Geçmişten örneklerde veren YILDIZ, bir anısını da anlattı.

Gençlik Spor Rize İl Müdürü Gürhan YILDIZ ASFK Başkanı Ali ÇELİK ile birlikte göreve gelişinin ikinci yılında, Rize basınıyla bir araya geldi. Gürhan YILDIZ açıklamalarında Göreve gelişinin ilk yılında pandemi..

Son Güncelleme: Bu Haber 216 views Whatsapp

Gençlik Spor Rize İl Müdürü Gürhan YILDIZ ASFK Başkanı Ali ÇELİK ile birlikte göreve gelişinin ikinci yılında, Rize basınıyla bir araya geldi.
Gürhan YILDIZ açıklamalarında Göreve gelişinin ilk yılında pandemi vardı, pandemi Dolayısıyla basınla bir araya gelemediğini ifade ederek, bundan sonra basınla, belli aralıklarla periyodik olarak bir araya geleceklerini ifade etti.
Gürhan Bey cuma günü ilimizde spor hizmetlerinde bulunan spor adamları için organizasyon düzenleyeceklerini, bu törenin ilkini geçen yıl yaptıklarını belirtirken ,Bu yıl çıtayı biraz daha yukarı çıkaracaklarını ifade etti.
ilimizde geçmişte başarılı olan sporcuları, spor takımlarını, spor adamlarını onurlandıracaklarını belirten İl Müdürü Gürhan YILDIZ, spor adamı olarak Türkiye’nin en tecrübeli spor adamı olduğunu,2003 yılından beri sporun içinde bulunduğunu ifadesinde de bulundu. Bu konuda Geçmişten örneklerde veren YILDIZ, bir anektekotunu da anlattı. Gürhan bey geçmiş yıllarda dünyanın en büyük güreşçisi olan Rus güreşçisini çok Ender güreş tekniği ile yenen Mehmet Akif PIRIM den Gurur kaynağımız dan şampiyondan da övgü ile bahsetti. O dönemlerde 16 yıl güreşte ülkemiz madalya alamamıştık, fakat Mehmet Akif PRİM ‘in Rus güreşçiyi yenerek o tarihlerde 16 yıl madalya alamamış ülkemizin dünyada Türk güreşçinin konuşulmasına vesile olduğunu belirtti .
Güreş sporunun gelişmesi için Rize’de yeni antrenman salonu yaptıklarını da belirtti. İl Müdürü Gürhan Bey açıklamalarında, ilimizdeki tesisleşme Türkiye’deki hiçbir ilinde olmadığını ifade ederek, bu tesisleşmenin Ankara’da bile olmadığını ifade etti. Bu tesislerin yapımı dolayışı ile geçmiş il müdürü Vali bey ve Eski spor bakanın katkılarını anlatan il Müdürü Rize’de kaynak sıkıntısı cekmediklerini belirtti. Rize’de 8 tane yüzme havuzunun olduğunu, Türkiye’de hiçbir ilde bu denli spor havuzu bulunmadığını da açıkladı.
Gürhan bey, ilimiz genelinde 65 tane sentetik sahanın bulunduğunu belirti. ilimize bir jimnastik Salonu açmayı düşündüklerini, sporun Temel branşının ise jimnastik olduğunu ifade etti. Bu konuda belediye başkanımız Rami Metin’in bizlere yardımı ettiğini, jimnastik salonunu bugün hizmete açılan Şenol Birol spor kompleksinin yanında yapmayı düşündüklerini, yapılacak tesisin proje aşamasına geldiklerinde ifade etti.
İl Müdürlüğü Gürhan YILDIZ hedeflerinin Paris olimpiyatlarına en az iki sporcu göndermek olduğunu belirterek, katılım sağlayanlara teşekkürlerin ifade etti.

HABER: Bayram Arif TURAN

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.