GÜÇLÜ KADINLAR İÇİN SİVİL TOPLUM DİYALOĞU PROJESİ

GÜÇLÜ KADINLAR İÇİN SİVİL TOPLUM DİYALOĞU PROJESİ İSMET KÖSOĞLU Avrupa Birliği’nin desteklemiş olduğu Güçlü Kadınlar için Sivil Toplum Diyaloğu Projesi ikinci uluslararası proje faaliyetlerini 25-29 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi…

GÜÇLÜ KADINLAR İÇİN SİVİL TOPLUM DİYALOĞU PROJESİ
Son Güncelleme: Bu Haber 418 views Whatsapp

GÜÇLÜ KADINLAR İÇİN SİVİL TOPLUM DİYALOĞU PROJESİ

İSMET KÖSOĞLU

Avrupa Birliği’nin desteklemiş olduğu Güçlü Kadınlar için Sivil Toplum Diyaloğu Projesi ikinci uluslararası proje faaliyetlerini 25-29 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Çalışma hakkında bir açıklamada bulunan Kırsal Bölgelerdeki Kadın Hareketi Derneği (BİZ DE VARİZ) Başkanı Berrin Yeğen’ ’Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da yapılan çalışma 5 Litvan, 5 Eston, 7 Türk ve 20 Çek katılımcı ile gerçekleştirildi. Uluslararası proje faaliyeti iki aşamalı olarak gerçekleştirildi. Birinci aşamada ‘’AB adayı Türkiye’’ konferansı düzenlenmiştir. Konferansı proje koordinatörü Yaşar Yeğen vermiştir. Konferansın konusu Türkiye’nin AB serüveni, Adaylık süreçleri, Müktesebat görüşmeleri vb olmuştur. Konferans katılımcıları soru cevap şeklinde konferansa aktif olarak dâhil olmuşlardır. İkinci aşamada Kadın dostu kent ve kadın hakları konusunda Çek, Eston, Litvan ve Türk katılımcılar sunumlarını yaparak tecrübelerini paylaşmışlardır. Son çalışma gününde saha çalışmaları yapılmış ve Prag belediyesinde ziyaretler gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmanın ardından üçüncü ve dördüncü uluslararası proje faaliyetleri önümüzdeki aylarda Estonya ve Litvanya’da yapılacaktır’’dedi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.