EYLÜLDE YAĞAN KAR AYRI GÜZELLİK GETİRDİ

EYLÜLDE YAĞAN KAR AYRI GÜZELLİK GETİRDİ İKİZDERE-ANZER BEYAZA BÜRÜNDÜ İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-Eylül ayında yağan mevsimin ilk karı bölgedeki yüksek yayla ve köylerde kış aylarının yaklaştığı haberini verdi. İkizdere’nin 2200 metre..

EYLÜLDE YAĞAN KAR AYRI GÜZELLİK GETİRDİ
Son Güncelleme: Bu Haber 218 views Whatsapp

EYLÜLDE YAĞAN KAR AYRI GÜZELLİK GETİRDİ

İKİZDERE-ANZER BEYAZA BÜRÜNDÜ

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-Eylül ayında yağan mevsimin ilk karı bölgedeki yüksek yayla ve köylerde kış aylarının yaklaştığı haberini verdi.

İkizdere’nin 2200 metre yüksekliğindeki Anzer-Ballıköy ve Çiçekli köyleri kar yağışı ile ayrı bir güzelliğe sahip oldu. Dünyadaki en kaliteli ve şifalı Bal olan Anzer Balının üretildiği Köyde 24 Eylülde yağan mevsimin ilk karı ile köyde kalan vatandaşlarda şehire göç etmenin hazırlıklarına başladı. Ballı köy sakinlerinden Yusuf Lezgioğlu yaz mevsiminin sona erdiğini söyleyerek’ ’bu yağan kar kışın habercisi ve bize köyü terk edin diyor. Son günlerde hava sıcaklığı soğudu. Bizlerde sahildeki evlerimize gitmek için hazırlıklara başladık. Fakat bu yağan ilk kar sonrası hava şartları biraz daha düzelir. Hayvan sahipleri burada bir süre daha kalır’’ dedi.

Erken kar yağışı bölgenin önemli yaylaları olan Ovit, Çağrankaya,Varda ve Cimil yaylalarında kalan yaylacıların köye dönüş hazırlıklarını hızlandırdı

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş