünü ele geçirdik altını da önümüzdeki yıllarda alırız demesini beklemek bu gidişle uzak olmasa gerek.

Bu yapılan yanlıştır.

Hangi akıllı yaptıysa bu hatadan geri dönmesini istiyorum.

——-

Emekliye Zam yerinde oldu

Geçinmekte zorluk çeken Emekliye verilen %37,57 lik zammın yetersiz bulunması üzerine kamuoyunda başlatılan tepkiler nihayet olumlu sonuç verdi.

Hemen her gün yükselen fiyatlar karşısında sabit gelirli herkes gerçekten zor durumda.

Gösterilen tepkiler sonucu dayanamayan AKP Lideri %37,57 lik oranı %49 ,25’e çıkarmakla seçime yatırım yaptı ama sabit gelirli yine de bakkaldaki, marketlerdeki yüksek fiyatlardan memnun değildir.

Kira, yakıt fiyatları uçmuş, Mehmet Efendi ile ben halen doğalgaz olmayan köyde 600 TL ye yakın Mutfak tüpü kullanıyorum.

———–

NATO’ya almayız diyenler

TBMM’nde İsveç’in NATO üyeliğine izin verilmiş. İzin verme AKP ve beraberindekilerinin oyları ile kabul edilmiş.

Siyaset bu kadar ucuz bir şey.

Aylar önce PKK ya yataklık yaptığını söyleyen, Kur’an-ı Kerim yakılmasına ses çıkarmayan İsveç’in NATO’ya girmesini kabul edemeyiz diyen en tepedeki yöneticilerimizin böyle değişime uğramaları yakışık olmadı.

İsveç’in NATO’ya TC. Devletinin oyu ile kabul edilmesi doğru bir karar olmamıştır.

PKK’ya silah veren, para veren, kanlı terör örgütü, şehitlerimizin ve insanlarımızın katili, hain, bölücü terör örgütü PKK’lıları koruyan, uluslararası alanda PKK’nın sözcüsü gibi davranan İsveç’le biz nasıl müttefik olacağımızın açıklaması da yapılsın.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş